Maltese Terrier Sahibine Bağlı Kalır mı?

 Maltese Terrier Sahibine Bağlı Kalır mı?

Köpeklerin ne kadar sadık oldukları herkes tarafından bilinir. Kedilerin aksine çoğu köpek sahibine delice bağlıdır. Hatta çoğu kez sahiplerini kaybeden köpeklerin yas tuttukları görülür.

Bir maltese terrier köpek sahiplenme den önce onun size gerçekten bağlanıp bağlanmayacağını merak edebilirsiniz. Maltese terrier yavru köpek sahiplenme iken bile dışa dönük ve samimidir. Bu yazıyı okuduktan sonra bir malta terrieri sahibi olmamak için bir neden bulamayacaksınız.

Safkan bir maltese terrier köpek sahiplenme fiyat için üreticileri için araştırmaya başlayabilirsiniz. Bu köpekleri sahipsiz ya da barınakta bulmanız imkânsızdır. Hem gittikleri yere kolay adapte olmaları hem de gittikleri ailelerle uyum problemi yaşatmamaları onları en az geri çevrilen evcil hayvanlar listesinde birinci sırada yapıyor.

Malta teriyerleri bir kişiye bağlanır mı? Malta teriyerleri esasında birçok kişiyi, birçok hayvanı, başka köpekleri hatta dışarda kendisini seven insanlar dahil herkesi dost olarak görür. Onlara yaklaşan herkesin onunla arkadaş olmak istediğini varsayar. Bu özellik köpeklerde çok nadir görülen bir özelliktir. Maltalıların kocaman kalpleri olduğunun da bir göstergesidir. Köpek evlat edinenler bilir ki bir köpek sahiplenmek bir sürpriz paket açmak gibidir eve gelene kadar içinden ne çıkacağı asla bilinemez.

Birçok köpek sahibi aldıkları köpeklerin güzelliğine aldanarak bir hafta sonra saçını başını yolarken kararını sorgulayabilir. İnsanlar olarak sahiplendiğimiz hayvanların bizi kesinlikle rahatsız etmeyeceğini ve onun hayatını kurtardığımız için bize borçlu hissedeceklerini hatta aşırı vefa göstereceklerini varsayıyoruz.

Gerçekten bu konuda oldukça iyimseriz. Ancak köpekler bir eve alındığında muhtemelen bizden farklı düşünüyor olabilir. Belki de geri dönmeyeceği ihtimalini kavradıklarında içgüdülerinin kurbanı olabilirler. Yani bir köpek vefalıdır ve bağlandığı kişilerden kolaylıkla vazgeçmez.

Malta teriyerleri vefalı mıdır? Evet, bütün köpekler gibi onlarda vefalıdır. Bizim dört ayaklı dostlarımız vefasız oldukları için değil kendi dürtülerinin kurbanı oldukları için evde bize problem çıkarıyorlar.

Malta teriyerleri ise vefasını güzel huyu ile en iyi destekleyen nadir köpeklerden birisi. Bir köpeğin beyaz tüylerinin olması ve minik olması mutlaka onu ponçik yapmayabilir. Hatta bunun çok ca örnekleri köpekler familyasında bulunur. İpeksi beyaz tüyleri ve küçük formuna rağmen ponçik olmayan bir sürü köpek cinsi sayılabilir. Örnek olarak chihuahuaları sayalım o kadar küçük oldukları halde en kaprisli köpekler olarak biliniyorlar. Bir şeyler istediği gibi olmazsa büyük arıza çıkarabilirler.

Malta teriyerleri ise bütün o boncuk gözleri, düğme burunları, beyaz uzun ipeksi saçları ile tıpkı bir oyuncak köpeğe benziyorlar. Dahası bu masum görüntülerinin altında çok daha masum bir ruhları var.

Maltalı teriyerler sahiplerine bağlanırlar. Onlar iyi bir dost ve arkadaştırlar. Ancak neşeli ve pozitif oluşları çoğu olumsuzlukların önüne geçebilir. Sizi mutlu tutmak için sizi rahatsız etmeden mutlu etmesini başaran maltalılar size ne zaman yaklaşacaklarını çok iyi kestirir. Bir çok evcil hayvan bu ince ruhtan yoksundur ve sadece kendi istedikleri şeyler olsun isterken sizi yok sayabilir.

Bir maltalı sahibine o kadar bağlıdır ki bu konuda empatiktir. Yani sizin meşgul olduğunuz zaman anlayışla karşılayabilir. Siz mutsuz ve teselliye ihtiyaç duyduğunuz da ise size yaklaşır ve teselli etmek ister. Maltalıların bu özelliği bilimsel olarak doğuştan rehabilite edici olmalarından kaynaklanıyor. Çoğu emekli, yaşlı, engelli ve hasta çocuk biriminde onlar insanları neşelendirmek ve tedavilerine destek olmak için tutuluyor.

Malta teriyerleri sahiplerine bağlıdır ve bunu onlara her fırsatta gösterir. Yalnız kalmayı ve sahiplerinden uzak kalmayı sevmezler yani bağımsız değillerdir. Ancak bu durumu idare etmek konusunda yine ustadırlar.

Bir apartman dairesinde arkanızdan ağlamayacak ve komşuları rahatsız etmeyecektir. Ancak onların hassas duygu dünyaları olumsuz etkilendiğinde başka rahatsızlıklar geliştirebilir. Örneğin depresyon gibi hastalıklara duyarlı hale gelebilirler.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu