British Shorthair Evde Yalnız Kalabilir mi?

 British Shorthair Evde Yalnız Kalabilir mi?

British Shorthair kedileri uysal ve sakin tavırları ile bilinmektedir. Her yerde ve herkesle uyum sağlayabilen canlılardır. Bu nedenle farklı durumlara uyum sağlama yetenekleri de oldukça gelişmiştir.

Günün çoğunda evden uzakta olmanız gerekiyorsa, satılık British Shorthair kediniz evde rahat bir alan bulup oracıkta kıvrılıp yatar. Herhangi bir sorun çıkmadan dönüşünüzü bekler ve geldiğinizde hiçbir şey olmamış gibi sevimli hareketleri ile yüzünüzü güldürür.

Satılık British Shorthair kediler genellikle yalnızlığı seven bağımsız canlılardır. Aynı zamanda günün çoğunu uyuyarak geçirir. Fakat bu durum satılık British Shorthair kedilerin çok uzun süre evde yalnız kalabileceği anlamına da gelmez.

Kediler sahiplerine bağlanır, onu sever, özler ve sık sık yanında görmek ister. Bu nedenle ne kadar çok kedinizin yanında olursanız o kadar iyidir.

British Shorthair Kedinizi Evde Yalnız Bırakmadan Önce: Yapılması Gerekenler

  • Kedinizin mama ve su kabının tamamen dolu olduğundan emin olmalısınız.
  • Kedinize tasma takıyorsanız kesinlikle evden çıkmadan önce çıkarmayı unutmamalısınız. Siz evde değilken tasma bir yere takılıp kedinizin boynunu incitmesine ya da boğulmasına neden olabilir.
  • Evdeki kırılabilecek tüm eşyaları ortadan kaldırmalısınız. Aksi halde kırılan bir eşyaya basıp zarar görmesi mümkündür.
  • Yüksek bir binada oturuyorsanız, evden çıkmadan önce camları kapatmayı ihmal etmemelisiniz. Pencerenin önüne konan küçük bir kuş, kedinizin camdan düşmesine neden olabilir.
  • Evden çıkmadan önce kedinizin tuvalet kumunu temizlemelisiniz. Aksi halde kumun kirli olması ve yokluğunuzun verdiği stresle birlikte kediniz evin herhangi bir alanına tuvaletini yapabilir.
  • Kediniz siz yokken yüksek yerlere atlayıp düşebilir. Yüksek alanlara kedinizin ilgisini çekecek eşyalar koymamaya dikkat etmelisiniz.

 Yavru British Shorthair Kediler Evde Yalnız Kalabilir Mi?

Yavru kediler, yetişkin kedilere kıyasla daha hassastır ve devamlı bakıma ihtiyaç duyabilirler. Yavru kediler günde yaklaşık dört defa beslenmelidir.

Onlar için beslenme çok önemlidir ve sahibi ile vakit geçirmeye ihtiyaç duyarlar. Bir yavru British Shorthair sahiplendiğiniz de, onunla bir bebek gibi ilgilenmeli ve yanında olmalısınız. Aksi halde ilgi görmediği için sahibine güvenemez.

Çünkü kediler sahiplerini annesi olarak görür ve onun şefkatine muhtaçtır. Yine de yavru kedinizi yalnız bırakmanız gerekiyorsa bunu belli şartlar altında gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin sabah işe ya da okula gitmeniz gerekiyorsa ve eve dönüş saatiniz belliyse kedinizi yalnız bırakmanız mümkündür.

Yavru kediler günde ortalama 16 ila 20 saat uyuduğu için yokluğunuzu fark etmeyebilir. Kedinize güvenli ve rahat bir ortam hazırlamanız önemlidir. Sürekli yalnız kalan ve düzensiz bir hayat süren kedinizin mutsuz olacağını unutmamalısınız.

 Kediler Yalnızlıktan Sıkılır: Kedilerde Can Sıkıntısının Belirtileri

  • İştahsızlık ya da çok fazla yemek: Kediler yeme alışkanlıklarını değiştirdiğinde can sıkıntısı ila mücadele ettiklerini anlayabilirsiniz. Bir aktivite olarak düşünerek çok fazla yemeye başlayabilir veya yemeği görmezden gelebilirler.
  • Evi dağıtmak: Eve geldiğinizde parçalanan tuvalet kağıtları ve raftan düşen eşyalar ile karşılaşabilirsiniz. Mobilyalarınızın tırmalanmış olması da gayet muhtemeldir. Kediniz sıkıldığında vakit geçirmek için evde istemeyeceğiniz sorunlar yaratabilir.
  • Tuvalet kabını kullanmamak: Kediler sıkıldığında, yalnız kaldığında ve yeteri kadar ilgi görmediğinde tuvalet kabını kullanmayı reddedebilir. Bu durum aslında onların ne kadar stresli olduğunu göstermektedir.
  • Normalden fazla tüy dökme: Kediler yalnız kaldıklarında gergin ve stresli olurlar. Bu durum aşırı şekilde tüy dökmelerine neden olabilir. Aynı zamanda kendi tüylerini kopardıklarını da görebilirsiniz. Bu davranış onların ruhsal bakımdan çöktüğünün belirtisidir.

Kedilerin Can Sıkıntısını Önleme Yolları

  • Kedi Oyuncakları

Kedinize tek başına oynarken de keyif alabileceği etkileşimli oyuncaklar alabilirsiniz. Özellikle bütün gün evde yalnız kalan kedilerin oyuncaklara daha fazla ihtiyacı olacaktır.

  • Oyun Arkadaşı

Canı sıkılan kediniz için, onu aktifleştirecek bir oyun arkadaşı bulmak oldukça iyi bir fikirdir. Eve yeni bir kedi gelmesi onun için daha travmatik bir durum olabilir. Bu nedenle yeni bir kedi sahiplenmeyi düşünebilirsiniz. Böylece siz evde yokken ikisi birbiriyle oynayarak eğlenebilirler.

  • Kedi Ağaçları

Kedinizin tırmanma içgüdüsünü karşılaması için kedi ağaçları edinebilirsiniz. Bu şekilde kediniz siz evde yokken tırmanmaması gereken tehlikeli yerleri tercih etmez.

  • Oyun

Kedinizle düzenli aralıklarla oyunlar oynamanız can sıkıntısını önlemek için iyi bir yoldur. Kedinizi zihinsel ve fiziksel anlamda zorlayacak oyunları tercih edebilirsiniz. Bu oyunlarla birlikte ona birkaç numara öğretmeyi de deneyebilirsiniz.

  • İlgi Göstermek

Kedinizin sıkıldığını anladığınızda, ona yeteri kadar ilgi göstermeniz önemlidir. Ona zaman ayırmalı, oyunlar oynamalı ve sevmelisiniz.

 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu