KEDİ SAHİBİ OLMADAN ÖNCE NELER YAPMALISINIZ?

 KEDİ SAHİBİ OLMADAN ÖNCE NELER YAPMALISINIZ?

Bir kedi sahiplenme kararı alan ve onunla paylaşacağı hayat için sabırsızlanan birçok kişi bulunmaktadır. Sahipleneceğiniz kedi, evin yeni bir bireyi haline gelecektir. Onun eğlenceli ve sevimli hallerine tanıklık etme şansınız olacaktır. Kedinizle tüm sevginizi paylaşmalısınız.

Fakat kedi sahiplenme süreci ve eve uyum sağlama aşaması her zaman düşünüldüğü kadar kolay geçmeyebilir. Bu gibi durumlar için öncesinde gerekli tavsiyeleri almış olmanız işe yarayacaktır.

Yeterli bilgiye sahip olmanız ve gerekli hazırlıkları tamamlamanız olmanız hem siz hem de kediniz için fayda sağlayacaktır. Özellikle ilk defa kedi sahiplenecek kişilerin bazı tavsiyelere uymaları işlerini kolaylaştıracaktır.

Sahipleneceğiniz Kediyi Seçmek

Sahipleneceğiniz kedinin size uyum sağlamasını beklemek hata olabilir. Paylaşacağınız hayat içerisinde aslında sizin kedinize ayak uydurmanız gerekecektir. Kediler rahatlarına çok düşkün canlılardır.

Vakit geçirdikleri ortam onlar için önemlidir. Mama ve su kabının ya da yatağının kolay erişebilecekleri yerlerde olması onlar için en idealidir. Kediler hoşların gitmeyen ya da yeterince enerji harcayamayacakları odalarda kalmak istemezler ve bu durumu ortalığı dağıtarak size belli etmeye çalışırlar.

Kediler sahiplerinin hareketlerini ve davranışlarını gözlemler ve kendisine uygun olup olmadığını düşünürler. Kedinizin size karşı davranışları olumlu ve sevecen ise sizi sahibi olarak seçmiş bulunmaktadır.

Fakat kediniz size karşı olumsuz ve agresif davranıyorsa sizden pek memnun kalmamış olabilir. Kedinize kendinizi sevdirmek için onunla vakit geçirmeyi ve oynamayı deneyebilirsiniz. Yine de anlaşamayacağınızı düşünüyorsanız farklı bir kedi sahiplenme düşünebilirsiniz.

Kediler İçin Alışveriş Listesi

Kedilerin bazı temel gereksinimleri bulunmaktadır. Rahat ve mutlu bir hayat sürmeleri için ihtiyaç duyacakları eşyalarını tamamlamalısınız. En önemlisi kediniz için uygun mama seçimi yapmaktır. Yaşına ya da kısır olup olmamasına göre bir mama seçiminde bulunabilirsiniz. Ardından boyutlarına uygun bir kedi tuvaleti alabilirsiniz. Kedi kumu, mama kabı, su kabı ve oyuncaklarının eksiksiz şekilde hazırlanması gerekir. Mümkünse bu hazırlıkların kediniz eve gelmeden 1-2 gün önce tamamlanması önerilir. Böylece kediniz yeni evine ve eşyalarına daha kolay uyum sağlayacaktır. Aldığınız ürünlerin kalitesini ve evde ki yerleşimlerini titizlikle seçmelisiniz.

 

Kedi Sahiplenmenin Sorumlulukları

Kediler ortalama 14-20 yıl arası hayatlarını sürdürmektedir. Kedi sahiplenecek kişinin hayatında ki değişimleri öngörmesi ve yaşayacağı zorlukları da göze alması gerekir. Kediniz her zaman minik sevimli halini koruyamayacak ve büyüyecektir. Büyüdükçe ihtiyaçları ve çeşitli rahatsızlıkları sebebiyle daha çok ilgiye muhtaç kalacaktır.

Ayrıca kedi sahiplenme kararını tek bir kişinin alması ileride yaşanacak sıkıntılara neden olabilir. Bu sebeple tüm aile bireylerinin onayının alınması önemlidir. Özellikle yavru kedi sahiplenme kararı alıyorsanız, kedinizin gelişim dönemlerinde aşırı oyuncu ve meraklı olacağını bilmelisiniz. Bu nedenle dur durak bilmeyen oyunlar başlayacak ve sizin ilginize ihtiyaçları olacaktır.

 

Kediniz İçin Özel Bir Alan Oluşturmak

Kediler özellikle mekân değişikliklerinden hiç hoşlanmazlar. Bildikleri ve tanıdıkları ortamdan ayrılmak onları oldukça rahatsız eder. Kedilerin kendilerine ait, rahat ve güvende hissedecekleri bir yere sahip olmaları önemlidir. Evin herhangi bir köşesi kediniz için değerlendirebilir.

Bu alana bir kedi yatağı, tırmalama tahtası ve kedi evi yerleştirebilirsiniz. Böylece kediniz son derece keyifli ve rahat hayatına devam edecektir.

 

Kedinizin Bakım Süreçlerini Aksatmamak

Kedi kumu, kedi yatağı, kedi tuvaleti ve mama kabı gibi kedilerin temel ihtiyaçlarını karşılamanız atmanız gereken ilk adımdır. Fakat kedinizin bakımı için bu ürünler yeterli gelmemektedir. Kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesebilmek için bir tırnak makası edinmelisiniz.

Bu tırnak makasları kediler için özel üretilmektedir. Kedinizin tüylerini sık sık taramak için onlara özel bir fırça satın alabilirsiniz. Ayrıca dişlerini fırçalamak için de yine onlar için özel satılan diş fırçası ve diş macunundan alabilirsiniz. Kediler temiz hayvanlardır ve sık sık bakım yapılmaya ihtiyaç duyarlar.

Kedinizin tırnağını keserken canını acıtmaktan korkuyor ya da dişlerini fırçalayamıyorsanız, kedinizin bakımını veteriner hekim aracılığıyla karşılamanız da mümkündür.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu