Neden Alternatif Chatroulette daha popüler

 Neden Alternatif Chatroulette daha popüler

İletişim hayatınızda önemli bir yer tutar. Bu, herhangi bir kişinin doğal bir becerisi gibi görünse de, iletişimde işler biraz daha karmaşıktır. Kimileri utangaçlık, kimileri yaşamış oldukları kötü bir deneyimlerinden dolayı, başarısızlık korkusunun üstesinden gelemezler.

Bunun yanında, her ikisi de hoş ve ilginç bir muhatapla iletişimin büyük mutluluk ve zevk getirebileceğini kabul eder. Tek soru, başkalarıyla etkileşimde bulunmanın rahat bir yolunun nasıl bulunacağıdır.

Bu soruyu cevaplamaya çalışanlardan biri Andrey Ternovsky idi. Yaklaşık 11 yıl önce, web kamerası kullanarak çevrim içi iletişim için sohbet ruleti olan Chatroulette’i yarattı.

Her ne kadar Ternovsky’nin yaratımı kendi türünde benzersiz olmasa da (omegle sohbet ruleti birkaç ay önce yaratılmıştı), hizmet o kadar hızlı bir şekilde popülerlik kazandı ki, selefinin bile sıralamalarda önüne geçti.

Chatroulette hangi özelliklere sahiptir?

Bir süre için fikir sorunsuz çalıştı, ziyaretçi sayısı katlanarak her gün büyüdü, sohbet rulet bölümleri YouTube’a düştü ve kullanıcılar arasında bazı ünlülere rastlamak bile mümkündü.

Bununla birlikte, inanılmaz büyüme ve mutlak anonimlik iki tarafta iyi ve kötü yanları olan madalyonun iki yüzü olarak ortaya çıktı: Mayıs 2010’a kadar izleyici, erkekliklerini kameraya göstermeyi seven erkeklerin% 71’ini, kadınların% 15’ini ve teşhircilerin% 14’ünü içeriyordu. Ve incelemelere dayanarak, ikincisinin yüzdesi yavaş yavaş büyüdü. 

Sonuç olarak, hızlı yükseliş eşit derecede hızlı bir düşüş izledi. Görüntülü sohbet yaratıcısının kolluk kuvvetleri ile işbirliği yapmaya başladığı, hatta ekran görüntülerini topladığı ve sohbet kayıtlarını ilgili yere transfer ettiği ifadesi bile gelgiti çeviremedi. Chatroulette’in izleyicileri bugün, daha iyi zamanlara kıyasla önemli ölçüde küçüldü.

Ancak ünlü web sohbeti gelişirken, dünyanın geri kalanı da durmadı. Yıllar boyunca, benzer veya daha gelişmiş işlevselliğe sahip birçok alternatif servisler ortaya çıkmıştır.

İletişim için harika bir fikir, gelişme için birden fazla şansa sahip oldu. Bu nedenle, sohbet ruletlerinin gerçek artılarını anlayan ve en iyi çözümü bulmak isteyen herkesi TOP çevrim içi video sohbetimize davet ediyoruz, orada kesinlikle ilginç şeyler olacak.

Online sohbet ruletinin atası Omegle

Omegle, ilk rastgele sohbet ruletidir ve ardından trend bu çevrim içi iletişim formatına yönelmiştir. Sadece yabancılarla iletişim kurma işleviyle başlayan Omegle, gelişmeye devam etti ve yayınlama, sohbet geçmişini kaydetme ve daha doğru muhatap seçimi için filtreler ayarlama ile birlikte yazışma olanakları ile kendini yeniledi.

Hizmetin özellikle en ilginç özelliği «gözetleme» moduydu: sohbete girin, yabancılardan almak istediğiniz cevabı sorun ve cevaplayanları izleyin. Servis size bu meraklı sosyal deneye katılmayı kabul eden ve belirli konularda spekülasyon yapmaya hazır olan birkaç muhatap gösterecek. Günümüzde Omegle, yabancılarla yapılan en popüler görüntülü sohbetlerden biri olmaya devam ediyor, sürekli bir kitle geliştirmeye ve sürdürmeye devam ediyor.

Shagle Sanal Hediyeli Görüntülü Sohbet

Sohbet ruleti “Shagle” in yaratıcılarının merak ettiği soru varsayılabilir: «Gerçek zamanlı iletişimin yanı sıra görüntülü sohbette başka neler yapabilirsiniz?».

Sonuç olarak, muhatapların birbirlerine verebileceği sanal hediyeler yardımıyla çevrim içi aktiviteyi çeşitlendirmek için oldukça basit ve olumlu bir yol bulundu.

Site ayrıca şunları da sunabilir: 

  • sistemi cinsiyete ve aranılan bölgeye göre filtreleme; 
  • yüz bulanıklaştırma işlevi (yüzünüz ekranda bulanıktır ve diğer kişi göremez);
  • sohbet penceresinde görüntülenecek etiketleri kullanma imkanı (Flört, Aşk, Sohbet, Arkadaş Edin, Eğlence, Buluşma vb.). 

Kullanıcıların emrinde, yabancılarla iletişimi önemli ölçüde kolaylaştıracak bir otomatik çevirmen mevcuttur.

Shagle geliştiricileri, 2017’deki lansmanından bu yana neredeyse 3 yıl boyunca, uygulamanın sürekli izleyicisinin 1,6 milyon kişiye ulaştığını ve bu seviyede kalmaya devam ettiğini söylüyor.

Buna ek olarak, cinsiyete göre filtreleme, hediye gönderme, reklamları devre dışı bırakma ve önceki muhataplara geri dönme yeteneği gibi hizmetlerin ücretli olduğu unutulmamalıdır.

Maskeli canlı sohbet ruleti Chatspin

Listedeki bir sonraki, yaklaşık 5 yıl önce dünya çapında görüntülü sohbet başlattı ve bu da diğer hizmetlerin hataları üzerinde çalışmaya gayret etti. Örneğin, Omegle ve Shagle’ın aksine, Chatspin’in tam teşekküllü bir mobil uygulama olduğu gerçeğiyle başlamak istiyorum, böylece her zaman, her yerde iletişimin tadını çıkarabilirsiniz.

Bununla birlikte, sohbet ruletinin daha başarılı bir kaç çözümüne ve özelliğine dikkat etmek önemlidir:

  • Cinsiyet filtresi,
  • Sistemin sizin için muhatap arayacağı ülke seçimi,
  • özel iletişim için kapalı sohbet odaları,
  • görüntülü sohbette Instagram’da kullanılanlar gibi maske seçimi.

Bununla birlikte, tüm avantajları ve gelişmiş özellikleri ile Chatspin oldukça önemli bir dezavantaja sahiptir: sohbet katılımcılarının çok zayıf moderasyonu. Sorun, Chatroulette’in “muzdarip” olduğu gibi yaratıldı, ancak bu tür felaket ölçeklerde değildi. Sadece bunu aklınızda bulundurun.

CooMeet kızlarla rastgele görüntülü sohbet

Çevrim içi olanlar da dahil olmak üzere her türlü iletişim konusunda ciddiyseniz ve gerçek, canlı, ilginç konuşmalar ve ilişki kurmayla daha fazla ilgileniyorsanız, CooMeet muhtemelen bu hedeflere ulaşmak için en iyi çözümdür. Burada teşhircilik ve kabalık için yer yoktur ve iletişim için partner seçimi gelişmiş algoritmalar sayesinde size her zaman sadece karşı cinsin bir temsilcisini sunacaktır.

Erkekler, utanç verici durumlardan kaçınmak için, CooMeet web sitesinde bir hesap almadan önce, her kızın moderatör kontrolünden geçtiğini ve eskaxrt kız olmadığını bilmekten memnuniyet duyacaktır.

CooMeet geliştiricileri, müşteri odaklarını daha da doğrulamak için, görüntülü sohbet sayfasına herhangi bir finansal veya teknik konuda moderatörlerle hızlı iletişim işlevi eklediler.

Kullanılabilirlik açısından, hizmet de övgüye değer: Canlı ve estetik tasarım, yüksek bağlantı hızı ve kararlı video iletişimi, CooMeet kullanımını özellikle kolaylaştırır.

Binlerce «odalı» sohbet Tinychat

Koleksiyonumuzu sıra dışı bir chat servis ile tamamlıyoruz. 2009 yılında Tinychat, hayatına herkesin çevrim içi yayınlarını ve tüm şovlarını gerçek zamanlı olarak gerçekleştirebileceği bir akış platformu olarak başlattı.

Ancak, yaratıcılar tarafından oluşturulan bu format işe yaramadı, site kapatıldı ve yeniden başlatıldı. Bu sefer-halka açık temalı sohbet odaları ile çevrim içi görüntülü sohbet şeklinde.

Video üzerinden çok sayıda arkadaşınız ve tanıdıklarınızla sohbet etmek ister misiniz? Bir tartışma mı yoksa sadece aktüel bir konu hakkında bir konuşmamı planlıyorsunuz? Sadık dinleyici ve seyirci kalabalığı mı arıyorsunuz?

Tinychat tüm bunları sorunsuz bir şekilde halledebilir. Bağlanın, kendi sohbet odanızı oluşturun ve herkesi davet edin. Servis, aynı odada 12 kişinin ve sınırsız sayıda pasif gözlemcinin aktif katılımını sağlar.

Eğer dikkat çekmediğinizi ve sohbetinizin yeterince popüler olmadığını düşünüyorsanız, ücretli promosyonu kullanabilirsiniz.

Bu durumda, maksimum kişi sayısının görebilmesi için odanızın penceresi, servisin ana sayfasında en üst kısmında görüntülenir. Tinychat’ın yalnızca web sitesi biçiminde değil, aynı zamanda bir mobil uygulama olarak da bulunduğunu unutmayın.

Hangi Chatroulette Alternatifini Seçmelisiniz?

Yukarıdaki hizmetlerin her birinin avantajları ve dezavantajları vardır. Ancak hepsi, Chatroulette’e getirdiği başarıyla baş edebilmek için işlevlerine yeni, kullanışlı ve ilginç bir şeyler eklemeye çalıştılar.

Kendi sorunuzu cevaplayın, görüntülü sohbet ruletinde ne tür bir ilişki ve ne tür bir iletişim bulmayı bekliyorsunuz.

Arkadaşlık? Her şey ve hiçbir şey hakkında ortak hoş vurdumduymaz ve hafif konuşmalar? Romantizm veya aşk?  Size uygun bir sonucu almak için hizmetlerin her birini deneyin. Elbette tanımadığınız kişilerle, mükemmel bir rastgele sohbet bulacaksınız.

Bilgi kaynağı: 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu