En İyi Malta Teriyer Mamaları

 En İyi Malta Teriyer Mamaları

En iyi evcil oyuncak köpeklerden birisi olan Malta teriyerleri özel sindirim sistemi gereksinimleri ve hassas mideleri ile iyi bir bakım gerektirirler. Bu iş sanıldığı kadar zor değil. Çoğu zaman doğru bir mama seçimiyle de ona çok iyi bakabilirsiniz.

Bu yazıyı okuduktan sonra onların kolay bakımı ve harika görünmeleri için bazı fikirler edineceksiniz. Maltese terrier köpek sahiplenme ilk başta biraz endişe verici olabilir. Onların o minik hayatları ve kocaman kalpleri için neyin iyi neyin kötü olacağını bilememek bir etkendir.

Diğer sebepse gerçekten kırılgan görünmeleridir. Bundan sonra bir maltese terrier yavru köpek sahiplenme isteyebilirsiniz. Hatta maltese terrier köpek sahiplenme fiyat araştırması yapmanızda gayet olası görünüyor.

Maltese terrierler ne kadar hassas görünürse görünsün onlar gerçekten güçlü ve sağlamdır. Bu sağlamlık fiziksel değil elbette, onlar kendilerini varlıklarını belli edebilecek kocaman bir ruha sahipler. Tabi ki onların sağlıkla parlaması için gereken bakım yine sahiplerine düşüyor. İşte birkaç basit bilgiyle harika bir malta teriyer bakımı ipuçları şunlar:

Malta Teriyeri Mama Seçimi

Maltalılar küçük ırklarda sıkça görülen hipoglisemiye yatkındır. Hipoglisemi bir hastalık değil onların beslenme ihtiyaçlarının özel gereksinimlerinin bir dış etkisidir. Küçük ırkların metabolizmaları çok hızlı çalışır ve diğer köpekler gibi gıdayı vücutlarında tutamazlar. Bu sebeple ani şeker düşmesi yaşayan bu köpekler sık sık beslenmek zorundadır.

Bazı küçük ırk köpek mamaları ise bu ihtiyaçlarına özel olarak geliştirilmiştir. Bu mamalar daha liflidir ve daha uzun süre tok tutarlar. Onlara verilmesi gereken kesinlikle küçük ırklar için üretilmiş olan mamalardır.

Diğer mamalar hem düşük kan şekerine bağlı hastalıkların gelişmesine sebep olur hem de onlar için sağlıksız beslenme anlamına gelir. Küçük ırk mamaları onların dişlerine göre küçük taneli olarak üretilirler böylece köpeğiniz onu tüketirken ekstra efor harcamaz.

Köpek mamalarında sıkça karşımıza çıkan şey yüksek oranda ve zengin çeşitte protein kaynakları olmalarıdır. Evet, bu harika bir seçim örneğin bir Akbaş veya Mastif köpek için timsah etlerinden, geyiğe yaban ördeğine kadar protein içeren bir mama oldukça ideal olacaktır.

Ancak Maltaların vücut kitle endeksinde kas yapısı çok azdır o halde onları protein ağırlıklı beslemek gerekmez. Veteriner beslenme uzmanlarının tavsiyesine göre yavrularda %22 protein Malta’lar için idealdir. %8 yağ ise sağlıklı büyüme için yeterlidir.

MSD veterinerlik kitabı 12. Aydan (1 yaş) itibaren bu oranın %18 protein ve %5 yağ oranına düşürülmesini söylüyor. Malta’lı bir köpeğiniz varsa onların kilo alma problemleri olduğunu bilmelisiniz. Egzersizle araları olmayan bu canlar obeziteye yatkın olabilirler.

Gerçek et proteini Maltalı teriyeriniz için faydalıdır. Glukozamin ve DHA onların kürkü, cildi için en iyi desteği sunar.

  • Purina Pro Yavru oyuncak cins köpek maması. En iyi bileşen ve formüllerden birisine sahip mamalardan birisidir.
  • Purino Pro Oyuncak Cins Yetişkin, en iyi formülle birlikte lif belirli bağırsak bakterilerini besler.
  • Royal Canin Yetişkin Maltalı biyotin omega 3 ve omega 6 içerikleri tüy bakımını destekler. Düzenli kullanımda sık görülen gözyaşı lekesini giderildiği yorumlandı. En iyi tariflerin başında gelir. Malta uzmanları tarafından özenle yapıldığı için güvenle kullanılabilir.
  • Yaşlı maltalınız için Purino pro plan parlak zihin, özel formülü sayesinde onları ileri yaşlarda en iyi şekilde desteklediği kanıtlanmıştır. Emekli köpeğinizin sağlıkla kalmasını ilk günkü gibi huzurlu olmasını sağladığı birçok yerde yorumlanmıştır. DHA ve EPA gibi bileşenler ile sadece 30 günde bilişsel, zihinsel aktiviteyi artırdığı kanıtlanmıştır.
  • Yaşlı maltalı köpeğinize kıdemli bir mama almanın zamanı gelmiştir. Hill science diyet kuru mama köpeğinizin eklemlerini destekler. Kalp, mesane ve böbrek sağlığı için ihtiyaç olan içerikleri bolca barındırır.
  • Obeziteli maltalınız için diyet maması zamanı gelmişse en iyi seçeneklerden birisi hill’s science diet olabilir.

Bu mamaların en belirgin farkları hepsi tavuk proteini bazlıdır buradan sonuçla onların hassas mideleri için tavuk etinin diğer etlere göre daha avantajlı olduğu sonucu çıkarılabilir. İyi bir beslenme ve bakımla bir Maltalı teriyerin 15 yıl yaşaması normal görülebilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu