Pug Irkı Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

 Pug Irkı Köpeklerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı beslenmek, Pug köpeklerinin sağlıklı bir hayat sürmesi için önemlidir. Pug ırkı köpekler için çeşitli yiyecek seçenekleri olduğu vardır ve bu nedenle düzenli bir beslenme programlarına ihtiyacı olabilir.

Beslenme planı için veteriner hekiminizden yardım alabilirsiniz. Pug köpekleri obeziteye yatkınlık göstermektedir. Önüne konulan yemeği bitirmeye çalışır. Kısa sürede sağlıksız kilo almaya başlar.

Pug yavru köpeklere günde 4 öğün, 1 yaşını geçtikten sonra günde 2 öğün yemek verilmelidir. Pug yavru ve yetişkin köpekler, veterinerin onay verdiği kaliteli mama ve ev yemekleri ile beslenebilir. Köpeğinizin masum hallerine ve ısrarına dayanamayıp öğün sayısını arttırmamalısınız. Aksi halde köpeğiniz çeşitli sindirim problemleri yaşayabilir.

Yavru Köpekleri İçin Beslenme Planı

 

Pug yavru köpekler, 6 ila 8 hafta boyunca serbest beslenebilir. Anne sütü ile birlikte onlara zarar vermeyecek yiyeceklerin tadına bakabilirler. 8 haftalık oldukları zaman günde 3 defa beslenmeleri gerekir.

6 aylık bir Pug köpeği, yetişkin olarak kabul edilir. Öğle yemeğine istekli olmazlarsa 2 öğün beslenmeleri yeterli olur. Pug köpeklerin obeziteye olan yatkınlığı göz ardı edilmemelidir. Düzenli egzersizleri ve öğünlerdeki mama miktarı ciddi anlamda ayarlanmalıdır.

Köpeğinizin aktiviteler yapması ve bol bol su tüketmesi önemlidir. Pug yavru ya da yetişkin köpeğinizin beslenme planı;

8-12 hafta; ½ fincan, günde 4 defa

3-6 ay; ½ fincan, günde 3 defa

8-12 ay; ½ fincan, günde 2 defa

12 ay ve üzeri; ½ fincan, günde 2 defa

Şeklinde olmalıdır.

Yetişkin Pug Köpeklerde Yemek Disiplini

Pug ırkı köpekler çok hareketli değildir. Bu nedenle aşırı kilo almaya müsait bir ırk olduğu söylenebilir. Köpeğinizin kilo alım kontrolü sahibinin denetiminde olmalıdır. Düzenli beslenme ve egzersizler ile köpeğinizin kilo almasını önleyebilirsiniz.

Aşırı kilo alımı nefes almada güçlük ve kalça çıkıklığına neden olabilir. Köpeğinizin kilosuna uygun mamalar tercih etmeli ve öğün miktarlarında oynamalar yapabilirsiniz. 18 kilo olan bir Pug köpeği, 727 kaloriye ihtiyaç duyar. Bunu baz alarak köpeğinizin tüketmesi gereken mama miktarını ayarlayabilirsiniz.

Mama seçimlerinde yetişkin köpekler için %22 ve yavrular için %18 protein içermesine dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda yağ oranının yeterli olması da önemlidir. Köpeklerin tüyleri ve cildi için yağ gereklidir.

 

Pug Köpekler İçin Faydalı 5 Besin

  • Kara Lahana; Köpekler için oldukça sağlıklı bir sebzedir. Düşük kalorilidir ama yüksek bir lif içeriğine sahiptir. Kanser tümörlerine karşı etkilidir. İçerisinde Omega-3 ve Omega-6 bulunmaktadır. Aynı zamanda anti-enflamatuar özelliği vardır. Aşırı tüketilmemesi gerekir.
  • Maydanoz; Kötü nefes kokusunun önüne geçer. K vitamini, klorofil, A ve C vitamini bakımından zengindir. Romatoid artrit için rahatlatıcı etkileri vardır. İdrar söktürücü özelliği vardır. Ayrıca deri ve cilt kanserini engeller.
  • Sardalya; D vitamini, Omega-3 ve B12 vitamini açısından zengindir. Doku ve kas gelişimi için oldukça faydalıdır. Kıllar, kemikler ve deri için besleyicidir. Kalp sağlığını korumak için ideal bir besindir.
  • Yumurta; Köpekler için iyi bir protein kaynağıdır. B12, folat, riboflavin, selenyum, demir, A vitamini ve yağ asitleri bakımından zengindir. Yumurta kabuğunu köpeğinizin beslenme kürlerine ekleyebilirsiniz.

 

Pug Köpeklerde Kuru ve Yaş Mama Tüketimi

Pug köpekleri küçük ırk için formule edilen mamalar kullanabilir. Köpeğiniz için en kaliteli mamaları tercih etmelisiniz. En sağlıklı kuru mamalar kuzu eti, tavuk eti ve sığır eti içerir. Pug köpeğiniz için gerçek et içeren mamalar önerilir.

Ayrıca pirinç, buğday ve soya içermesi de köpeğiniz için faydalıdır. Diğer köpek ırkları gibi Pug köpeği de yaş mama yemekten çko hoşlanır. Köpeğinize yaş mama verirken ayrıca dikkatli olmanız gerekir. Yaş mamalarda fazla kalori ve yağ bulunur.

Aşırı tüketmeleri halinde kısa sürede kilo alabilirler. Köpeğinize yaş mamayı küçük porsiyonlar şeklinde vermelisiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu