ClassiPress AMP Kurulumu ve Ayarları

 ClassiPress AMP Kurulumu ve Ayarları

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların bilgiye ulaşma hızları da artmıştır. Televizyon ile birlikte ivme kazanan bu hız bilgisayar ve internet ile zirveye ulaşmıştır.

İnternette yer alan bilgilere ulaşmanın saniyenin onda birine kadar düşürülebildiği günümüzde, web site sahiplerinin istedikleri kitleye ulaşabilmeleri için hem trendlere uyum sağlamaları hem de kullanıcılarına bilgileri hızlı bir şekilde sunmaları gerekmektedir.

Web sitesine giren kullanıcıların hızlı bir şekilde bilgi alabilmesi için web site sahiplerinin pek çok detaya dikkat etmesi gerekmektedir.

Çünkü bu detaylar web sitenin hızını ve kullanıcıların oturum süresini bir hayli etkilemektedir. Özellikle mobil cihaz kullanan web site ziyaretçilerinin gün geçtikçe artması bu detaylara gösterilmesi gereken özeni artırmakta ve yeni önlemler alınmasını zorunlu hale getirmektedir.

Mobil cihaz kullanan web site ziyaretçilerinin istedikleri bilgiye daha hızlı bilgiye ulaşabilmeleri için AMP kullanılmalıdır. AMP, hızlandırılmış mobil sayfalar olarak da adlandırılan ve web sitesinin Google’da daha üst sıralara çıkmasını sağlayan bir sistemdir.

AMP sayesinde, web sitelerinin daha otoriter olma şansı olmaktadır. Web sitesine önem veren pek çok webmasterın AMP kullandığı bilinmektedir. Bu sistemin kullanımın artması web siteleri arasındaki rekabeti de artırmıştır. Rekabetin artmasıyla sektöre yeni giren web sitelerinin de işi zorlaşmıştır. Bu yeni web sitelerinin hızlı bir şekilde yükselebilmesi için ClassiPress teması ile birlikte AMP kullanılması önerilmektedir.

ClassiPress AMP Nasıl Kurulur?

ClassiPress teması kullanmak isteyen web sitesi sahiplerinin web sitelerinin WordPress tabanlı olması gerekmektedir. Aksi taktirde bu temaya ulaşmak mümkün olmamaktadır. WordPress tabanlı internet sitelerine AMP’nin kurulabilmesi için ilk olarak gereken eklentinin kurulması gerekmektedir.

Eklentinin yüklenmesi için WordPress’in admin panelinde yer alan “eklentiler” sekmesi ziyaret edilmelidir. Bu sekmeden “Yeni ekle” seçeneğine tıklandığında ve arama kutucuğuna AMP yazıldığında yüklenebilecek eklentilerden biri seçilebilir. Web site sahiplerinin sıklıkla kullandığı ve memnun kaldığı AMP eklentilerinden “AMP for WP” ve “All In One SEO Pack” pek çok uzman tarafından önerilmektedir. Bu eklentilerden biri seçildikten sonra bazı ayarlamaların yapılması gerekmektedir.

ClassiPress AMP Ayarları Nelerdr?

ClassiPress teması için kullanılacak olan AMP eklentisi WordPress’e eklendikten sonra gerekli ayarlamaların yapılması site açısından çok daha iyi olacaktır. AMP eklentisinin yüklenmesinin ardından ilk olarak dil seçeneği belirlenmelidir.

Sık kullanılan uygulamalar yüklendikten sonra genellikle Türkçe gelse de bazı durumlarda ayarlama yapmak gerekebilmektedir. Dil ayarlandıktan sonra tema ile ilgili değişiklikler yapılmaya başlanabilir. İndirilen eklentinin menülerinden web sitesi için hazırlanan logo yüklenebilmektedir. Ayrıca mobil cihazlarda yer alan “Sticky menü” özelliği aktif ya da pasif hale getirilebilir.

Arama kutucuğunun da aktif ya da pasif hale getirilebildiği bu eklentilerden sidebar ile ilgili değişiklikler de yapılabilmektedir. Ek olarak, AMP eklentileri ile yazılarda yer alacak resimlerin veya reklamların düzenlemeleri yapılabilmektedir.

AMP Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

AMP eklentileri web site sahiplerine pek çok yarar sağlamaktadır. Bu yararlar web sitelerinin daha iyi bir konuma gelmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle ek kodlamalara sahip ClassiPress temasına sahip olan sitelerin AMP kullanması iyi sonuçlar elde edilmesine olanak sağlamaktadır.

AMP kurulumu sayesinde mobil ziyaretçilerle olan etkileşim miktarı artırılmaktadır. Bu sayede ziyaretçilerin oturum süresi ve paylaşım miktarı artmaktadır. Mobil kullanıcıların artmasıyla birlikte web sitesinin Google sıralaması git gide yükselmektedir.

Sitenin hızının artması da Google’ın özel olarak AMP kullanan siteleri ön plana çıkarmasına sebep olmaktadır. Ek olarak, AMP kullanımı, markaların imajını profesyonel bir seviyeye taşımalarına yardım etmektedir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu