KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASINDA DOMAİN’İN ÖNEMİ

 KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASINDA DOMAİN’İN ÖNEMİ

İştigal konusu ne olursa olsun, her firma, her şirket dolayısıyla her marka bir kimliğe ihtiyaç duyar ve  kendi hedef kitlesindeki müşterilere kendisini en iyi şekilde anlatmak ister.

Markanın vizyonunu ve misyonunu yansıtan her ayrıntı kurumsal kimlik çalışmasının bir ürünüdür.

Günümüzde markalar kurumsal kimliklerini hem geleneksel anlamda hem de dijital platformlarda yansıtmak için Logo, afiş, reklam grafikleri, web sitesi, alan adı ve daha birçok çok detay özenli olarak hazırlanması gerekiyor.

Kurumsal kimlik çalışmasında en önemli iki detay vardır. Birincisi logo tasarımı diğeri ise web sitesine vereceğiniz yani ilerde markanızın anılacağı isimi belirlemek!

Kurumsal Kimlik İçin Domain Nasıl Seçilir?

Kurumsal kimlik çalışmasının en önemli ayağı olan web sitesi ayağının temelini domain seçimi oluşturur. Domain seçimi her proje için ayrı bir önem taşımaktadır ancak kurumsal kimlik çalışması için domain seçmek daha da önemlidir.

Eskiden rekabetin az olduğu dönemlerde kurumsal kimlik çalışmaları daha yüzeysel olurken günümüzde tüm ayrıntıları ile ele alınmalıdır.

Domain de bu ayrıntıların temelidir. Domain seçimi yaparken markanın ve kurumun kimliğini temsil edecek bir isim tercih edilmelidir.

Küçük bir örnek vererek konuya açıklık getirelim:

Ahmet Taşımacılık isimli bir şirketi ele alalım. Bu şirket yani marka için yapılması gereken tüm kurumsal kimlik çalışmalarının yapıldığını ve geriye domain seçimi ile web sitesi tasarımı kaldığını farz edelim.

Ahmet Taşımacılık için alınacak domainler için araştırma yapılmalıdır. Araştırmalar ilk önce alınabilecek domain diğeri ise SEO ile olan ilişkisi göz önünde bulundurulmalıdır.

Tasimacilik.com isimli bir domain almak en mantıklı domain olarak görülse de genellikle taşımacılık işi ile uğraşan firmalar bölgesel işler yaptıkları için bölgeyi de dikkate almalarında fayda vardır.

Örneğin Ahmet Taşımacılık firması Ankara’da faaliyet gösteren bir firma ise Ankara tasimacilik.com şeklinde bir domain almak daha fazla bilinir olmayı arttırabilir.

Ancak kurumsal kimlik çalışmalarında domain seçerken evrensel düşünmek daha avantajlıdır. O halde tasimacilik.com şeklinde domain almak hem evrensel olacaktır hem de uzmanlar tarafından yapılacak SEO çalışmaları ile bölgesel alanda lider olmaya oynayacaktır.

Eğer şubeler de işin içerisine girecekse o halde alt domainler de tercih edilebilir.

ademocut.com şeklinde bir domain almak kurumsal kimlik çalışmaları için daha kurumsal hava katacaktır.

Kurumsal kimlik domaini seçerken en çok dikkat edilmesi gereken logo tasarımında olduğu gibi markanın yüzünü ve kimliğini yansıtan bir domain seçmek olmalıdır.

Domain markanın internetteki erişim anahtarıdır. Anahtar olmadan bir kapıdan içeri girmeye çalışmak gibi düşünülebilir.

2018 yılında yapılan bir araştırma kapsamında insanların yüzde 78’i araştırmak istediği, hakkında bilgi almak istediği marka için ilk önce interneti kullanıyor. Hal böyle olunca insanların sizi bulabileceği bir domain seçmenizde fayda vardır.

Üstelik rekabetli bir alanda var olmaya çalışan bir markadan bahsediyorsak o zaman domain seçimi hem kurumsal kimlik açısından hem de bulunabilirlik açısından son derece önemlidir.

Unutmayın internet ortamında varlığınızı ve popülerliğinizi domain seçiminizi doğru yaparak sağlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu