Doğal bal nasıl anlaşılır?

 Doğal bal nasıl anlaşılır?

Bal denilince hepimizin aklına ilk önce, “Gerçek bal nasıl anlaşılır?” Hangi bal daha iyidir?” “Gerçek bal kristalleşir mi?” ve “Sahte bal nasıl anlaşılır?” gibi sorular gelir.

Muğla’da aileden gelen bir aşkla başladığı bal üretimini dünyada 36 ülkeye bal ihracatı yaparak sürdüren Bal Turkey’in CEO’su BAL, “İnsanlara gerçek bal nasıl anlaşılır, diye düşünmeyecekleri bir dünyada sağlıklı bal yedirmek için uğraştıklarını söyleyerek başlıyor sözlerine.

Sağlıklı bir yaşam için gerçek bal tüketin!

Evet, Cengiz Manav işin ciddiyetini bu şekilde anlatıyor. Şifa bulmak için tükettiğiniz ballar sizi zehirleyebilir.

BAL , “Doğal bal bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli kullanıldığında Akasya balı, çiçek balı, siyah çam balı gibi ballar her zaman şifa kaynağıdır. Ancak günümüzde doğal bal diye tüketiciye sunulan fabrikasyon balların bağışıklık sistemine büyük zararı olduğu aşikar. O kadar ki bu sahte ballar ölümcül hastalıklara ve kronik rahatsızlıklara bile sebep olabilir. Bütün bu zorluklara rağmen ne olursa olsun, şartlar ne kadar zor olursa olsun  Bal Turkey olarak bal severlerin sofralarına her şartta doğal bal getirmeye çalışacağız,” dedi.

Doğal bal kristalleşir!

Bir balın gerçek mi yoksa sahte mi olduğu en kolay kristalleşmesinden anlaşılır diyen Manav, şunları söyledi: “Özellikle soğuk havalarda ya da buzdolabında bir müddet bekleyen gerçek bal kristalleşir. Toplum içinde kristalleşen balın sahte bal olduğu düşüncesi tamamen yanlıştır. İçinde polen tozları bulunan gerçek balın kristalleşmesi kadar normal bir durum yoktur.”

Doğal bal akışkandır!

Gerçek balın kaşığınıza alıp ekmeğinize sürerken damlaması doğallığındandır. Tıpkı kristalleşme gibi akışkanlık da doğal balın anlaşılmasını sağlar. Kesintisiz akan her bal doğallıkta bir sıfır öne geçer.

Doğal bal koyu renklidir!

Cengiz Manav’ın üzerine basarak aktardığı diğer bir konu da gerçek balın koyu renkli olması. Aslında toplumda balın berrak ve şeffaf yani pürüzsüz olduğu bilinir. Bunun da yanlış bir bilgi olduğunu görüyoruz. Çünkü doğal balda renk yoğunluğu sahte ballara göre oldukça fazladır.

Doğal bal serttir ve genzi yakar!

Doğal balı kaşık kaşık aralıksız yemek zordur. Arıların bu mucizevî ürününde bulunan şekerin bildiğimiz şekerlerden olmadığını öğreniyoruz. Eğer balı yedikçe genziniz yanmıyor ve daha fazla yemek istiyorsanız hemen oradan uzaklaşın. Çünkü o balın sahte olma ihtimali yüksektir.

Avrupa’da gerçek bal denilince ilk akla gelen Honey Turkey BAL kendilerine sıkça sorulan doğal balı anlamanın ve gerçek bal ile sahte balı ayırt etmenin yollarını dört kısa yöntemle anlattı. Artık sizler için saf bala ulaşmak kolay olsa gerek.

Unutmayın, her bal doğal bal değildir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu