Drone Nasıl Kayıt Ettirilir?

 Drone Nasıl Kayıt Ettirilir?

Son yıllarda teknolojinin oldukça gelişmesi ile pek çok teknolojik alet de hayatımızda yer almaya başlamıştır.

Bunlardan biri de insansız hava aracı olan Drone cihazıdır. İnsanların ilgisini oldukça çeken bu hava aracı eğlence amaçlı kullanılmaya başlansa da gün geçtikçe drone kullananların sayısı giderek artmıştır.

Bu yüzden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü artık drone kullanımı için resmi kayıt istemektedir. İnsansız hava aracı drone nasıl kayıt ettirilir ayrıca drone ehliyeti nasıl alınır << bilgi alabileceğiniz gibi kayıt ettirme işlemi içinde sorularını cevaplayalım sizlere.

Drone Kayıt Ettirme İşlemi

Yapmanız gereken ilk olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sitesine giriş yaparak kayıt sistemine girmek olacaktır. İkinci adım olarak da hesap oluşturmanız gerekecek ve kişisel bilgilerinizi bu hesap alanında boşluklara girmeniz istenilecektir.

Drone kayıt ettirme işlemi için birde şifre oluşturmanız istenilecektir. Şifrenizi oluşturduktan sonra giriş işleminizi tamamlamış olacaksınız. Daha sonra bazı kayıt işlemlerine tabi tutulacaksınız İHA kayıt sistemi ile pilotluk yeteneğiniz sorgulanacaktır.

Aldığınız sertifikaları ekleyebilir ayrıca üç tane de fotoğraf ekleyebilirsiniz.  Ayrıca Drone kayıt ettirme işlemi sonrasında isteğe bağlı olarak dronenunuzu satışa çıkartmak isterseniz de bu site üzerinden satış işlemi yapabilirsiniz.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra drone kaydınızı gerçekleştirmiş olacaksınız. Dronenunuz kayda geçtikten sonra plaka tanımlanmanızda yapılacaktır. Bu şekilde drone kayıt ettirme işlemi bitmiş olacak. Bu şekilde daha sağlıklı bir şekilde resmi olarak bir drone kullanıcısı olacaksınız.

Drone Plaka Çıkartma

Drone genellikle günümüzde çok fazla ticari amaçlı kullanılmamaktadır, daha çok insanların ilgisini çektiği için eğlence amaçlı kullanılmaktadır.

Daha çok konser alanlarında tepenizde dolaşıp görüntü alan drone çoğunlukla da havadan görüntü alma amacı ile kullanılmaktadır. Fakat drone kayıt ettirme işlemi herkes için geçerlidir.

Bu şekilde görüntü kaydı yapmak istiyorsanız ve görüntüleri ticari amaçlı kullanacaksanız eğer mutlaka drone kayıt ettirmeli ve plaka almanız gerekmektedir.

Fakat tamamen eğlence amaçlı kişisel zevkiniz için kullanacaksanız da drone kalkarken 4 kg altında olmak şartı koşulmuştur. Bu ağırlığın üstüne çıktığınızda drone kayıt ettirme işlemini gerçekleştirmeniz gerekecektir. Yasal olarak artık kanun haline gelmiştir drone kayıt ettirme işlemi.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu