Hizmete mi ihtiyacınız var? Wilio her zaman yanınızda.

 Hizmete mi ihtiyacınız var? Wilio her zaman yanınızda.

İnternet bugün her konuda yardımcımız durumunda. Aklımıza takılan en ufak bir şeyi bile elimizin altındaki mobil cihazlardan anında kontrol etme şansımız var. Hal böyle olunca da aklımıza gelen her konuda ilk danışma kaynağımız internet oluyor.

İnterneti kullanma amaçlarımız zaman geçtikçe çok farklı noktalara doğru değişmeye başladı. Salt bilgi edinmekten ziyade bugün internet üzerinden neredeyse gideremediğimiz hiçbir ihtiyacımız yok.

İnternet teknolojilerinin zaman içerisinde yaşadığı değişim ve gelişimle birlikte bugün internet siteleri üzerinden hızlı bir şekilde insanlara her türlü hizmeti götürmek mümkün oluyor.

Özellikle COVID – 19 pandemisi nedeniyle insanların birbirlerinden fiziki olarak uzaklaşmalarının gerektiği bir ortamda internetin önemi daha da artmıştır.

İşte bu noktada iş kaybı yaşayan ve tabiri caizse mahalle arası esnaf olarak nitelendirilebilecek tesisatçı, elektrikçi ya da bu tip hizmet işi veren farklı meslek gruplarındaki kişilerin işlerinde haliyle bir azalma meydana geldi.

Bu işlerde yaşanan azalmalar sonrasında internet ile doğrudan entegre olamayan esnaflar büyük ekonomik sıkıntılar yaşadılar.

Ancak internet nasıl ki doğrudan satış noktasında firmalara destek olduysa hizmet sektöründe yaşanan sıkıntılara da çözüm olacak şekilde bir geliştirme yapmış oldu. Bu geliştirmenin adı Wilio.

Wilio ile internetten hizmet alma dönemi başladı.

İnternetin bu noktadaki çözüm önerileri elbette sadece COVID ile ilgili değil. Dijital çağın gereklerinin yavaş yavaş ön plana çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Bu da elbette insanlarla yapılan ticaret şekillerini de etkilemiş oldu.

İşte Wilio’da dijital devrimin gelişme döneminde Slovakya’da ortaya çıktı. Aslına bakılırsa çıkış tarihi COVID – 19’dan uzunca bir süre önceydi. 2017 yılında Slovakya merkezli başlayan Wilio projesi hizmet sektöründe çalışan ve farklı konularda insanlara çözümler sunan esnafın sunduğu bu çözümleri internete taşımayı amaçlamıştı.

Nitekim çok farklı kategorilerde hizmet veren her meslek erbabı siteye üye olarak buradan hizmetlerini insanlara verebiliyorlar. Sitenin kategori bazlı hizmet veriyor olması oldukça başarılı bir uygulama. Hizmet arayanların kolayca aradıklarını bulmalarını sağlıyor.

Wilio’nun kategorileri o kadar çok sayıda ve o kadar çok farklı alanda çalışanların hizmetlerini bünyesinde barındırıyor ki yeter ki bir konuda hizmet veriyor olun. Wilio’dan kolayca faydalanmanız mümkündür.

Bu kategorilerden birine örnek olarak https://www. adresinde yer alan dökme zeminler kategorisini verebiliriz. Linkte yer verdiğimiz sayfaya girip baktığınızda Wilio’da o hizmeti veren kişilerin hizmeti verme fiyatlarına dair istatistiklerin de yer aldığını göreceksiniz.

Wilio’dan bir usta nasıl kiralanır?

Tabii ki Wilio’dan hizmet kiralamak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri konu Wilio kullanıcılarına hizmet sunan ustalara Wilio üzerinden nasıl erişim sağlanacağı konusu şüphesiz.

Öncelikle şunu söyleyelim: Wilio’ya müşteri olarak üye olmak tamamen ücretsizdir. Müşteri üyeliğinizi site üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Siteye üye olduktan sonra diyelim ki yukarıda yer verdiğimiz linkteki gibi bir hizmete ihtiyaç duydunuz. Bu tip bir hizmetten faydalanmak için Wilio’ya müşteri hesabından üye olmanız gerekiyor. Müşteri hesabından üye olduktan sonra ilgili hizmetin kategori sayfasına girmelisiniz.

Bu sayfaya girdikten sonra dilediğiniz hizmeti sunan ustayı bulmanın iki farklı yolunun olduğunu göreceksiniz.

Bunlardan ilki doğrudan iş durumu müsait olan ustaları seçerek bu ustalardan dilediğinizle sizin irtibata geçmeniz.

İkinci yöntem ise yapılacak işe dair bir ilan açarak ustalar tarafından ilanların görüldüğü sayfada bu ilanın yayınlanmasını sağlamak. Bu yöntemde sizin ilanınızla ilgilenen ustalar doğrudan sizin işiniz için başvuruda bulunacaklar.

Daha pratik olan yöntemin ikinci yöntem olduğunu söyleyelim. Ancak burada vereceğiniz ilanda taleplerinizi net bir şekilde ifade etmeniz çok önemli. Talebin net ifadesi ustaların sizin işinizi yapmak için gelmeden önce tüm araç gereçlerini tam olarak alıp gelmelerini sağlayacaktır.

Ustalarla yaptıracağınız hizmetin karşılığında vereceğiniz ücret konusunda anlaşmak tamamen usta ile sizin arasında kalmıştır. Wilio bu noktada usta ile müşteri arasına girmez. Müşterilerin de siteye üyelikleri için bir ücret ödemelerine gerek yoktur. Yalnızca ustaların üyelikleri için belli bir miktar ustalardan talep edilir.

Ayrıca Wilio tarafından sunulan hizmet en pratik şekilde Wilio’nun hem Android hem de iOS uygulaması üzerinden verilmektedir. Uygulamaları mobil cihazlarınıza indirdikten sonra uygulamanın konum ayarını açarak usta ararsanız yakınınızdaki ustaları kolayca bulabileceksiniz. Bu sayede hizmet alacağınız ustayı seçmeniz konum üzerinden mümkün olacak ve daha kolay olacak.

Wilio hakkında

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Wilio, 2017 yılında Slovakya’da hizmet vermeye başlamış bir internet platformudur. Hizmet vermeye başladığı tarihten bu yana Slovakya’da 50,000’den fazla proje Wilio üzerinden başarılı bir şekilde sonlandırılmıştır.

Ardından farklı ülkelerde de sunulan bu hizmetin yayılması amaçlanmıştır. Wilio halihazırda çoğu Avrupa ülkesi olan 11 farklı ülkede hizmet vermeye devam etmektedir.

Wilio’nun en iyi özelliklerinden biri Wilio üzerinden hizmet veren ustaların müşteriler tarafından iş sonunda yaptıkları işe yönelik değerlendirilmesidir. Bir ustayı seçmek için karar verirken o ustanın daha önceki işlerinin kalitesine dair verilen puanlara bakarak daha rahat karar verebilirsiniz. Verdiğiniz bu karar doğrultusunda ustanın işini daha iyi yapmasına da fayda sağlayacaksınız. Bu sistem Wilio’da her zaman işini daha iyi yapan ustaların barınmasını sağlayacak bir sistemdir.

Elbette nasıl ki müşteriler ustalara puan veriyorsa ustalar da müşterilere benzer şekilde puan verebilmektedir. Bu da Wilio’da sunulan hizmetin tamamen şeffaf olmasını sağlamaktadır.

Wilio ile hızlı ve kolay hizmet alacaksınız. İnternet üzerinden alınan bu hizmetle internetin hızını hizmet sektöründe de göreceksiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu