Startup Şirketler İçin Domain ve Hosting Seçiminin Dijital Pazarlama Süreçlerine Etkileri

 Startup Şirketler İçin Domain ve Hosting Seçiminin Dijital Pazarlama Süreçlerine Etkileri

Yeni bir startup kurarken, şirket kurma, doğru çalışanı işe alma, müşteri edinme süreçlerinin yanında vermeniz gereken en önemli kararlardan biri de şirketiniz için doğru domain’i ve web hosting hizmeti sağlayıcısını seçmektir. 

Birçok kişi, dijital pazarlama süreçlerinde domain’in ve web hosting hizmetinin önemini bilmese de, alan adı ve web barındırma için sağlam bir strateji geliştirerek dijital pazarlama süreçlerinize katkıda bulunabilirsiniz.

Startup Şirketler İçin Domain Seçiminin Dijital Pazarlama Süreçlerine Etkileri

Startup’ınız için doğru domain’i yani alan adını seçmek, sosyal medya pazarlaması (SMM) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) da dahil olmak üzere neredeyse her alanda web sitenizin başarısını etkiler. 

Bununla birlikte, bir alan adının en önemli görevlerinden bir diğeri, müşterilere güven aşılamaktır. Örneğin, güvenilir bir .COM alan adı uzantısı kullanmak, web sitenizin spam gibi görünmesinin önüne geçer ve daha profesyonel bir izlenim bırakırsınız.

Marka adınızın mümkünse, domain adında yer almasını sağlayın. Böylece, müşterilerinizin güvenini kazanır ve marka bilinirliğine dijital pazarlama çalışmaları ile katkıda bulunmuş olursunuz. 

Yukarıdaki tüm bu noktaları göz önünde bulundurarak, eğer siz de startup’ınız için arama motoru tarafından yönlendirilen trafiği en üst düzeye çıkarmak ve dijital pazarlama süreçlerinizde domain’inizden en iyi şekilde yararlanmak için aşağıdaki unsurları aklınızda bulundurmanız gerekir:

  1. Her platformda aynı adı kullanarak güven oluşturun

Alan adınız şirketinizin resmi adıyla aynıysa, işletmeniz hem çevrimiçi hem de çevrimdışı tüm platformlarda güven oluşturur. Bu, markanızın ağırlığını pekiştirmenizi de sağlar. Ayrıca, kullanıcıların adınızı hafızalarına entegre etmelerine de yardımcı olur. Bu nedenle, işletmenizin kişiliğine uygun alakalı bir domain seçmeniz gerekir.

  1. Her zaman anahtar kelimelere odaklanmayın

Arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer almak ve daha alakalı görünmek için birçok startup, alan adlarına bir dizi anahtar kelime eklemek ister. Fakat ne yazık ki, özellikle incelemeler, ürün açıklamaları ve diğer kullanılacak metinlerde web sitelerini takip etmezlerse, bunun genellikle olumsuz bir etkisi olabilir.

Alakalı anahtar kelimelerin web sitenizin daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabileceği doğru olsa da, yalnızca ürünlerinizi ve hizmetlerinizi kısa ve öz bir şekilde tanımlayan tek bir yaratıcı anahtar kelimeye bağlı kalmanız önerilir. Kullanıcılar arasında genellikle hatırlanması kolay, kısa ve basit alan adları tercih edilir. 

Alakalı bir anahtar kelimeyi akılda kalıcı bir ifadeyle veya eğlenceli bir şekilde uygulamak, potansiyel müşterileri çekmenin ve elde tutmanın yanı sıra, arama motoru optimizasyonu söz konusu olduğunda da yardımcı olabilir.

  1. Daha fazla kişiye ulaşmak için yerelleşin

Web’de her şey çok ulusludur. Bu nedenle, bir “.com” alan adı ile birlikte, bu alan adlarının güvenilir olduğu ülkelerdeki insanlara ulaşmak için işletmenizi “.tr” veya “.co.uk” gibi diğer yüksek değerli alan adlarına kaydettirmeniz gerekir.

  1. Doğru alan adını seçmek için bazı ek ipuçları
  • Her zaman hatırlanması kolay bir alan adını seçin. İnsanların sizi nasıl algıladıkları üzerinde kalıcı bir etki arıyorsanız, hatırlaması kolay bir domain seçmeniz gerekir.
  • Alan adınız kolay yazılabilir olmasına dikkat edin. Bu yüzden yanlış yazılmış kelimeler içermediğinden emin olun. Mümkünse kasıtlı yazım hatalarından ve kısa çizgilerden kaçının.
  • Alan adınızı kısa tutmaya çalışın. Bir domain için 1 veya 2 kelime idealdir. Ortalama olarak, en iyi 100.000 web sitesinin alan adlarında dokuz karakter bulunur.
  • İşletmeniz için benzersiz ve ayırt edici bir alan adı seçin.

Startup Şirketler İçin Hosting Seçiminin Dijital Pazarlama Süreçlerine Etkileri

Doğru alan adını seçtikten sonra, startup’ınız için bir sonraki büyük adım, uygun bir web hosting seçimidir. 

Neden mi?

Çünkü web hosting daha düşük yükleme hızları, müşteri ve gelir kaybına yol açmanın yanı sıra, arama motoru sonuçlarını da etkileyebilir. Örneğin, Google kısa süre önce daha iyi ve daha olumlu bir kullanıcı deneyimi sağlayan web sitelerini ödüllendirmeye başladı. 

Peki bu ne demek oluyor?

Web siteniz diğer benzer sitelerden önemli ölçüde daha yavaşsa, bu durum genel SEO’nun yanı sıra sıralamalarda da gözle görülür bir düşüşe yol açabilir.

İster adanmış bir dedicated isterseniz de shared hosting olsun, web siteniz için bu barındırma türlerinin hepsi belirli bir standardı karşılamalı ve beklenen performans düzeyini korumak için tipik bir dizi özelliğe sahip olmalıdır. 

Aşağıdaki web hosting ile ilgili özellikler listesi, startup’ınızın taleplerine en uygun web hosting hizmetini seçmeniz ve dijital pazarlama süreçlerinizde hosting’ten en iyi şekilde yararlanmanız için kesinlike yol gösterici olacaktır:

  1. Sunucu çalışma süresi

7 gün 24 saat web’de ayakta kalmak, gerekliliğin en önemli noktasıdır. Kullanıcılar web sitenize her an erişemiyorsa, işletmenizin amacı altüst olur. Bir sunucu çalışma süresinin tipik endüstri standardı %99,99’dur.

  1. Sayfa yükleme hızı 

Kissmetrics’e göre, sayfa yanıtında 1 saniyelik gecikme, dönüşümlerde %7’lik bir azalmaya neden olabilir. Bu gecikme 2 saniyeden uzun sürerse, müşterilerinizin %40’ına kadarını kaybedebilirsiniz.

Web hosting’inizin RAM ve bant genişliği, web sitenizin bu önemli faktörüne karar verir. Burada, pahalı bir dedicated sunucunun bol kaynakları tüm sorunu ortadan kaldırabilir, ancak bir startup olarak yeterli bütçeniz yoksa, Windows ve Linux sanal sunucuları daha ucuz bir çözüm olabilir.

  1. İçerik dağıtım ağının gerekliliği

Web hosting konumunun değiştirilmesinin, hosting sunucunuz ve kullanıcılarınız arasındaki coğrafi konumların mesafesi nedeniyle site performansını doğrudan etkilediği bir gerçektir. Mevcut web hosting hizmeti sağlayıcılarının çoğu artık bu kaçınılmaz gerçekle yüzleştiği için dünyanın farklı coğrafi konumlarında dağılmış bir web sunucuları ağı olan içerik dağıtım ağlarının dağıtım gücünden yararlanır.

Özetle, dijital pazarlama çabalarınızı artırmak, aramalarda görünür olmak ve dijital pazarlama süreçlerinize pozitif etki istiyorsanız, alan adı ve web hosting hizmet sağlayıcısı üzerinde çalışmanız gerekir. Yukarıda belirtilen adımlar, startup’ınız için ideal domain ve web hosting hizmeti sağlayıcısını bulmanıza kesinlikle yardımcı olacaktır. 

Peki domain ve hosting hizmetimi nereden almalıyım diyorsanız, hosting ve domain sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Hosting.com.tr, startup’ınız için web sitesi kurmadan önce kaliteli hizmet anlayışıyla her ihtiyaca uygun çözümler sunar.

Şirketinize ait web siteniz için hosting satın almak istediğinizde ise, Hosting.com.tr’ye gelerek hemen ihtiyacınıza en uygun hosting planını seçebilir, uygun fiyatlardan ve profesyonel yönetim desteğinden yararlanabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu