Çeyiz Hesabı ile Geleceği Güvence Altına Almak

 Çeyiz Hesabı ile Geleceği Güvence Altına Almak

Evlilik hazırlığı yapan çiftlerin büyük bir bölümü çeyiz hesabından habersiz! Oysa çeyiz hesabı ile geleceği güvence altına almak mümkün olabiliyor.

Çeyiz hesabının devlet katkılı olması ise gençlerin dikkatinden kaçmıyor ve devlet halkasından faydalanmak isteyenler Kuveyt Türk internet şubesine çeviriyor.

Özellikle  uzun vadeli birikimi amaçlayan çiftlerin çeyiz hesabı açtırmak için acele etmesinde fayda var. Devlet katkısı sayesinde sağlam bir birikim yapmak mümkün olabiliyor.

Ancak tahmin edebileceğiniz gibi çeyiz hesabı açtırmak için bazı kriterlere sahip olmanız gerekir. “kimler çeyiz hesabı açtırabilir” sorusunun yanıtını hemen sizlerle paylaşıyoruz. Çeyiz hesabı açtırmak için bu kriterlere uygun olmanız gerekiyor.

  • 24 yaşını aşmamış olmak
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Hiç evlenmemiş olmak

Her bir bireyin sadece tekbir çeyiz hesabı açtırabileceğini de belirtelim. Aynı zamanda 18 yaşını doldurmamış olanların ailesi tarafından çeyiz hesabı açtırılabiliyor.

Bu noktada akıllara gelen soru çeyiz hesabından para çekilip çekilmeyeceği oluyor. Bir yıl içerisinde toplamda 2 defa para çekme şansınız mevcut. Elbette bu hesap türünün asıl amacı birikim yapmaktır.

Ancak beklenmedik durumlar karşısında nakit paraya ihtiyacınız olabilir de böyle bir durumda çeyiz hesabınızdan yılda 2 defayı geçmemek kaydıyla para çekebilirsiniz.

Bununla birlikte çeyiz hesabının ortak hesap olarak açılamadığı bilgisini ve bankalar arasında taşınamadığını da belirtelim. Ödeme periyotları ise aylık olabildiği gibi 3 aylık olarak da ayarlanabiliyor.

Çeyiz hesabına açtığınızda bir defaya mahsus olmak üzere 28.548,42 TL’ye kadar para yatırabiliyorsunuz. Bu sayede devlet katkısından da maksimum düzeyde faydalanmış olacaksınız.

Ödeme limitleri de merak ediliyor. Aylık ve 3 aylık periyotlarda ödeme limitleri farklı oluyor. Aylık periyotta asgari 190,32 TL, azami 1.903,23 TL’dir. 3 aylık periyotta ise asgari 570,96 TL, azami 5.709,69 TL şeklinde limitlerin söz konusu olduğunu belirtelim.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve  çeyiz hesabını nasıl yönetebileceğiniz konusunda merak ettiğiniz soruların yanıtını almak için Kuveyt Türk internet şubesini ziyaret edebilirsiniz.

Online olarak daha detaylı bilgi almanız durumunda çeyiz hesabı açtırma konusuna zaten daha sıcak bakacaksınız. Çünkü devlet katkısı  birikimlerinizin çok daha yüksek rakamlara tekabül etmesini beraberinde getiriyor.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu