Gmail Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? Videolu Anlatım

 Gmail Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? Videolu Anlatım

Kimi zaman çok önemli  e-postaları beklediğimiz Gmail’de beklenmedik sorunlar ile karşılaşabiliyoruz.

Bununla birlikte onlarca farklı kombinasyonu denediğimiz şifremiz, bir türlü girişi yapmamızı sağlamıyor. Bunun 2 nedeni olabilir. Birinci neden, sizin dışınızdaki gelişmeler ile şifreniz değiştirilmiş veya el konulmuş olabilir.

İkinci nedense yanlış şifre girmede ısrar ediyorsunuz. Google Gmail Şifre Değiştirme sıfırlamak istiyorum ve şifremi geri almak istiyorum diyenler için Gmail Şifre Sıfırlama Nasıl Yapılır? Gibi sorularınızın cevabını makalemizde bulabilirsiniz.

Peki bu durumda G-mail şifreniz eğer unuttuğunuz için erişilemiyorsa; nasıl kurtarılabilir veya yeni bir şifre için hangi yolları izlemeniz gerekir.

Gmail Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım

En eski e-posta hizmetlerinden biri olan Gmail, Google’nin aynı zamanda çevrimiçi hizmetlerine ulaşmak adına bir kullanıcı hizmeti de sunuyor. Yani sadece e-posta trafiğinizi yönetmek için değil aynı zamanda çevrimiçi hizmetleri almanız adına da bir kullanıcı tanımlaması olarak da kullanılabiliyor.

Gmail şifrenizi unuttuysanız aşağıda sizin hesabınızı kurtarmanızı sağlayacak şifre değiştirme yöntemlerine değinecek ve mümkün olan en kısa sürede hesabınızı kurtarmanız için size yol göstermeye çalışacağız.

 Gmail Şifremi Unuttum: Google Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

G-mail hesabınızı ve şifrelerinizi kurtarmak ya da sıfırlamak mümkün olan bir durumdur.

Bunun için, hesabınızı oluşturmadan önce hesabı kurtarmanız adına size bazı hatırlatıcı ve kurtarıcı bilgiler içeren bir alanı doldurmanız istenmişti. İşte şimdi biz bu alanlar üzerinden size Gmail hesap kurtarma sihirbazını nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.

Gmail hesap kurtarma oldukça basit bir işlemdir. Bu işlemler aşağıda anlatılmıştır.

  • Bu işlemi yapmak için öncelikle G-mail sayfasına giriniz ve aşağıda yer alan “şifremi unuttum” kısmına “https://accounts.google.com/signin/v2/recoveryidentifier?hl=TR&flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=ServiceLogin” üzerinden gidebilirsiniz.
  • Bu aşamada sizden son değiştirdiğiniz ya da en son girdiğinizi düşündüğünüz şifrenizi girmenizi ister.
  • Eğer bu doğru girilmiş bir şifre ise; yani daha önce bu şifre ile giriş yapmışsanız, bu durumda G-mail bunu onaylayarak sizi yeni bir alana yönlendirecektir.
  • Eğer, en son girdiğiniz şifreyi hatırlamıyorsanız veya G-mail bunu kabul etmemişse bu durumda, “Farklı bir soru deneyin” kısmını tıklayarak devam edebilirsiniz.

Kurtarma E-Postasına Bir Mail Gelecek

adına sizden kurtarıcı bir e-posta girmeniz istenmişti. İşte o e-posta adresine bir kurtarma maili gelecek.

Buraya gelecek olan 6 haneli kod ile giriş yapacak ve “yeni şifre belirle” kısmından yeni şifre oluşturmanız istenecek. Bu aşamada sizden cep telefonu doğrulama mesajı da gelebilir ve daha önce tanımlı olan cep telefonu numaranıza şifre gelebilir. Bu şifreyi de tanımlı alana girerek, yeni şifre oluşturabilirsiniz.

Kurtarma E-Postasına Erişemiyor ya da Devre Dışı İse;

Eğer kurtarma e-postasını doğru şekilde tanımlamamış, unutmuş ya da devre dışı bırakmış/bırakılmış ise; bu durumda tekrar “Farklı bir soru deneyin” kısmına tıklayarak devam edin.

Burada karşınıza “Annenizin kızlık soyadı” gibi daha önce tanımladığınız ve cevabını verdiğiniz sorunun cevabını girmeniz istenecek. Bu güvenlik sorusuna cevap vererek de hesabınızı kurtarabilir ve yeni tanımlayacağınız şifre ile hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Google Şifre Sıfırlama İşlemi Videolu Anlatım

Tüm bu işlemlerin https://www.teknobh.com/gmail-sifre-degistirme/ tarafından videolu olarak anlatımına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kurtarma İşlemi İle Hesabınızı Kurtardıktan Sonra!

Bu noktadan sonra artık daha temkinli davranmanız ve daha kalıcı bir şifre tanımlaması yapmanız gerekir. Aynı zamanda, yeni tanımlayacağınız şifrenin güvenilir ve taklit edilemeyecek olması, hayati önem taşıyabilir.

Şifreyi ileride nasıl kurtaracağınıza yönelik belirleyeceğiniz kurtarma sorusunu, akılda tutucu bir şekilde belirlemeniz ve cevaplamanız gerekir. Bu aşamalara dikkat ettikten sonra, artık güvenilir bir şifre ve güvenlik sorusu ile hesabınızı eskisi gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu