Taylar Swift Kimdir?

 Taylar Swift Kimdir?

Pennsylvania bölgesinin Wyomissing kasabasında 13 Aralık 1989 tarihinde dünyaya geldi. Ailesi müzikle ilgili olduğu için, Taylor Swift ailesini örnek alarak müziğe yönelmek istedi. Sonrasında ise şarkı sözleri, şarkı söylemeyle ve enstrümanlarla iç içe bir kariyer yaptı.

Amerikalı söz yazarı Taylor Swift müzik kariyerinde son derece başarılı işlere imza atan isimlerden oldu.

10 yaşında Taylor Swift kendi kasabasında çeşitli festivallerde ve karaoke tarzında yarışmalarında şarkılar söylemeye başlar. 11 yaşındayken demo kasetini hazırlar ve Nashville kasabasına giderek çeşitli plak şirketlerine verir ama bir sonuç alamaz ve “Lucky You” adlı şarkıyı yazar.

Daha sonraları ailesiyle beraber Tennessee’deki Hendersonville kasabasına taşınmıştır. Hendersonville lisesinden 2008 yılında mezun oldu. Ve sonra da Nashville kasabasına taşınarak “The Bluebird Cafe” adlı mekanda şarkı söylemeye başlar.

Taylar Swift’in En Çok Dinlenilen Şarkıları ve Sözleri

  • Can I Go With You Lyrics
  • Dear John  Lyrics
  • Last Kiss Lyrics
  • Lover Lyrics
  • Stupid Boy Lyrics

Taylor Swift, 24 Ekim 2006’da ilk çıkışını yapmış ve ilk albümü “Taylor Swift”i satışa sunmuştur. Şarkılarının çoğunu kendisinin ele aldığı albüm, listeye 19 sıradan giriş yapar ve ilk haftasında 61,000 adet satılır. Başarısı dolayısıyla Good Morning America adlı programda ve 2006 Akademi Country Müzik Ödüllerine katılır ve canlı olarak “Tim McGraw”şarkısını seslendirir. 15 Mayıs 2007 tarihinde hayranlık duyduğu sanatçı Tim McGraw ile Academy of Country Music Awards’ta beraber sahne almıştır.

Başta “Should’ve Said No”, “Teardrops On My Guitar” ve “Our Song” olmak üzere “country” listelerinin üst sıralarında yer alan şarkılar çıkaran Swift, 2008’de ise “AT&T TEAM USA Soundtrack” albümü için “Change” adlı şarkısını yayınlamıştır.
2006 senesinde Tim McGraw isimli şarkısıyla Yılın En İyi Çıkış Yapan Country Video’su ödülü alır.
13 Şubat 2007’de Jay Leno Şov’a katılır. Swift 2007 yılında Faith Hill ile turneye çıkar.
Taylor Swift  interneti kendisine haberleşme kaynağı olarak kullanan ilk country şarkıcılarındandır.

 Genç olması sebebiyle bir çok genç izleyici hayran kitlesine de bu şekilde ulaşmaktadır.
2010 yılında “Valentine’s Day” adlı fiimde rol aldı.
2010 yılında yapılan 52. Grammy Ödülleri’nde, 8 Grammy adaylığı bulunmaktadır.
Taylor Swift Speak Now adlı 3.albümünü 25 Ekim 2010 tarihinde yayınlamış; albüm, ilk haftasında 1,047,000 kopya satarak “ilk haftasında en çok satan albüm” unvanını taşımaktadır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu