British Shorthair Özellikleri ve Bakımı

 British Shorthair Özellikleri ve Bakımı

British Shorthair kedileri sevecen ve uysal kedi türleridir. Sahiplerine karşı oldukça sadık olan British Shorthair kedileri, çekingen olmalarıyla da tanınmaktadır. British Shorthair yoğun ve kısa bir tüy yapısına sahiptir.

Satılık British Shorthair ilanlarına bakarken safkan British kedilerinin vücut yapısının dengeli ve orantılı olduğunu görebilirsiniz. Sahiplerine alışması için ortalama 1 hafta geçmesi yeterlidir.

British Shorthair kedileri her eve uyum sağlayabilecek sevecen kediler olsa da, diğer kedilerin sahip olabilecekleri hastalıklara karşı korunmaları için tek beslenmeleri daha doğru olacaktır.

Satılık British Shorthair ilanlarına bakarken, evinizde oradan oraya koşan hiperaktif bir kedi bulmayı umuyorsanız British Shorthair kedileri sizin için uygun değildir. British kedileri ayakaltında olmayan, etrafta koşmayan ve kucağa gelmeyi sevmeyen kedilerdir.

British Shorthair Kedileri Fiziksel Nitelikleri

 British Shorthair kedilerinin ortak fiziksel nitelikleri vardır. Onları diğer kedilerden ayıran tüy yapıları, renkleri ve vücut şekilleri bulunur.

  • Vücut: British Shorthair kedilerinin bağışıklıkları kuvvetlidir. Kaslı bir boyun, geniş göğüs ve güçlü çeneleri bulunur.
  • Kafa: Satılık British Shorthair ilanlarına bakarken kafa yapılarının vücutları ile orantılı olduğunu görebilirsiniz. Yanakları tombul, gözleri yuvarlak ve geniş burun yapıları bulunur.
  • Kulaklar: Uçlara doğru sivrilen bir kulak yapısı vardır. British Shorthair kedilerinin duyma yetisi oldukça iyidir. Bu sayede uzun yıllardır iyi avcılık yetenekleri ile bilinirler.
  • Gözler: Gözleri iyi açıklıkta ve oldukça büyüktür. Yuvarlak bir göz yapısı bulunur. British Shorthair kedilerin göz renkleri ile tüy renklerinin uyumlu olduğunu görebilirsiniz.
  • Kuyruk: Vücutlarına oranla orta uzunlukta bir kuyrukları bulunur.
  • Renk: British Shorthair kedileri farklı renk ve desenlere sahiptir. En nadir görülen renk açık kahverengi ve tarçın rengidir. British Shorthair kedileri genellikle gri, krem rengi, siyah, beyaz ve benekli mavi renklerde görülmektedir.

British Shorthair Kedileri Karakter Özellikleri

British Shorthair kedileri ilk tanışmadaki çekingenliği üzerinden attığı zaman oldukça sadık bir ev arkadaşı olur. Kedinize yeterli sevgi ve ilgiyi verdiğinizde karşılığını vermeleri uzun sürmez. Sahiplerine güvenen kediler, ev içerisinde rahat tavırlar gösterir.

Zamanla sizi odadan odaya takip edecek kadar severler ve bu aktivite onları mutlu eder. British Shorthair kedileri agresiflikten uzak bir cins olduğu için harika birer apartman kedileri olabilirler. Bulundukları ortama kısa sürede adapte olurlar ve uyum sağlarlar.

Sakinlikten yana oldukları için genellikle ondan minik mırıldanma sesleri duyarsınız. Kucağa gelmeyi sevmeseler de sahiplerinin ayaklarına kıvrılmaktan çok hoşlanırlar. British Shorthair kedileri öpülmekten de hoşlanmaz ama başının okşanması onu mutlu edebilir.

 British Shorthair Beslenmesi

Her kedi farklıdır ve mama tercihleri de değişebilir. Kediniz için en doğru mamayı seçmeniz gerekir. Kedilerinde kendilerine özgü beğenileri, tat tercihleri ve ihtiyaçları bulunur. British Shorthair kedilerin sağlık durumları, enerjileri ve tüy yapıları da yedikleri doğru mamalar ile alakalıdır.

Kedilerin güçlü bağışıklıkları ve vücut yapıları için Royal Canin, Hills, ND, Proplan, Orijen, Pro Choice, Reflex, Enjoy, Gimcat ve Acana gibi kaliteli mamalar tercih edilebilir.

British Shorthair kedileri tıknaz vücutlu oldukları için beslenmelerinin dikkatli izlenmesi gerekir. Kas ve kemik yapılarına uygun kiloda olmaları önemlidir. Aşırı kilodan kaçınmak için çeşitli fiziksel aktivitelerde bulunması gerekebilir.

British Shorthair Eğitimi

British Shorthair kedilerinin zeka seviyesi yüksektir. Bu nedenle eğitilmeleri için ekstra çaba harcamanıza gerek kalmaz. İnsanlarla ve diğer hayvanlarla dostça anlaşabilir ve son derece sosyal canlılar olduğu söylenebilir. Bu özellikleri sayesinde fiziksel aktivitelere yatkındır.

Oldukça sabırlı ve kendi kendilerine oyun oynama kabiliyetine sahiptir. Kediniz için düzenli bir eğitim programı hazırlamalısınız. British Shorthair kedileri alınan komutları uygulamaya hevesli canlılardır. Evde huzursuzluk çıkarmaz ve eğitim sürecine kendileri de eşlik eder.

Bu bakımdan British Shorthair kedileri diğer kedi türlerine göre eğitilmesi daha kolay ırklardan bir tanesidir. Eğitim süresince sizin sabırlı ve sevgi dolu olmanız önemlidir. Bu sayede kedinizle keyifli vakit geçirdiğinizi de göreceksiniz. Kediniz mutlu ve huzurlu olduğu zaman aldığı komutları da daha hızlı öğrenir ve uygular.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu