Yavru köpeğinizin hem konforlu hem de sağlıklı olması için bazı tedbirler almalısınız. Yavru köpeklerin bakımı, beslenmesi, aşı takvimi, sosyalleşmesi, eğitimi ve banyosu gibi konular sıklıkla merak edilir.
Yavru Maltese Terrier köpeklerin yaramazlıkları ve kısa sürede kendilerini kirletme durumları banyoları hakkında çeşitli soruları akıllara getirir.
Yavru Maltese Terrier köpeklerin köpek şampuanları ve suyla temaslarının doğru zamanda gerçekleşmesi önemlidir. Böylece hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha rahat olurlar. Bazı ırklar diğer köpeklere göre daha sık banyoya ihtiyaç duyarken bazı ırkların sıklıkla banyo yapması sağlıklı değildir.
Yavru Maltese Terrier köpeğiniz banyodan korkuyorsa ve aşırı şekilde kirlenmediyse sıklıkla banyo yaptırmanıza gerek yoktur.
Yavru Maltese Terrier Ne Sıklıkta Yıkanmalı?
Yavru Maltese Terrier köpeklerin banyo sıklığı tüy yapılarına ve ne denli kirlendiklerine göre değişebilir. Banyo sıklığını idealinden artırmamak önemlidir. Köpeklerin sıklıkla banyo yapması ve şampuan kullanılması cildinin doğal dengesini olumsuz etkileyebilir.
Bu neden köpeğinizin cilt ve tüy sağlığı bozulabilir. Köpeklerin tüylerinin altında yaşayan yararlı bakteriler vardır. Bu bakteriler ciltlerinin ideal asit dengesini korur. Sıklıkla banyo yapmaları yararlı bakterilerin ölmesine neden olur.
Yararlı bakterilerin yokluğu çeşitli cilt enfeksiyonlarını ortaya çıkarabilir. Yavru köpeğiniz kısa tüylü ise yılda 2 defa yıkanmaları yeterlidir. Eğer tüyleri uzunsa 3 ayda bir yıkanabilirler.
Bu sıklık haricinde yıkanmaya ihtiyaç duyduklarını düşünürseniz veteriner hekiminize danışabilirsiniz. Bazı durumlarda yavru köpeklerin tüylerinin silinmesi ya da duru su ile banyo yapmaları yeterli olabilir.
Yavru Köpek Banyosunda Gerekli İhtiyaçlar
Yavru köpeğinize ilk defa banyo yaptırmadan önce hem psikolojisinin hem de ortam koşullarının uygun olduğundan emin olmalısınız.
- Banyo yapılacak olan ortamın ısısı ılık olmalıdır.
- Köpeğinizin banyo yapmayı sevmesi için öncesinde enerjisini atması ve sakin olması gerekir.
- Köpeğinizin kesinlikle kendi şampuanınız ile yıkamam alısınız. Tüy yapısına uygun olarak üretilen köpek şampuanları kullanmanız önemlidir.
- Suyun ılık olmasına dikkat etmelisiniz.
- Köpeğinizi nazik ve sakin hareketler ile yıkamalısınız. Aynı şekilde banyo bittiğinde de özenli davranmayı ihmal etmemelisiniz.
- Banyonun ardından köpeğinizi mutlu etmek için ona ödül mamaları verebilirsiniz. Böylece ilk banyosuyla ilgili daha pozitif hissedebilir.
- Köpeğiniz banyodan çıktığında tüylerinin iyice kurumasına özen göstermelisiniz. Nemli kalması cilt hastalıklarına neden olabildiği gibi üşüyüp hasta olmasına da neden olabilir.
Yavru Köpeği Yıkarken: Şampuan Seçimi
Köpeğinizi yıkarken kullanacağınız şampuan, cildine zarar vermeyecek kaliteli bir ürün olmalıdır. Bazı köpek şampuanları köpeklerin ciltlerinde tahrişe, yaralara ve alerjilere neden olabilir.
Kalitesiz köpek şampuanları köpeklerin tüylerinin şeklini ve rengini dahi bozabilmektedir. Kaliteli şampuan seçimleri yaparsanız köpeklerin tüylerinin şekli bozulmaz ve her zaman canlı görünür.
Ayrıca köpeğinizin cildine zarar vermez ve alerjilere ya da yaralara neden olmaz. Köpeğinizi yıkamadan önce şampuan seçimi için veteriner hekiminizden yardım alabilirsiniz. Şampuan seçiminizi her zaman güvenilir ve bilindik markalardan yana kullanmalısınız.
Aksi halde köpeğinizin sağlığını tehlikeye atabilirsiniz. Uzun süre zararlı maddeler içeren şampuanlar kullanmak köpeğinizin kanser gibi ciddi hastalıklara yakalanmasına da neden olabilir.
Yavru Köpekler Yıkanmayı Sever mi?
Yavru köpekler genel anlamda yıkanmaktan hoşlanmaz. Banyo yapmaya alışmaları için sabır ve çaba göstermek gerekir. Banyoyu köpeğinizin seveceği bir aktivite haline getirebilirsiniz. Sizin köpeğinize nasıl davrandığınız köpeğinizin yıkanmayı sevip sevmemesini de oldukça etkiler.
Bu nedenle banyo yaparken köpeğinize normalden daha nazik ve sevecen davranmanız gerekir. Köpeğiniz banyo yapacağını anladığında iyi zaman geçireceğini düşünmelidir. Böylece banyoyu sever ve size zorluk çıkarmaz. Köpeğinize bağırmanız ya da onu cezalandırmanız, banyodan korkmasına yol açar.
Banyodan korkması hem onun için hem de sizin için bu sürecin daha zor geçmesine neden olur. Siz köpeğinize ne kadar sabır gösterirseniz o da size karşı sabır gösterir.
650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL
Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz
Bir hata oluştu