İnternet Hız Testi

 İnternet Hız Testi

Speedtest uygulaması en çok tercih edilen internet hızı uygulamasıdır. Web sitesini ziyaret ederken veya mobil uygulamayı yükledikten sonra “Testi Başlat” butonuna basarak internet hız testi başlatmanız yeterlidir.

Ardından hız testi başlayacak ve yükleme, indirme ve ping sürelerinin sonuçlarını göreceksiniz.  Hız yavaşsa, atmanız gereken ilk adım hızınızı artırmak için internet paketinizin boyutunu bulmaktır.

Ping Nedir?

Genellikle çevrimiçi oyun oynarken internet hız testi ve ping testi sonucunda tespit edilen ping değeri milisaniye (milisaniye) cinsinden gösterilir. Ping değeri, paket gönderen ve alan sunucu arasındaki milisaniyelik gecikmeyi yansıtır. Bir paketi göndermek veya almak için geçen milisaniye sayısı, ping değerini belirler.

Ping’i Nasıl Ölçersiniz?

Ping ölçülürken paket karşı sunucuya gönderilerek upload işlemi gerçekleştirilir. Sunucu daha sonra paketi almak için bir onay gönderir ve indirme işleminin gerçekleştiğini cihaza bildirir. Bu işlemler için geçen milisaniye sayısı hesaplanır ve ping değeri milisaniye olarak görüntülenir.

Mbps Nedir?

İnternet hız testi denilince günümüzde Mbit/s terimi sıklıkla kullanılmaktadır.  Mbps,  saniyede indirilen veya yüklenen megabit veri sayısını gösteren megabit/saniye anlamına gelir. Bir megabilgisayar sisteminde 1024 anlamına geldiği için aslında saniyede gönderilen 1024 bit sayısını gösterir.

Paket Kaybı Nedir?

Paket kaybı veya paket kaybı, internetten indirirken bir bilgisayara veya telefona ulaşan paketlerin bağlantı sorunları veya eksik veriler nedeniyle kaybolması sonucu oluşan bir durumdur.

İnterneti Hızlandırmanın Yolu Nedir?

interneti hızlandırmanın yolları, Modeminiz uzun süredir çalışıyorsa, yavaş internet hızı, WiFi sinyallerinin zayıflaması, WiFi hız testi sonuçları gibi sinyallerle karşılaşabilirsiniz.

Bu gibi durumlarda modemi resetlemek için arkadaki reset butonuna 3 saniye basılı tutmak modemi aşırı yükten kurtaracak ve kısa bir dinlenme için tekrar çalışmaya başlayacaktır.

WLAN yerine LAN kullanın

İnterneti hızlandırmanın yolları, Birçok internet kullanıcısı, modemlerini ya evde düzgün bir şekilde dağıtmaz ya da dağıtma şansları yoktur.

Bu, Wi-Fi sinyalini zayıflatabilir ve indirme/yükleme hızını yavaşlatabilir. Modeminizi bir LAN kablosu kullanarak bilgisayarınıza bağlayarak bu yavaşlamayı önleyebilirsiniz.

İnternet Paket Hızını Değiştirin

İnterneti hızlandırmanın yolları, Evde internet kullanıcısıysanız, altyapınızın desteklediği maksimum hız yerine bütçenize uygun bir internet paketi seçmiş olabilirsiniz.

Aslında, evde sabit hat kullanmıyorsanız, çıplak bir internet hizmeti kullanarak ek zahmetten kurtulabilirsiniz.

 İnternet hızınızı test etmek için https://ademocut.com/internet-hiz-testi/ websitesini ziyaret edebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu