SCOTTİSH FOLD SAHİPLENİRKEN SAFKAN OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

 SCOTTİSH FOLD SAHİPLENİRKEN SAFKAN OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

Scottish Fold yavru bir kedi sahiplenmek için kedinizin safkan olup olmadığını nasıl anlayacağınızı bilmiyor olmanız mümkündür. Kediler birçok özellikleri ile birbirine benzese de Scottish Fold gibi özel ırkların kendilerine ait bir kökenleri, görünümleri ve farklı karakter yapıları bulunmaktadır.

Kedinizi sahiplenmeden önce bu özelliklere uyup uymadığını kontrol edebilirsiniz. Böylece melez bir ırk sahiplenmek yerine safkan kedinizi gönül rahatlığıyla evinize alabilirsiniz.

Scottish Fold Soyu Hakkında Bilgi Sahibi Olmak

Sahipleneceğiniz kedinin soy bilgilerine sahip olarak safkan olup olmadığını anlayabilmeniz mümkündür. Scottish Fold kediler William Ross tarafından ilk defa İskoçya’da görülmüştür. Doğal genetik mutasyon sonucu dünyaya gelmişlerdir. Özellikle 1961 yılından itibaren popülaritesi artmış ve daha hızlı bir şekilde üretilmeye başlanmıştır.

Scottish Fold kedilerinin annsinin düz kulaklı olduğu bilinmektedir. Fakat babası bilinmeyen bir ırktır. Scottish Fold kedilerinin babasının bilinmemesi, kökeni hakkında tüm araştırmaların eksik kalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle net bir şerecesi bulunmamaktadır.

Siz yine de satılık Scottish Fold ırkı kedilere bakarken şecere bulundurma şartını arayabilirsiniz. 1966 ylında ilk resmi kaydı tamamlanmıştır. 1973 yılında tamamen tanınmış olan Scottish Fold kedileri 1978 yılında da şampiyonluk kazanmıştır. Scottish Fold ırkı kediler Amerika’da en popüler ilk on kedi arasında yerini almaktadır.

Bu nedenle Scottish Fold fiyat seçeneklerinin oldukça yüksek ve değişkin olması normal kabul edilmektedir.

 

Scottish Fold Boyutlarına Dikkat Etmek

Genellikle orta boya sahip olan Scottish Folr ırkı kedilerin yaşam tarzları, beslenme alışkanlıkları ve ne kadar hareketli oldukları ağırlıkları bakımından farklılıklar gösterebilmektedir. Ortalama olarak 1,5-3 kilogram ağırlığına sahiptirler.

Dişi Scottish Fold kediler 3,5 kilogram iken erkek Scottish Fold kediler 5 kilogram ağırlığa ulaşabilirler. Bu nedenle erkek ve dişi Scottish Fold kedileri ayırt etmek mümkündür. Aynı şekilde boyutları bakımından da diğer kediler arasından Scottish Fold kedinizi ayırabilirsiniz.

 

Scottish Fold Genel Görünümünü Bilmek

Scottish Fold ırkı kediler kıvrık kulakları ve yuvarlak kafaları ile kendilerine özgü bir görünüme sahiptir. Burunları hafif kavisli ve çıkıntılı yanakları bulunmaktadır. Diğer kedilere kıyasla daha yapılı ve kaslı bir vücut yapıları vardır. Bacakları vücutlarına oranla kısa ama güçlüdür.

Patileri daha yuvarlaktır. Bütün Scottish Fold kedilerde en belirgin özellikleri kulakları haricinde kuyruklarıdır. Kuyrukları orta uzun ya da uzundur. Kuyrukları sırta kıvrıldığı zaman gövdelerinin ortasına dek ulaşmaktadır. Scottish Fold kedinizin dış görünüş özelliklerini bilerek diğer kedilerden ve melezlerden ayırmanız mümkündür.

 

Scottish Fold Karakter Yapısı

Bir Scottish Fold kedi sahiplenme genellikle sakin, uysal ve sevimli halleri ile bilinmektedir. Sahiplenmeyi düşündüğünüz kedi bunların tam tersi hırçın, agresif ve huysuz ise gerçek bir Scottish Fold olmadığını düşünebilirsiniz. Safkan kediler genellikle aynı özellikleri göstermektedir.

Bu nedenle ne kadar katı yetiştirilirse yetişsin karakter özelliklerinin tam anlamıyla değişmesi mümkün değildir. İstediğiniz ırk kedinin karakter özelliklerini tam olarak bilmeden sahiplenmemelisiniz. Karakter özelliklerini gözlemleyerek kedinizin safkan olup olmadığını anlamanız mümkündür.

 

Scottish Fold Safkan Belgelerini Kontrol Etmek

Scottish Fold kedilerinin safkan olduğunu kanıtlayan belgelerine önem vermelisiniz. Belgeleri bulunmayan kedilerin safkan oldukları kanıtlanamaz ve hangi cins oldukları anlaşılamaz. Belge olmadığında kediniz aslında melez ya da kırma olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle bir Scottish Fold kedisi sahiplenmeden önce belgeleri olduğundan emin olmalı ve bu belgeleri özenle kontrol etmelisiniz.

  

Scottish Fold Maliyetlerini Düşünmek

Satılık Scottish Fold aralıkları normalden daha düşük olduğunda kedinizin safkan olup olmadığını sorgulamalısınızdır. Nadir bulunan ve pahalı fiyatlara sahiplenilen Scottish Fold kedileri, safkan olmadıklarında fiyatları oldukça düşmektedir. Scottish Fold fiyatları aşağı yukarı 370$- 800$ arasındadır. Bu fiyatlara alınan Scottish Fold kedilerinin terk edilmesi pek mümkün olmadığı için ücretsiz ya da düşük ücretli kedilerin safkan olmama ihtimali yüksektir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu