Sağlıklı Yavru British Shorthair Nasıl Anlaşılır

 Sağlıklı Yavru British Shorthair Nasıl Anlaşılır

Eğer sizde yavru british shorthair sahiplenmeyi düşünüyorsanız dikkat etmeniz en önemli konulardan biri sağlıklı olup olmamasıdır. Bunun için dikkat etmeniz gereken konuları sizler için derledik.

Belirli Kg’ya Ulaşmadan Yavruları Almayın!

Öncelikle yavru british shorthair kg’su çok önemlidir, sahiplenceğiniz yavrunun en az 700 gram olması gerekmektedir. 700 gr a ulaşamayan yavruların çeşitli sağlık sorunları olabiliyor. Örnek vermek gerekirse bir yavru 2 aylık ve 700 grama ulaşamamış bunun birden fazla detaylı sorunları olabiliyor.

Anne kedi 9 yavru doğurmuştur ve yavruların arasında illaki bazı kayıplar olacaktır, çünkü annenin onları besleyecek gücü bulması imkansızdır. Bunun dışında gebelik esnasında gelişimi yavaş kalan yavrular olması da mümkündür.

Bu yüzden kesinlikle gramı düşük olan yavruları tercih etmeyiniz. Yavruların günü 60 günlük olmadan asla ve asla annesinden ayırmayınız. Küçükken çok güzel görünen yavrular anne sütünden erken ayrıldığında sağlık sorunu yaşayabilir.

Yavruların Yeteri Kadar Anne Sütü Aldığından Emin Olun

Yavru british shorthair en az 60 gün anne sütü içmesi gerekmektedir, erken ayrılması durumunda bağışıklık sisteminde sorun yaşamanız durumunda hastalıklara yakalanma şansı çok yüksektir.

Bu yüzden bu süre zarfında yavruların anne sütünü yeterince tüketmeleri ve hastalıklara karşı bağışıklık kazanmaları şarttır. Süreyi beklemenizi şiddet ile önermekteyiz.

Yavruların Kuru Mama Yediklerinden Emin Olun

Sağlıklı yavrular kuru mamayı parçalaması ve yemesi gerekmektedir. Eğer kuru mamayı parçalayacak seviye’de büyümemişler ise beklemenizi önermekteyiz. Yavru kediler 35 günlükten sonra kuru mama yemeye başlarlar.

Onların boyutuna göre olan yavru kedi mamalarını kırması ve yemesi gerekmektedir. Unutmayın yavru kediler ihtiyaçları olan bütün besinleri bu kuru mamadan karşılamaktadır. Alacağınız kuru mamanın markası ve kalitesi çok önemlidir.

Ucuz kedi mamaları alırsanız yavrunuz besin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamaz ve bazı hastalıklara yakalanabilir. Özellikle yavruluk döneminde kaliteli mamaları tercih etmeniz çok önemlidir.

Yavruların Hareketlerini Gözlemleyin

Yavrular doğal ortamları dışındaki yerlerde hareketlerini gözlemlemeniz çok doğru değildir. Çünkü orada strese girdikleri için korkuyorlar ve oldukları yerlerde hareketsiz şekilde duruyorlar. Normal yaşadıkları alanda hareketlerini gözlemleyin ve normal olup olmadığına orada karar verin.

Hareketlilik hastalıkların belirgin olmasında oldukça önemli bir yere sahiptir, bu yüzden hiç hareket etmeyen veya hareketlerinde sorun olan yavrulardan lütfen uzak durunuz. Bir sonraki aşamada testlerden ve diğer hastalıklardan bahsedeceğiz.

Yavrulara Hemogram Testi, Kan Testi Yaptırın

Yavrunuzun mevcut kan değerlerini öğrenmek için veteriner hekiminizi kan testi yaptırınız. Olası bir bakteri ve virüsler bu kan testi sonuçlarında çıkmaktadır. Bu testi yaptırmanın ücreit 300 tl ile 500 tl arasında olduğunu bilmenizi isteriz. Bu test sonucu ile yavrunun güncel değerlerini görebilir ve sağlıklı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

3’LÜ Viral Hastalık Testi Yaptırın

Bu test ileride çıkabilecek viral hastalıklara karşı yapılmaktadır. Dışkısından alınan örnek ile test bakılır ve herhangi bir ölümcül hastalığı taşıyıp taşımadığının sonucuna bakar. Sizde ileride başınıza herhangi bir ölümcül hastalık çıkmasını istemiyorsanız bu testi yaptırmanızda fayda var.

Bu test sonucu negatif çıksa bile ileride dışarıdan veya farklı hayvanlardan yavrunuzun ölümcül hastalık kapabileceğini lütfen unutmayınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu