Yavru Maltese Terrier Sahiplenince Almanız Gerekenler

 Yavru Maltese Terrier Sahiplenince Almanız Gerekenler

Bir köpek sahiplenmek yeni evlat edinmekten çok farklı değildir. Hayatınızın tüm akışı birdenbire değişir. Sizi karşılıksız seven, duygularınızı anlayan, size ihanet etmeyecek ve her zaman sevecek bir yaşam arkadaşınızla hayatınızı sürdürmeye hazır olmalısınız.
Yavru Maltese Terrier köpek sahiplenmenin karşılığında çeşitli sorumluluklarınız olur. Onların mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak, köpeğinize daha rahat bakabilmek için bulundurmanız gereken bazı köpek malzemelerini almalısınız.

Yavru Maltese Terrier köpekler için gereken malzemeler birçok farklı görüşe sahiptir. Siz kendinize ve köpeğinize en uygun ihtiyaç malzemesini planlamalısınız. Daha önce hiç köpek beslemediyseniz bir profesyonelden ya da çevrenizde köpek sahibi olan herhangi birinden yardım alabilirsiniz.

 Yavru Maltese Terrier Temel İhtiyaç Malzemeleri

  • Tasma

Tasma kullanımı sayesinde yavru Maltese Terrier köpeğinizin kontrolünü sağlayabilirsiniz.Köpeğinizin yavruluktan itibaren tasma takmaya alışması gereklidir. Tasmalar başlangıçta kaşınmasına ve köpeğinizin onu istememesine neden olsa da zamanla bir parçası haline gelir. Köpeğiniz için en uygun ve kaliteli tasmayı tercih edebilirsiniz.

  • Mama ve Su Kabı

Köpeğinizin düzenli ve sağlıklı olarak beslenmesi için iyi dizayn edilmiş kaliteli mama kaplarının kullanılması gerekir.

Köpekler dağınık yemek yerler. Bu özellikleri düşünüldüğünde mama kabının şekli önemli olmaktadır. Mama kabının çelik, plastik ya da seramik olması da sağlıkları bakımından önemlidir. Köpeğinizin mama kabını sık sık yıkamalı ve her zaman temiz olduğundan emin olmalısınız.

  • Köpek Maması

Köpeğinizin sağlığı bakımından hayati öneme sahiptir. Köpeğinizin günlük besin ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayabilmesi için en kaliteli mamaları tercih etmelisiniz. Köpeğinizin yaşına, ırkına ve diğer özelliklerine uygun mamalar arasından seçim yapabilirsiniz.

 Yavru Maltese Terrier Eğitim Malzemeleri

  • Clicker (Eğitim Tıklayıcısı)

Köpeğinize eğitim verdiğiniz sırada davranışının doğru olduğunu göstermek için clicker kullanılabilir. Tıklayıcıya her bastığınızda köpeğinizi ödüllendirmeyi deneyebilirsiniz.

  • Köpek Eğitim Çubukları

Köpeklerin eğitimleri için üretilmiş hedef çubuklarıdır. Köpeklerin anlamakta güçlük yaşadığı oturma, atlama, zıplama ve yatma gibi komutlar için sık sık kullanılmaktadır.

  • Köpek Ödül Mamaları

Köpeğinize eğitim verirken her zaman onu ödüllendirmeli ve övgülü kelimeler kullanmalısınız. Ödüllerin her aşamada eşit şekilde verilmesi önemlidir. Fakat eğitim bittiğinde köpeğin eğitimin sonlandığını anlaması için birkaç tane birden verilebilir.

  • Taşınabilir Yatak

Köpeğinizin kendi kokusunun olduğu bir yatak, gittiğiniz her alanda kendini güvende hissetmesini sağlar. Eğitim esnasında köpeğiniz kendi yatağına yatarak raharça dinlenebilir.Böylece stres atar ve eğitime kaldığı yerden devam edebilir.

  • Eğitim Tasması

Sadece eğitimleriniz boyunca kullanmanız gerekir. Köpeğiniz bu tasmayı gördüğünde eğitim göreceğini anlamalıdır.

Yavru Maltese Terrier Sağlık Malzemeleri

  • Ağız Bakım Ürünleri

Köpeklerin dişleri insanlar gibi hastalıklara yakalanmaya pek meyilli olmasa da, gerekli temizlik ve bakımın yapılmaması çeşitli sorunlara neden olabilir. Köpeğiniz için uygun diş fırçası ve macunu edinmelisiniz.

  • Göz Sağlığı Ürünleri

Köpeklerde göz hastalıkları sıklıkla görülmese de gerekli tedbiri almakta fayda vardır. Bu nedenle evde her ihtimale karşı göz solüsyonları ve temizleyiciler bulundurmalısınız.

  • Kulak Sağlığı Ürünleri

Köpeklerin kulak sağlığı unutulmamalıdır. Köpeklerin kulakları çok tüylü ve sarkık olduğu için gerekli bakımlarının yapılması önemlidir. Bu aşamada kulak temizleme losyonları ve spreyleri tercih edilebilir.

  • Tüy ve Deri Sağlığı Ürünleri

Köpeğinizin sağlıklı bir kürke sahip olması genel sağlık durumu üzerinde etkilidir. Tüy temizliği sayesinde kene, pire ve bit gibi asalak canlılardan korunabilirsiniz. Bu nedenle köpeğinizi taramak için yumuşak uçlu bir tarak satın alabilirsiniz. Aynı zamanda köpek şampuanları ve tüy bakım spreylerine de ihtiyacınız olabilir.

Yavru Maltese Terrier Konfor Malzemeleri

  • Köpek Kulübesi

Köpekler bölgelerini korumak isteyen canlılardır. Kendilerine ait özel bir alan hoşlarına gidebilir. Bu alanda kendilerini güvende hissederler ve mutlu olurlar. Fakat kulübeleri hiçbir koşulda ceza yeri olarak göstermemelisiniz. Bu durum kulübeyi sevmemesine ve agresif tavırlar göstermesine neden olabilir.

  • Köpek Yatağı

Eviniz en sakin ve sessiz yerine bir köpek yatağı yerleştirebilirsiniz. Köpeğinizin yatağını kısa sürede yıpratacağını düşünmeli ve kaliteli yatakları tercih etmelisiniz.

  • Köpek Kapısı

Köpeğinizin ev içerisinde girmesini istemediğiniz alanları köpek kapısı ile kapatabilirsiniz. Köpek kapısını köpeğinizin boyutuna uygun olarak seçmelisiniz.

  • Taşıma Çantası

Köpeğiniz ile seyahat etmenizi sağladığı gibi veteriner ziyaretlerinde de sıkıntı yaşamanızı önler. Taşıma çantaları sayesinde köpeğinizin hareket kontrolünü sağlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu