Yavru Kedi Beslenme ve Bakımı

 Yavru Kedi Beslenme ve Bakımı

Eğer yavru kedi sahiplenme ile minik dostunuza sıcak ve sevgi dolu bir yuva sunmak istiyorsanız kedinizin beslenme ve bakımı konusunda bilgi sahibi olmanız gerekecektir.

Yavru kedilerin bir yaşına gelene kadar olan süreci beslenme ve bakım alışkanlıklarını doğru bir şekilde kazanabilmesi bakımından çok önemlidir. Şimdi, sizinle yavru kedi sahiplenme sonrası kedinizin bakım ve beslenmesi konusunda yapmanız gerekenleri paylaşacağız.

Yavru Kedi Nasıl Beslenir?

Kedinizin kaç aylık olduğuna göre nasıl beslenme yapacağınız değişim gösterecektir. Örneğin eğer yavru kedi 6 – 7 haftalık anne sütü beslenmesi almadıysa bu durumda kedinizi özel biberonlarla sütle beslemeniz gerekecektir.

Ancak eğer kediniz anne sütü beslenmesini tamamladıysa bu durumda düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak için mama ile besleyebilirsiniz. İstanbul british shorthair sekmesinden safkan bir british yavru sahiplenebilirsiniz.

Yavru Kedi Beslenmesiyle İlgili Tüyolar

Öncelikle kedinizin yetişkin kedilerin aksine büyüme döneminde olduğunun bilincinde olmanız gerekir. Bu nedenle kedinizin beslenmesinde yüksek besin değerli yiyecekler vermeniz gerekecektir.

Genel olarak size vereceğimiz yavru kedi beslenmesi tüyolarımızı şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kediler çok hızlı ve kademeli olarak büyüdüklerinden günde ortalama 4 – 5 öğün beslenmesi gerekecektir.
  • Kedinize vereceğiniz mamaların yavru kedilere uygun mamalar olduğundan emin olun. Bu mamalar kedinizin büyümesi için gerekli olan besin değerini sağlayan mamalardır.
  • Kediniz için tercih edeceğiniz mama kabının çok derin olmamasına özen gösterin. Derin mama kapları kedilerin bıyıklarının kaba değmesine neden olduğundan kedinizin hoşlanmadığı kaplardır.
  • Kedinize su içme alışkanlığı edindirmeniz çok önemlidir. Bu nedenle kedinizin su kabında her daim temiz, arınmış su bulundurduğunuzdan emin olun.
  • Kedinizin büyüme sürecine destek olmak için haftada bir iki kez yavru kediler için üretilmiş yaş mama takviyesi sağlayın.

Yavru Kedi Nasıl Bakılır?

Genel olarak yavru kedi bakımı yetişkin kedilere kıyasla daha çok özen isteyen bir bakımdır. Bakım sürecinde dikkat edeceğiniz noktaları sizinle şu şekilde paylaşabiliriz:

  • Kedinizi sıcak bir ortamda tutmanız gerekecektir. Bu süreçte tüyleri yeni çıkan ve yağ oranı düşük olan kedinizin kendisini yeterince ısıtması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle kediniz için bir kutu ya da kedi evi temin edebilir; evinizi sıcak tutmaya özen gösterebilirsiniz.
  • Kedinizin kum kabını her zaman mama kabından uzak tutmaya çalışın.
  • Kedinizi haftada en az 1 kez fırçalayın. Erken dönemde kedinize fırçalanma alışkanlığı aşılamanız taranmayı sevmesini sağlayacaktır. Kedinizin tüylerini tararken yumuşak hareketlerle taramaya özen gösterin.
  • Yavru kediler hastalanmaya daha yatkın olduklarından bu dönemde kedinizi yakından gözlemlemeniz çok önemlidir. Yavru kedilerde en çok görülen rahatsızlıklar göz enfeksiyonudur. Kedinizin sağlıklı olup olmadığını tespit etmek için onu gözlem altında tutmanızı öneririz.
  • Eğer kedinizin koltuklarını tırmalamasını istemiyorsanız erken dönemde tırmalama tahtası ve ağacı gibi oyuncaklarla kedinizi tanıştırabilirsiniz. Bu oyuncaklar yavru kedi bakımı ve eğitimi konusunda sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Kedinizin sağlığı için aynı zamanda ev ve salon bitkilerinizi onun ulaşamayacağı bir yere kaldırmanız gerekecektir. Bu bitkileri kediler yediklerinde zehirlendiklerinden bu bitkileri evinizde ya hiç bulundurmayın ya da yüksek ve kedilerin çıkamayacağı alanlarda tutun.
  • Kediler yavru da olsa yalanarak temizlenebilirler. Bu süreçte kedinizi banyo yaptırmaya çalışmayın. Kediler suyu ve banyo yapmayı sevmediklerinden bu kedinizin sizden korkmasına ve banyo sonrası üşüyerek hasta olmasına neden olabilecektir.
  • Evinize yakın, güvenebileceğiniz bir veteriner bulun. Bu olası bir kaza ya da hastalık durumunda kedinizi hemen veterinere götürebilmenizi sağlayacaktır.

Sizlere sunduğumuz bilgilerle yavru kedi nasıl bakılır ve nasıl beslenir gibi soruları yanıtladık. Bu tavsiyelerle yavru kedinizin bakımını en iyi şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu