Kediler İçin Kemik Suyu ve Faydaları

 Kediler İçin Kemik Suyu ve Faydaları

Kemik suyunun kediler için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Kemik suyu hem kedinizin diyeti için lezzetli bir atıştırmalık olacak hem de birçok hastalığa karşı kedinizi koruyacaktır. Kemik suyunun kemikten daha fazla miktarda vitamine sahip olduğunu bilmelisiniz.

Kemik suyu kediler için iyi bir besin değerine sahiptir. Sığır etinden ya da tavuktan elde edilen eklem kemikleri pişirildiğinde, kemik iliğinin kemik suyuna geçişi sağlanır. Yavru kedi sahiplenme ile birlikte kedinize evde ek gıdalar hazırlamak keyifli olacaktır.

Yavru kedi sahiplenme sürecinde onun iyi bir beslenme ve bakıma ihtiyaç duyduğunu bilmelisiniz. Bunun için mamalara ek olarak evde hazırlayacağınız kemik suyu kediniz için bir vitamin deposu olur.

Kemik Suyunun Kedilere Faydaları

Yetişkin ya da yavru kedi sahiplenme ile birlikte çeşitli sorumluluklarınız olacaktır. Kedinizin sağlıklı bir hayat sürebilmesi için ona kemik suyu gibi besin değeri yüksek gıdalar sağlamalısınız.

  • Sindirim Sistemi

Kemik suyunda bol miktarda kolajen bulunur. Kolajen, sindirim sistemi için oldukça gerekli ve besin emilimini sağlayan bir aminoasittir.

  • İştah Problemleri

İştahı kesilen ve su içmeyen kedilerde sindirim kolaylığı sağlamaktadır. Kemik suyunu lezzeti kedilerin iştahını artırır.

  • Karaciğer Temizlenmesi

Kemik suyu tüketimi vücuttaki toksinler atılması için tüketilebilir. İçerisinde bulunan glisin sayesinde kedinizin vücudundaki tüm toksinler karaciğerinden temizlenir.

  • Bağışıklık Sistemi

Kemik iliği sayesinde hücrelere oksijen taşınır ve bağışıklık sistemi güçlenir. Kemik suyunda kedinizin bağışıklığını güçlendirecek çeşitli vitamin ve mineraller bulunur.

  • Eklem Sağlığı

Kediniz kemik suyu tüketerek kalsiyum ve fosfor ihtiyacını karşılayabilir. Bu mineraller sayesinde kedinizin iskelet gelişimi ve diş sağlığı sağlanır.

  • Deri ve Tüy Sağlığı

Kemik suyundan meydana gelen jelatin, kedinizin tüy ve deri sağlığı için oldukça önemlidir.

  • İdrar Yolu Enfeksiyonu

Kemik suyu tüketimi ile pH dengesi sağlanır ve mesane duvarı güçlenir. Bu sayede kedinizin idrar yolu enfeksiyonlarından korunması ve tedavisi sağlanabilir.

  • İltihaplı Bağırsak Hastalıkları

Kemik suyu hem iltihaplı bağırsak hastalıkları ile mücadele ederken hem de ishal ve kusma gibi şikayetleri ortadan kaldırır.

Kemik Suyu Kediler İçin Güvenli Mi?

Kemik suyunda, kedilere zarar verecek herhangi bir madde yoktur. Ancak kemik suyunun soğan ve sarımsak gibi maddeler içermemesi önemlidir. Kemik suyunu evde hazırlamak istiyorsanız, pişmiş kemiklerin kediler için tehlikeli olduğunu bilmelisiniz.

Pişirdikten sonra bütün kemikleri ayrıştırmanız önemlidir. Kediler köpekler gibi kemikleri ısırarak tüketemez. Ayrıca küçük kemik parçaları kedinizin boğazına kaçarak tahrişe ya da boğulmalarına neden olabilir. Bazı kedilerin ise kemik suyu çok sevmesi gibi bir problem vardır.

Bu durum özellikle köpeklerde ciddi sorunlara neden olsa da, kedilerin de aşırı miktarda kemik suyu tüketmesi önerilmez. Aşırı tüketim çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir. Kediniz ilk defa kemik suyu içeceği zaman tepkilerini kontrol etmelisiniz. Aşırı tüketmeye meyilli ise az miktarda vermeye dikkat edebilirsiniz.

Kedilere Kemik Suyu Ne Kadar Verilmeli?

Kedinize kemik suyu verirken, bir bardağın yarısı ya da çeyreği yeterli olur. Kemik suyunun içeriği düşünüldüğü zaman kediniz için fazla tuzlu olabilir. Bu nedenle kemik suyunun tuz oranına göre miktarda ufak değişimler yapabilirsiniz.

Yavru kediler için kemik suyunda bulunan jelatin ishale neden olabilir. Bu nedenle 6 aydan küçük yavru kedilere kemik suyu verilmesi tavsiye edilmez. Her kedinin kendine ait bir yemek yeme zevki olabilir. Bazı kediler çorbayı çok severken bazıları ise nefret edebilir. Kediniz kemik suyuna ilgi göstermiyorsa içerisinde yemekten hoşlandığı yiyeceklerden ilave edebilirsiniz.

Örneğin yaş mama seven kediniz için kemik suyuna yaş mama eklemeyi deneyebilirsiniz. Aynı şekilde kuru mama seven kediniz için de kemik suyuna kuru mama ekleyebilirsiniz. Bazı kediler ise sadece kemik suyu tüketmeyi sevebilir. Bu durumda gün aşırı ve yeterli miktarda kemik suyu sade şekilde tüketmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

 Kedilere Kemik Suyu Nasıl Verilir?

  • Sade Servis Edebilirsiniz: İster sıcak ister soğuk şekilde kemik suyunu sunabilirsiniz. Kedinizin hangi sıcaklığı tercih ettiğine dikkat etmelisiniz. Etobur beslenmeyi seven kediler, yemeklerini genelde vücut ısısında sever. Bunun sebebi ise doğal ortamlarında 37 dereceye sahip avlar ile beslenmesidir.
  • Su ya da Yiyecek ile Karıştırabilirsiniz: Kedinize kemik suyu vermek için suyuna karıştırmayı deneyebilirsiniz. Kediler genellikle sıvı alımını pek sevmezler. Kemik suyu sayesinde kedinizi su içmeye de teşvik etmiş olursunuz. Aynı zamanda kedinizin mamasına kemik suyu ekleyebilirsiniz. Bunu neredeyse tüm yiyeceklere uygulayabilirsiniz.
  • Dondurabilirsiniz: Kemik suyunu dondurarak, tekrar kullanılabilir ve taze halde tutmak için tercih edilebilir bir yoldur. Bu sayede kedinize kemik suyunu servis ederken kolaylık sağlarsınız. Dondurduğunuz kemik suyunu, kedinizin suyuna atarak erimesine izin verebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu