Organik Şampuanlar ile Hayal Ettiğiniz Saçlara Kavuşun

 Organik Şampuanlar ile Hayal Ettiğiniz Saçlara Kavuşun

Hijyen hepimizin günlük hayatında yer vermeye çalıştığı bir olgu. Bu noktadan bakınca haliyle evimizde çeşit çeşit temizlik malzemeleri bulunuyor. Kişisel bakımımızın başrolünü ise şampuanlar kapıyor.

Geleneksel şampuanlardan farklı olarak ortaya çıkan yeni bir şampuan türü var, organik şampuan! Peki organik şampuan nedir, neden organik şampuan kullanmalıyız ve organik şampuanı nasıl kullanmalıyız? Bu soruların cevabını bu yazımızda bulacaksınız.

Organik Şampuan Nedir?

Kullanılan bu kimyasalların zararları ortaya çıktıkça bilim insanları insan sağlığını bozmayacak şampuan arayışlarına girdiler ve organik şampuanlar üretmeye başladılar.

Peki organik şampuan nedir? Organik şampuan, içinde sertifikalanmış doğal ve bitkisel özler ve yağlar bulunduran, normal şampuanlar gibi saç derisini temizleyen ve saçı canlandıran, içinde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek sentetik madde içermeyen şampuanlardır.

Yağlı, kuru veya cansız saçlarınız olması fark etmez, Bioblas ürünleri içerisinde her saça uygun organik şampuan bulmak mümkün.

Neden Organik Şampuan Kullanmalıyız?

Kullandığımız geleneksel şampuanların içinde o ürünün raf ömrünü uzatmak ve dayanıklılığını arttırmak için kullanılan ama insan sağlığına son derece zararlı kimyasallar bulunmaktadır.

Bunlardan iki tanesi SLS ve paraben. SLS şampuan içindeki köpüğü oluşturan ana maddelerden biri ama aynı zamanda cilt rahatsızlığına ve deri duyarlılığına sebep olmaktadır. Paraben ise cilt tarafından emilip kana geçen ve kanseri tetikleyen bir maddedir.

Bu bilgiler doğrultusunda şu soruyu sorabilirsiniz, eğer temizlik malzemelerinde ve doğal olarak şampuanlarımızda bulunan bu maddeler bu kadar zararlı ise biz ne kullanmalıyız? Cevap ise çok basit; organik şampuan.

Organik şampuan içinde bulundurduğu bitkisel özlerle saçın yağlanmasını ve dökülmesini engeller. İçeriğinde bulunan diğer doğal bitkiler saça parlaklık ve doğal bir hacim verir. Saç derisi organik şampuanların antiseptik özelliği sayesinde eski canlılığına kavuşur.

Organik şampuanlar SLS içermedikleri için az köpürürler ancak bu temizlemedikleri anlamına kesinlikle gelmez. Sentetik bileşenler bulundurmadıkları için organik şampuanların alerjen ve tahriş edici etkisi yoktur.

Temizlik özellikleri geleneksel şampuanlardan az olmamakla birlikte organik şampuanlar insan sağlığı dostudur.

Organik Şampuan Nasıl Kullanılır?

Organik şampuan seçiminde dikkat etmeniz gereken nokta kendi saç tipinize uygun bir şampuan seçmenizdir. Bununla birlikte şampuanınızı tamamlayıcı bir organik saç kremi de seçmeniz gereklidir.

Islak saçınıza avuç içiniz kadar organik şampuan sürmeniz ve saçlarınıza eşit dağıtmanız yeterlidir. Sonrasında durulama aşamasına geçmeli ve son olarak saç kremini uygulamalısınız.

Saçınızın ihtiyacına bağlı olarak bir duşunuzda iki veya üç şampuanlama yeterli olacaktır.

Adını çok duymamıza rağmen kullanmaya fırsatımız olmayan organik şampuanlara birer şans verme vakti geldi. Alıştıktan sonra hem sağlıklı hem de canlı saçlara kavuşmanın sırrı Bio organik şampuanlarda. 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu