Yıldızlararası (Interstellar) Film İncelemesi

 Yıldızlararası (Interstellar) Film İncelemesi

Yıldızlararası Filmi Konusu

Yıldızlararası, gelecekteki bir zamanda geçer ve insanlığın yaşadığı Dünya, besin kaynaklarının tükenmesi nedeniyle yaşanılmaz hale gelmiştir. Bu sebepten ötürü yeni bir gezegen arayan insanlık, umudunu eski astronot Cooper’da arar.

Cooper, gıda kıtlığı sebebiyle tarım yapan eski bir astronottur. Filmde bol sayıda dördüncü ve beşinci boyut hakkında bilgi verilmiş ve bolca bilim kurgu öğesi bulunmaktadır.

Yıldızlararası Film İncelemesi

Yıldızlararası filmini yaklaşık beş veya altı defa izledim. Her izleyişimde farklı bir detayı fark ediyor, ne kadar zekice hazırlandığını tekrar anlıyorum. Film, bana kalırsa 2000’li yıllardan sonra çıkmış en başarılı bilim kurgu ve macera yapımlarından birisi.

Filmi, Dergimiz.net sitesindeki en iyi macera filmleri listesinden gördüm ve tekrar izledim. Çok beğendiğim bir yapım olmasından dolayı siz okurlarıma bu filmi biraz anlatacağım.

Yıldızlararası Neden Efsane?

Bana kalırsa Yıldızlararası filmi özellikle son yıllarda çıkmış en başarılı yapımlardan bir tanesi. Bunun bence sebebi film yapılırken gerçekten üstünde uzun süre çalışılması ve uzun süre emek harcanması olabilir.

Özellikle başrolde Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain ve Michael Caine gibi ünlü oyuncular olmasına rağmen film bir mantığın üstüne oturtulmuş ve olay örgüsü hiç bozulmamış.

Bunların yanı sıra film çalışmaları sürerken işin uzmanı kişiler ile çalışılmış ve film tamamen bitirilene kadar da bu uzman kişilerle iletişim kurulmuş.

Sonuç olarak filmde, dördüncü ve beşinci boyut gibi bilinmezliklerle dolu bir konu olmasına rağmen birkaç mantık hatası dışında herhangi bir sorun bulamadım. Ki bu hatalara da içeriğimin sonunda zaten bahsedeceğim.

Yıldızlararası Neyi Anlatıyor?

Öncelikle filmimiz Cooper isimli çiftçilik yapan eski bir astronotun ve onun kızı olan Murphy’nın başından geçenleri konu alıyor. Filmin konusunu anlatamayacağım çünkü gerçekten oldukça karmaşık bir yapıya sahip. Gerçi ben anlatsam bile çoğu kişi anlamayacak.

Fakat kısa bir şekilde “zaman kırılması, kara delikler, solucan delikleri, üçüncü ve dördüncü boyut sistemi ve paralel evrenler” desem yeterli olur. Bu arada sizlere filme başlamadan önce bu sözcüklere bir – iki dakika göz geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü bunları filmle birlikte anlamaya çalışırsanız gerçekten çok zorlanırsınız.

Yıldızlararası Filmindeki Mantık Hataları

Öncelikle filmde ilk mantıksız bulduğum konu, bir sahnede uzay gemisinin kara deliğe girdikten sonra sapasağlam varacağı yere ulaşmasıydı.

Fizik kurallarına göre böyle bir şeyin olması imkânsız. Fakat bu bir film ve o uzay gemisinin öyle ya da böyle o kara delikten geçmesi gerekiyordu. Bu sebeple bu hataya pek takılmadım.

Bir diğer fark ettiğim hata ise herhangi bir yıldızı bulunmayan ve kara deliğin yanında bulunan gezegendi. Şimdi burada iki sorun birden var.

Birincisi, her şeyi içine çeken kara delik kocaman gezegeni neden çekmiyor? İkincisi ise yıldızı bulunmayan gezegene ışık nasıl ulaşıyor da bu gezegen o kadar parlak oluyor?  Bu hata önceki hata gibi değil, bariz şekilde unutulmuş ve araştırılmamış bir hata.

Bu iki büyük hataya rağmen Yıldızlararası filmi diğer rakiplerine göre oldukça gerçekçi ve mantık sistemine oturtulmuş bir filmdi.

Bana bu filmi hatırlattığı için Dergimiz.net’e teşekkür ediyor, En iyi macera filmleri arıyorsanız size de bu siteyi tavsiye ediyorum.

Dergimiz

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu