Ekran Kartının Özelliklerini Öğrenme Nasıl Yapılır?

 Ekran Kartının Özelliklerini Öğrenme Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınıza yeni bir oyun ya da uygulama yüklemeden önce gerekli olan sistem gereksinimlerini karşılayabildiğinizi kontrol etmek için Ekran Kartınızın Özelliklerini Öğrenmeniz gerekir.

Bunun yanı sıra Ekran Kartınızın sürücüsünü güncelleştirmek için de Ekran kartınızın Modelini ve Özelliklerini tam olarak bilmelisiniz.

Böyle durumlar için bu makalede sizlere Ekran Kartının Özelliğini Öğrenme Nasıl Yapılır? sorusunun cevabını vereceğiz. Sözü fazla uzatmadan işlem aşamalarına geçiyoruz.

1.Yöntem: DirectX Tanı Aracı

  • İlk olarak görev çubuğunda yer alan arama butonundan ya da Windows menüsünden “dxdiag” yazarak “Enter” tuşuna basın. Böylece Directx Tanı Aracını başlatmış olacaksınız. Directx tanı aracında bilgisayarınızın donanımı ve yazılımıyla ilgili temel bilgiler bulunur.
  • Daha sonra açılan pencerenin üst kısmında yer alan “Ekran” sekmesine tıklayın. Bu bölümde Ekran Kartınızın Özellikleri ve modeli görünecektir. Örneğin burada Ekran katının adı Intel HD Graphics 630 olarak görünmektedir.
  • Bazı bilgisayarlarda çift ekran kartı bulunmaktadır. Bu yüzden pencerenin üst kısmında yer alan “Oluşturucu” sekmesine tıklayın ve bilgisayarınızda başka bir ekran kartı olup olmadığını kontrol edin. Örneğin burada bilgisayarda NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti adlı bir ekran kartı daha vardır.

Böylece Ekran Kartının Özelliklerini Öğrenme Nasıl Yapılır sorusunu cevaplamış olduk.  Siz de bu adımları sırasıyla takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.  Bunun yanı sıra DirectX tanı aracı penceresinde yer alan “Sistem” sekmesine tıklayarak Windows sürümünüzü, bilgisayarınızın ve işlemcinizim modelini (aynı zamanda işlemci hızınızı) öğrenebilirsiniz.  Pencerede yer alan “Ses” sekmesindense ses aygıtınızın markasını ve modelini görüntüleyebilirsiniz.

2.Yöntem: Denetim Masası (Windows 10)

Ekran Kartınızın Özelliklerini denetim masasını kullanarak da öğrenebilirsiniz. Bunun için;

  • Denetim masasına girdikten sonra “Görünüm ve Kişiselleştirme” seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra “Görüntü” seçeneğine girin.
  • Bu adımda, açılan pencerenin sol tarafında yer alan “Görüntü Ayarlarını Değiştir” seçeneğine tıklayın.
  • Şimdiyse karşınıza çıkan pencerenin alt kısmında yer alan “Gelişmiş Görüntü Ayarları” seçeneğine girin.
  • Son olarak açılan yeni pencerenin en altında yer alan “Görüntü Bağdaştırıcısı Özelliklerine” girerek Ekran Kartınızın Özelliklerini Öğrenebilirsiniz.

Kaynak: https://ademocut.com/bilgisayarimizin-ozelliklerini-nasil-ogrenirim/

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu