Kazanımı Bol İlkokul Zeka Oyunları

 Kazanımı Bol İlkokul Zeka Oyunları

Zeka gelişiminin büyük bir bölümü 10-12 yaşları arasında tamamlanır. Elbette ki ilerleyen yaşlarda da zeka gelişimi devam eden bir süreçtir ama çocukların zekalarını geliştirmesi için en kritik dönemler ilkokul yılları. Bu dönemde, çocuklar okula başlar, yeni şeyler öğrenir ve kapasiteleri tahmin edemeyecekleri seviyede artar. Biraz okul destekli biraz da akıl ve zeka oyunu destekli gelişme ile çocuklar kapasitelerini oldukça artırabilir. Bizler de ilkokul zeka oyunları hakkında birkaç şey yazıp çocuklara neler katabileceğinizi anlatmak istedik. Başlayalım.

1.Hanoi Kuleleri

Hanoi Kuleleri, aslında okul öncesinde, ilkokulda, ortaokulda hatta lisede dahi oynanabilecek bir oyundur. Okul öncesi yaşlardaki çocuklar bu oyun sayesinde motor becerilerini geliştirebilirler, şekiller tanıyabilirler ve el becerilerini artırabilirler. Bu yüzden bu yaşlarda oynanması da uygundur. İlkokul çağındaki çocuklar ise 3 disk ile 4 disk ile bu oyunu oynayabilirler. Seviyeleri arttıkça disk sayısını artırıp hamle sayısını çoğaltabilirler. Bu sayede matematik becerilerinin oldukça gelişeceğine eminiz.

Hanoi Kuleleri nedir, nasıl oynanır merak ediyorsanız linkteki yazıya göz atabilirsiniz. Detaylı anlatımı ve videosu orada var.

2.Mangala(Mancala)

Çok eski bir Türk zeka oyunu olan Mangala, mankala, mancala isimleri ile bilinmekle birlikte, Anadolu’da birçok yörede farklı isimlerle de anılabiliyor. Oyun mantığı her yörede hemen hemen aynı ama.

Kazanımı bol bir strateji oyunu olan Mangala, Meb onaylı zeka oyunları listesinde de bulunuyor. Her ilkokulda, her evde bulundurulmasını tavsiye ediyoruz bizler.

Mangala nedir nasıl oynanır merak ediyorsanız onun için de linke göz atabilirsiniz. Tüm detayla ayrıntılı şekilde anlatılmış. Bir Mangala profesyoneline dönüşmemeniz için hiçbir engel yok.

3.Koridor

Koridor oyunu da tüm dünya tarafından bilinen, turnuvaları olan mükemmel bir oyun. Oyunda amaç piyonunuzu rakibin sahasına geçirmek. Ama bunu yaparken de rakibiniz önünüze engeller koyacak ve engelleri de aşmak durumunda kalacaksınız. Kendi yapacağınız hamle ile birlikte rakibin hamlesini de düşünmelisiniz.

4.Dedektif

Dedektif bir strateji oyunu değil. Çocukların görsel hafızasını artıran ve dikkatlerini ölçen basit ama kazanımı çok bir oyun. Amaç oyun kartlarında bulunan resimleri oyun tablalarında da bulabilmek. Ama bazı resimler birbirine çok benziyor. O yüzden aman dikkat!

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu