Genel Bilgisayar Arızaları ve Çözümleri

 Genel Bilgisayar Arızaları ve Çözümleri

Günümüzde insanların birçok işlemini bilgisayarlardan yaptığı ve birçok kuruluşta verilen hizmetler bilgisayarlar üzerinden olduğu düşünüldüğünde yaşanılabilecek küçük problemler oldukça can sıkıcı olabilmektedir. Bilgisayarlarda görülen bu sorunların kimisinin çözümü oldukça basitken kimisinin ise oldukça zahmetlidir.

Özellikle sürekli tekrarlayan sorunlarda bilgisayarların teknik servise gösterilmesi oldukça faydalı olacaktır.

Çünkü normalde basit gibi görünen sorunlar ileride bilgisayarın verimini tamamen düşürürken uzun vadede bilgisayarların bozulmasına bile sebep olabilmektedir. Ayrıca basit görünen sorunların altında çok daha teknik ve önemli sorunlarda yarabilmektedir. Bu sebeple bilgisayarları periyodik kontrolü kesinlikle yaptırılmalıdır.

Günümüzde bilgisayardaki günlük arızaların başında bilgisayarların açılmaması, geç açılması, görüntü sorunu, internete geç bağlanma, bilgisayardan ses gelmemesi, bilgisayar ekranına görüntü gelmemesi gibi sorunlar bulunmaktadır. Bu sorunların çözümü için izlenecek bazı yollar bulunmaktadır.

Bilgisayarda Görülen Sorun Çeşitleri ve Çözüm Önerileri

Bilgisayar kullanıcılarının en çok şu şikayette bulunduğu konular, sorunlar, problemler arasında  bilgisayarım geç açılıyor, bilgisayardan ses gelmiyor , bilgisayar ekranına görüntü gelmiyor vb…. Bu sorunların çözümü için ise izlenecek bazı yollar bulunmaktadır. Bilgisayarda görülen arızalar ve çözümleri ise şu şekildedir;

Bilgisayara görüntü ve uzun süre gelen bip sesi sorunu:

Bu sorunun kaynağı büyük ihtimalle RAM arızasının olmasıdır. Bilgisayarlar RAM’ı okuyamadığı ve arıza olduğu durumlarda görülmektedir. Bu arızayı çözebilmek adına ilk önce anakart üzerindeki RAM’lerin çıkartılarak temizlenmesi ve tozlarının alınması gerekir. Ayrıca çift slotlu RAM bulunuyorsa iki slotunun da dolu olmadığı takdirde bu sorun oluşabilmektedir.

Bilgisayara açılırken duyulan 5 bip sesi sorunu:

Bu sorunun kaynağı işlemcidir. Eğer işlemci tam yerine oturmamış veya işlemcide bir arıza meydana gelmişse bu sorun yaşanır. Çözüm olarak işlemci yerine oturmamışsa yerine oturtmalı arızalanmış ise değiştirilmelidir.

Bilgisayar hoparlöründen ses gelmeme sorunu:

Hoparlörün kabloları ve girişleri kontrol edilmeli ve ses ayarlarına bakılmalıdır. Burada herhangi bir sorun yoksa ses kartları kontrol edilmelidir. Ses kartlarının çalışan girişte olduğuna dikkat edilmelidir. Bunlarda da sorun yok ise ya ses kartı arızalandı ya da ses sürücüleri ile ilgili bir sorun olabilir.

Bilgisayara açılmasına rağmen ekrana görüntü gelmemesi sorunu:

Bu sorun için öncelikle monitör bağlantıları kontrol edilmelidir. Herhangi bir sorun yok ise ekran kartı arızalanmış olması çok büyük bir ihtimaldir. Ve durumda ekran kartının değiştirilmesi gerekmektedir.

Bilgisayarın açma düğmesine basılmasına rağmen sorunu:

Bu sorunda düğmeye basıldığında düğmenin üzerinde bulunan ışıklarının yanıp yanmadığı kontrol edilmelidir. Işık yanmaması halinde kasadaki güç kablosu kontrolü yapılmalıdır. Tam olarak takılmamış olabilmektedir. Bunda da herhangi bir sorun yok ise Power supply arızası olabilir. Ya da güç tuşu bozulmuş olma olasılığı ya da ana kartın arızalanma sorunu da olabilmektedir. Her 3 durumda da değişim yapılmalıdır.

Bilgisayar sorunlarının çözümü çoğu zaman profesyonellik gerektirmektedir. Bu sebeple olası sorunlarda çeşitli kontrolleri yapmanıza rağmen sorun devam ediyor ise bilgisayar teknik servisini çağırmak gerekmektedir. Çünkü bilgisayarlar teknolojik ve hassa cihazlar olduğu için daha büyük sorunlar oluşabilmektedir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu