Maltese Terrier Beslenme İpuçları

 Maltese Terrier Beslenme İpuçları

Tüm köpek cinslerinin ihtiyaç duyduğu besinler ve beslenme planları birbirinden farklı olmalıdır. Köpekler tıpkı insanlar gibi farklı besin ihtiyaçları hissedebilir.

Kaslı köpeklerin yüksek protein alımına ihtiyacı varken hareketsiz köpeklerin karbonhidrat ve yağ oranı düşük mamalara ihtiyacı vardır. Köpeklerin yavruluk ve yaşlılık dönemindeki beslenme ihtiyaçları da farklılık gösterir.

Özellikle yavru Maltese Terrier bir köpek sahipleneceksiniz veteriner hekiminizin uyarılarını dikkate almalısınız. Köpeğinizin vitamin ve mineraller bakımından zengin mamalar ile beslenmesi önemlidir.

Yavru Maltese Terrier köpeklerin beslenme planları gelişim ve büyüme dönemlerini önemli ölçüde etkiler. Maltese Terrier için belirlenmiş beslenme şemalarından faydalanabilirsiniz. Köpeğinizin beslenmesi dengeli ve düzenli olmalıdır. Protein ve karbonhidrat oranlarına dikkat etmelisiniz.

Yavru Maltese Terrier Köpeğin İlk Beslenmesi

Yavru Maltese Terrier  köpeğinizin beslenmesinde doğru yöntemler kullanmalısınız. Günde 4-6 defa beslenmeleri önemlidir. 4 aylık olana kadar günlük öğünlerinin atlanmaması gerekir.

Daha sonra köpeğinize 3 öğün verebilirsiniz. 1 yaşını doldurdukları zaman günde 2 defa beslenmeleri yeterli olacaktır. Yavru köpeğinizin mamasını küçük parçalar halinde vermelisiniz.

Bu aşamada protein alımlarının da sürekli takip edilmesi önerilir. Kalsiyum ihtiyaçlarını da karşılamanız gerekir. Bunun için süt, balık ve süzme peynir gibi yiyecekler ile beslenme planına takviyede bulunabilirsiniz.

Köpeğinize kuru besleme yapacaksanız sıvı ihtiyacının karşılanması gerektiğini unutmamalısınız. Maltese Terrier köpekleri ilk 2 ay anne sütüne ihtiyaç duyar. Ardından yavaş yavaş mama ve diğer gıdalara geçiş yapabilirsiniz.

Maltese Terrier Doğru Mama Seçimi

Diğer ırklarda olduğu gibi Maltese Terrier köpeklerinde mama seçimi oldukça önemlidir. Ticari mamalar içerisinde bulunan kanatlı hayvan parçaları, kimyasal boyalar, atık etler ve dolgu maddeleri sağlıkları için tehdit oluşturabilir.

Bu nedenle hazır mama seçiminizde içerisindeki maddelerin dikkatli incelenmesi önemlidir. Köpeğiniz için en sağlıklı mamanın içeriğinde; gerçek et kaynaklı ve sıfır katkı maddesi bulunmalıdır. Hindi eti, tavuk eti, bizon, balık, kuzu eti ve tavşan eti gibi karışımlar tercih edilebilir.

Mamanın boyutu Maltese Terrier için uygun küçüklükte olmalıdır. Tahıl içermeyen köpek maması bulmanız köpeğiniz için besleyici olacaktır.

Mamaların ambalajı üzerinde köpeğinizin ırkı ve yaşı hakkında detaylar vardır. Bu bilgilere dikkate almalı ve köpeğinize en uygun mama seçimini yapmalısınız.

Maltese Terrier İştahsızlık Sorunu

Köpeğinizdeki iştahsızlık durumu bir hastalığın belirtisi olabilir. Aynı şekilde ruhsal bir durum kaynaklı ya da mutsuz olduğu bir olaya tepki olarak da ortaya çıkabilir. İlk iş olarak köpeğinizin iştahsızlık nedenini kesinleştirmelisiniz.

Sağlık problemlerinden kaynaklanan iştahsızlık, veteriner hekiminizin yardımı ile daha kısa sürede çözülebilir. Gerekli tetkikler yapılır ve sorun netlik kazanarak erken müdahale sağlanır. Fakat köpeğinizin iştah sorunu bir olaya karşı geliştirdiği tepki ise bu problemi araştırmanız gerekir. Köpeğinizle daha uzun zaman geçirmeyi denemelisiniz.

Sessizce yanında kalıpn yanında yemek yiyebilirsiniz. Kısa süre içinde köpeğinizin direncini kırabilirsiniz. Yavru köpeklerde mamayı reddetme ve sahibinin yemeklerinden isteme durumu olabilir. Bu durum köpeğin sağlıklı beslenmesi için önerilmez.

Köpeğin alışmaması için kendi yemeğinizden vermemeniz gerekir. Siz yemek vermediğinizde köpeğiniz dayanamayıp acıktığı için kendi mamasından yiyecektir.

Maltese Terrier Ev Yapımı Mama Önerisi

Köpeğinize ev yemeği vermek, ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve diğer besinleri karşılayamacağı için önerilmez. Fakat kuru mamaya ara vermeniz gerekiyorsa ev yapımı mamalardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin diyet yapması gerekiyorsa ya da sadece ona yemek yapmak istersiniz uygulayabileceğiniz bazı tarifler mevcuttur. Ev yapımı mama için ihtiyaç duyulan malzemeler;

  • 2 yk zeytinyağı
  • 3 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet brokoli kafası
  • 2 porsiyon somon ya da başka bir balık

Tüm sebzeleri ayıklayıp ufak parçalara ayırın. Somon balığını kuşbaşı doğrayın. Tencereye yağı alıp sebzeleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup suyunu saldığında balığı ilave edin. 15 ila 20 dakika kendi suyuyla pişirin. İsterseniz içine pirinç ilave ederek besin değerini artırabilirsiniz.

 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu