British Shorthair Kediler Kaç Kilo Olmalı?

 British Shorthair Kediler Kaç Kilo Olmalı?

Erkek British Shorthair ırkı kediler ortalama 5 ila 10 kilogram ağırlığında olmalıdır. Dişi British Shorthair kedileri ise 3,5 ila 6,5 kilogram arasında olabilir. Kedilerin bakımı oldukça kolaydır ancak beslenme şekilleri ise bir o kadar dikkat istemektedir. Satılık British Shorthair kediler sıklıkla obezite ile karşılaşabilir ve bu durum çoğu zaman göz ardı edilmektedir.

Satılık British Shorthair kedilerinin kilolu olması birçok kişiye sempatik gelmektedir. Fakat bu durum kediler için geçerli değildir. Kediler kilo aldıklarında rahat hareket edemezler ve pek çok sağlık sorunu riski taşırlar. Satılık British Shorthair kedileri sakin ve uysal karakterleri nedeniyle daha az hareket eder ve obezite görülme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle kilo kontrolünün sahibi tarafından yapılması gerekir.

 Zayıf British Shorthair Kediler İçin Ne Yapılabilir?

British Shorthair kediniz normalden daha zayıfsa, kısa süre içerisinde kilo alması gerekir. Kullandığınız mama markaları besin değeri düşük ve kalitesiz olabilir. Besin değeri yüksek mamaları tercih etmeniz faydalı olacaktır.

Aynı zamanda kedinize vitamin ve ödül mamaları vererek beslenmesine seçenekler ekleyebilirsiniz. Kedilerin neredeyse hepsi yaş mama tüketmeye bayılır. Kedinizin yaş mama tüketimini artırarak ek besinler almasına yardımcı olmalısınız.

Bu sayede kediniz normalde tükettiği besinlerden daha fazla mama tüketir. Fakat bu sırada diş bakımlarını aksatmamaya dikkat etmelisiniz. Kedinizin zayıf olması ya da zayıflaması, bir hastalığa bağlı olarak gelişebilir. Kedinizin beslenmesinde hiçbir sorun olmadığı halde zayıf olduğunu düşünüyorsanız vakit kaybetmeden bir veteriner hekime götürmeniz doğru olacaktır.

Şişman British Shorthair Kediler İçin Ne Yapılabilir?

Şişman British Shorthair kediniz kilo almaya başladıysa, zayıflamasını sağlamak için çeşitli yöntemler kullanmalısınız. Kedinizin mama miktarını kontrol etmek ile işe başlayabilirsiniz. Mama ambalajlarının arkasında kedinizin kilosuna uygun olan miktarlar yazar.

Bu miktarları aşmamanız önemlidir. Mamanın besin değerini inceleyerek kediniz için diyet bir mama tercih etmelisiniz. Mama kabının sadece belirli saatlerde doldurmalısınız. Kediniz her istediğinde gidip mama yerse kilo alması kaçınılmazdır.

Kedinizin yemek saatlerini planlayarak günlük ihtiyaç duyduğu miktarı öğünlere bölebilirsiniz. Kedinizin yeteri kadar su içmesini sağlamakta kilo vermesi için etkili olur. Kedinize verdiğiniz ödül mamalarına sınırlama getirmelisiniz. Kediniz günde en az 20 dakika egzersiz yapmalıdır. Vakit bulamadığınız zamanlar onun hareket etmesini sağlayacak eğlenceli oyuncaklar edinmelisiniz.

British Shorthair Kedilerin Kilo Çizelgesi

  • Zayıf Kedi Kilosu
  • Grup: Özellikle kısa tüylü kedinizin kaburgaları net şekilde görülür. Karın bölgesi içe çöküktür ve yağ tabakaları hissedilmez. Kalçaları ve bel omurları net şekilde görülmektedir.
  • Grup: Karnı içe yapışıktır ve bel omurları net görünür. Yağ tabakaları yoktur.
  • Grup: Kaburgası net şekilde görülmese de hissetmek oldukça kolaydır. Karın bölgesinde hafif bir yağ tabakası olabilir.
  • İdeal Kedi Kilosu
  • Grup: Kaburgalarının üstünde minimum düzeyde yağ tabakası bulunur. Dokunduğunuz zaman kaburgalarını hissedebilirsiniz. Bel oyuntusu fark edilebilir ve yağ yastıkları yoktur.
  • Grup: Bel oyuntusu belirgin düzeydedir. Kaburgalarında bulunan yağ tabakası rahatça anlaşılabilir. Minimal seviyede karın yastıkları vardır.
  • Şişman Kedi Kilosu
  • Grup: Kaburgalarının üstündeki yağ tabakası biraz fazladır. Bel ve karın yastığı belirgin değildir. Karın kıvrımları görülmez.
  • Grup: Kaburgalarında orta seviyede yağ tabakası vardır. Bel bölgelerinde şişlik vardır ve karınları daha yuvarlak olur.
  • Grup: Kaburgalarının üsyünde yoğun bir tabaka vardır. Bel kısımları daha fazla şişkinlik gösterir. Bel bölgesinde yağ birikintileri görülebilir.
  • Grup: Vücudunun farklı bölgelerinde yağ tabakaları görülebilir. Kaburgaları hissedilmez ve karın ile bölgeleri şişkindir.

 British Shorthair Kedilerde İdeal Kilo Tespiti

  • Kedinizin kaburgalarını kontrol edebilirsiniz. Kedinizin dört ayak üzerinde durmasını sağlayıp ellerinizle hem sağdan hem de sol taraftan kavramalısınız. Kedinizin boynundan karın kısmına doğru kaburgalarını hissetmeye çalışmalısınız. Bu sırada kedinizin tüm kaburgalarını hissetmelisiniz. Gerektiğinden daha çok bastırarak kaburgalarını hissediyorsanız, kediniz ideal kilosunun üzerinde olabilir. Aynı şekilde kaburgaları kolayca hissediliyorsa da kediniz ideal kilosunun altındadır.
  • Kedinizin belini inceleyebilirsiniz. Elinizle kedinizin kalçasına doğru masaj yaparak ilerleyebilirsiniz. Bu esnada kedinizin bel oyuntusunu hissetmeye çalışmalısınız. Kediniz bir kum saati biçiminde değilse aşırı kilolu olabilir.
  • Kedinizin karnını inceleyebilirsiniz. Kedinizin kaburgalarından karnına doğru inerek şişkinliğini kontrol edebilirsiniz. Karnının bir miktar şiş olması oldukça normaldir. Fakat karnı yürürken sallanıyorsa, kedinizin ideal kilonun üstünde olduğunu anlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu