Otel reklamı nasıl yapılır?

 Otel reklamı nasıl yapılır?

Turizm, her ne kadar yılın belli dönemlerinde faal bir sektör gibi görünse de, dört mevsimin yaşandığı ülkemizde yılın her döneminde turistik faaliyetler devam eder. Bununla birlikte iş dünyası için oteller, rutin konaklama alanları olduğundan bu tesislerin ciddi bir talebe sahip olduklarını söylemek mümkündür.

Tabii turizm sektörü, oldukça hareketli bir sektördür ve ciddi bir rekabet söz konusudur. Yerli ve yabancı turistler bakımından “Otel reklamı nasıl yapılır?” sorusu da elbette tesis sahiplerinin sık sorduğu sorular içerisinde yer alır.

Otel reklamı, çok farklı şekillerde yapılabilir ancak, konu konaklama olunca reklam mecrasının çok dikkatli seçilmesi gereklidir. Örneğin, yaygın medya araçlarında bir iş otelinin reklamının ciddi boyutlarda yapılması büyük bir maliyettir ve getirisi maliyetinin altında kalabilir.

Bunun yerine daha niş reklam mecraları tercih edilir ki, günümüzde dijital medya hem iş otelleri, hem küçük oteller hem de dev tesisler için en etkili pazarlama alanları olarak tanımlanır.

Gerek yerel turistlerin ilgisini çekmek, gerekse yabancı turistleri çekmek bakımından dijital medya, günümüzdeki en efektif pazarlama mecrasıdır. Burada efektif dememizin nedeni, yaygın medyanın bazı bileşenlerinin etkilerinin hala çok yüksek olmasına karşın, maliyetlerinin dijital medyaya göre çok yüksek olmasıdır.

Dijital medya, optimize edilerek maliyetleri ciddi şekilde düşürülebilen farklı bileşenlere sahip bir uygulama alanıdır. Bu nedenle günümüzde sadece otel reklamı bağlamında değil, her türlü pazarlama faaliyetinde dijital medya daha yaygın kullanılan bir ortamdır.

Geleneksel Yöntemlerle Otel Reklamı

Gelenekse yöntemler olarak tanımladığımız yöntemler; gazete ilanları, dergi reklamları, televizyon ve radyolar gibi yaygın medya araçları, açık hava reklamları ve diğer basılı reklam araçları olarak sıralanabilir. Burada bahsettiğimiz örneklerin neredeyse tamamı, günümüzde pahalı sayılan ve etkinlikleri düşük uygulamalardır.

Örneğin; bir otelin basılı bir gazete reklam vermesi, neredeyse sıfıra yakın efekte sahiptir. Bunun gibi dergiler de artık basılı formlarıyla yaygın kullanılmadıklarından, etkileri düşüktür. Televizyon ve radyolar ise maliyetleri dikkate alındığında, yalnızca çok büyük bütçeli reklam organizasyonları için uygundur ki, her boyuttaki otelin buna bütçe ayırabilmesi neredeyse imkansızdır.

Geleneksel araçlardan geriye, hala kısıtlı etkisi bulunan açık hava reklamları ve diğer display reklamcılık uygulamaları kalır ki, bunların maliyetleri de göreceli olarak yüksektir.

Dijital Pazarlama ile Otel Reklamı

Dijital pazarlama, bütün reklamcılık bileşenlerinin dijital medyada toplandığı pazarlama biçimidir. Bu reklamcılık türünde, dijital medyaya ait tüm bileşenler kullanılabilir. Buradaki en büyük avantaj, reklamların hedef kitlesinin son derece hassas biçimde seçilebilmesi, yayının zamanlamasının aynı hassasiyet oranında ayarlanabilmesi ve geri bildirimlerin çok net ve hızlı toplanabilmesidir.

Reklamcılık faaliyetlerinde hedef kitlenin belirlenmesi ve dönüşümlerin ölçülebilmesi büyük önem taşıdığından dijital pazarlamanın bu özelliğini önemseriz. Dijital pazarlama yöntemlerini kullanarak otel reklamı yaparken, aşağıdaki bileşenleri kullanabiliriz.

Web siteleri (Arama motoru görünürlüğü)

Sosyal medya platformları

Basın yayın kuruluşlarının dijital kanalları

Video paylaşım platformları

Sektörel bloglar ve portallar

İş otelleri için Linkedin

Paralı İnternet Reklamları

Web Sitesi ile Otel Reklamı Nasıl Yapılır?

Web sitesi, bir kurumsal kimlik aracı olmasının yanında ciddi bir tanıtım bileşenidir. Günümüzde herhangi bir mal ve hizmetin satın alma kararı verilirken, hemen her alıcı, web siteleri üzerinden sorgulama yapar. Bu nedenle tüm kuruluşların nitelikli birer web sitesine sahip olması bir zorunluluk konumundadır.

Web sitelerinin bir diğer avantajı ise Google ve diğer arama motorlarında yapılan aramalarda ön sıralarda yer alabilme durumunun söz konusu olmasıdır.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) doğru yapılmış bir web sitesi, otel arayanların yapacağı aramalarda bu üst sıralarda çıkarak, doğrudan erişilebilirlik imkanı anlamına gelir. Ayrıca bu özellik yalnızca Türkçe olmak ve Türkiye’deki arama yapanları kapsamak durumunda değildir.

Dilerseniz, farklı hedef ülkeler seçerek bu ülkelerin dillerinde yayın da yapabilir, etki alanınızı geliştirebilirsiniz

Biz turizm alanında reklam ve pazarlama yapmak isteyen kuruluşlara kurumsal hizmetler sunuyoruz. Bu bağlamda otel reklamı yapmak ve yeni nesil pazarlama araçları ile daha uygun bütçeleri kullanarak daha geniş alanlara ulaşmanızı sağlayacak yöntemleri kullanıyoruz.

Bizimle iletişime geçerek, turizm pazarlaması ve otel reklamı alanında bilgi alabilir ve hemen reklam yapmaya başlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu