Dijital Pazarlama Eğitimi İçeriğinde Neler Bulunmalıdır?

 Dijital Pazarlama Eğitimi İçeriğinde Neler Bulunmalıdır?

Dijital pazarlama denizinde boğulmamak için alacağınız eğitimler ve kendinizi nasıl geliştirmeniz gerektiği konusunda sizler için bir içerik hazırladık.

Dijital Pazarlamanın Temelleri

Dijital pazarlama eğitimleri ilk olarak dijitalin ortaya çıkış hikayesini ve geleneksel pazarlama ile kıyaslanmasını ele alır. Ardından dijital pazarlamada teknolojiler ve segmentasyon, hedefleme ve konumlandırma gibi pazarlama terimleri öğrencilere aktarılır.

Dijital iletişim stratejisinin kurulması ikinci başlık olarak eğitimlerde ele alınıyor. Strateji kurarken kullanılabilecek kanallar, etkileşim ve içerik stratejisi, dijital kampanya yönetimi gibi konular işleniyor.

Dijital pazarlama eğitimi alacağınız kurumu seçerken ne kadar fazla örnek olay (case study) incelemesi yaptığına dikkat etmeniz gerekiyor.

SEO Eğitimi

Dijital pazarlama eğitimi içerisinde en temel alanlardan biri de SEO’dur. SEO’yu kavramak dijitalin birçok alanına hakim olmayı gerektirdiği gibi aynı zamanda SEO’nun mantığını kavramış öğrenci için de dijitalin diğer tüm alanlarını kavramak kolaylaşacaktır. SEO eğitimi içerisinde genellikle arama motorlarının nasıl çalıştığı anlatılır.

Google ve diğer arama motorlarının web sitenizi değerlendirme yöntemlerinden bahsedilir. Backlink stratejiniz için birden fazla yol önerisi sunulur, ayrıca doğru backlink strateji belirlemek için elinizdeki kaynakların analizi de yapılır.

İçerikte anahtar kelimelerin nasıl dağılması gerektiği ve anchor text’lerde ideal dağılım ile ilgili konular anlatılır. Anahtar kelime analizinde SEO uzmanı kişiden doğru teklif ve stratejileri hızlıca öğrenebilirsiniz.

Son olarak popüler SEO tool’ları arasından Ahrefs, Searchmetrics, Screaming Frog, Deepcrawl gibi önemli olanlarının kullanımı detaylıca gösterilir.

Google Ads Eğitimi

Google Ads, arama terimlerinden yola çıkarak onlarca yöntemle reklam verebileceğiniz bir dijital platformdur. Google Ads Eğitimi kapsamında temel kavramlar, reklam modelleri, Ads’in nasıl kurulacağı, bütçe optimizasyonu ve raporlama gibi ana başlıklar üzerinden ilerlenir. Şirketinizin reklam bütçesinin boşa harcanmaması için yapılması gerekenler detaylandırılır.

Reklam sıralamasının nasıl belirlendiği, kalite puanının neleri etkilediği, görüntülü reklam ve remarketing konusu uygulamalı olarak gösterilir.

Sosyal Medya Eğitimi

Sosyal medya eğitimi, öğrencilere markalarının sosyal medyada nasıl görünür ve bilinir olabileceğinin anlatıldığı eğitimlerdir. Sosyal medya dönüşümünün yüksek olduğu sektörlerdeki stratejiniz ile yalnızca marka bilirliğine yöneldiğiniz stratejinin neden farklı olması gerektiği detaylandırılır.

Sosyal medya iletişim hedeflerinin neler olabileceği, sosyal medya rakip analizi örnekleri, sürecin nasıl yönetildiğine dair takip araçları ve kriz yönetimiyle ilgili konular sosyal medya eğitimi içerisinde yer almaktadır.

Siz de doğru yönlendirme ile dijital pazarlama alanındaki yetkinliğinizi arttırmak istiyorsanız, doğru adres Up 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu