British Shorthair Renkleri ve Özellikleri

 British Shorthair Renkleri ve Özellikleri

British Shorthair kedileri ile anlaşmak ve onlarla bir hayat sürmek oldukça cazip bir fikirdir. British Shorthair kedileri dünyanın her ülkesinde en çok beslenen ve sevilen kedi ırklarından biridir. İri gözleri, yuvarlak kafaları ve çeşitli renkleri ile insanların beğenisini kazanmaktadır.

Çeşitli renklerde British Shorthair kedilerine rastlamanız mümkün. Gri British Shorthair kedileri en sık görülen çeşididir. British Shorthair kedileri renkleri ile birlikte eşsiz karakter yapıları ve insanlarla olan uyumları sayesinde sahiplenmek isteyeceğiniz ideal kedi ırkıdır.

British Shorthair kedileri yoğun tüy yapıları nedeniyle peluş ayıcıklara benzetilmektedir. Bu nedenle fiyat çıtası oldukça yüksektir. Eşsiz renkleri ve görüntüleri uzun yıllardır tercih edilmelerini sağlamaktadır.

British Shorthair Renkleri

Gri British Shorthair en popüler çeşidi olsa da aslında birçok farklı desen ve rengi bulunmaktadır. Kahverengi de dahil birçok farklı ve göz alıcı rengi bulunmaktadır. British Shorthair kedilerin 16 farklı renk ve 42 deseni bulunmaktadır.

  • Tek Renkli: Siyah, Beyaz, Kırmızı, Mavi, Krem, Çikolata, Leylak ve Gri British Shorthair tek renklerindendir. Bu renklere sahip British Shorthair kedilerinin gözleri bakır, mavi ve turuncu olabilir. Tüylerinde leke ya da beyaz tüyler bulunmaz. Tek renkli kedilerin bütün tüyleri tamamen aynı renktedir.
  • Kısmi Renkli: Kürklerinin üzerinde beyaz tüyler ya da lekelenmeler bulunur. Farklı renkler ve isimleri bulunur. İsimleri ise kürklerindeki renk düzenine ve beyaz miktarına göre belirlenmiştir.

British Shorthair Renk ve Desenleri

  • Gri British Shorthair: Koyu gri ya da blue gri kürk rengine sahip olurlar. Popülaritesini uzun yıllardır kaybetmeyen iddialı bir British Shorthair çeşididir. Gözleri kehribar rengindedir.
  • Blue British Shorthair: Mavi tüyleri ve ona uyumlu kehribar gözleri bulunur.
  • Lilac British Shorthair: Renkleri açık gridir. Kehribar rengi gözleri olur.
  • Blue Point British Shorthair: Krem ve beyaz renkte kürkleri bulunur. Burun, kulak, kuyruk ve patilerinde gri tonlar bulunur. Buz mavisi gözlere sahip olurlar.
  • Beyaz British Shorthair: Beyaz kürk yapılarına sahiptir. Beyaz kürküne uyumlu mavi, yeşil veya kehribar rengi gözleri vardır.
  • Golden British Shorthair: Altın renginde bir kürk yapısı vardır. Kürkleri ile uyum sağlayan zümrüt yeşili gözleri bulunur. Çeşitli yarışmaların açık ara ile kazanan British Shorthair rengidir.
  • Silver British Shorthair: Beyaz kürk yapıları bulunmaktadır. Kürklerinin üzerinde gümüş renginde gölgeli tüyler görebilirsiniz. Turkuaz, mavi ve yeşil renkli olurlar. Özellikle açık renklerde kedi sevenler için ideal bir seçenektir.
  • Tortie British Shorthair: Kahverengi ve siyah kürklerinin üzerinde çeşitli renklerde kürk yapıları bulunur. Tortie Shell British Shorthair kedilerinin dişi olduğu bilinir. Güçlü bir gen yapıları bulunmaktadır. Birçok ülkede şans kedisi olarak tanınır. Sahiplerine uğur, refah ve zenginlik getirdiğine inanılır.
  • Bicolor British Shorthair: Bicolor bir kürk deseni olarak bilinmektedir. İki renkten ibaret kürk yapısı olan kedilere Bicolor British Shorthair denilir.
  • Tricolor British Shorthair: Üç renkten oluşan kürk desenlerini ifade etmek için kullanılır. Siyah, beyaz ya da sarı renklerin hakimliği söz konusudur. Tricolor kediler genellikle dişi olmaktadır.
  • Black British Shorthair: Gece kadar koyu ve siyah tüylere sahip kedilerdir. Gözleri turuncu renklerde olur.
  • Tabby British Shorthair: Gri kürkleri üzerinde çeşitli desenler vardır. Gözleri kehribar rengindedir. Karakterlerinin yumuşak ve naif olduğu kanıtlanan bir bilgidir.
  • Red Tabby British Shorthair: Koyu turuncu ve desenli bir kürk yapısına sahiptir. Gözleri kehribardır.
  • Brown British Shorthair: Çikolata renkli British Shorthair kedisidir. Gözleri ilgi çekici bir turuncu rengindedir. Sıcak görünümleri nedeniyle seveni ve meraklısı fazladır.

 British Shorthair Göz Rengi Nedir?

British Shorthair kedileri etkileyici görünümleri ve şuh bakışları ile insanları etkisi altına alabilen bir kedi cinsidir. Sevimli yüzü, büyüleyici renkleri ve anlamlı bakışları olan British Shorthair kedilerinin sahip olduğu çeşitli göz renkleri de vardır.

Göz renklerinin çok merak edilmesinin bir nedeni de anlamlı bakışlara sahip olmaları olabilir. British Shorthair kedilerinin gözleri genellikle zümrüt yeşili, altın sarısı, turuncu, bakır, mavi tonları ya da kehribar olabilir. Göz renklerinin genelde tüylerinin renkleri ile uyumlu olduğu bilinmektedir. Tüm kediler genelde mavi renkli gözler ile dünyaya gelir.

British Shorthair kedilerin de doğduklarında gözleri mavi renktedir. Kediniz büyümeye ve gelişmeye başladıkça göz rengi de yavaşça belirlenir. Göz rengi doğal olarak mavi kalan ve değişmeyen kedilere rastlamak da mümkündür.

 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu