Sosyal Medya Ajansları ile Influencer Marketing

 Sosyal Medya Ajansları ile Influencer Marketing

Dijital kanalların popülerliğinin artmasıyla birlikte ortaya çıkan Influencer Marketing kavramı nedir? Influencer kime denir? gibi soruların yanıtını arayalım.

Influencer Nedir?

Influencer, sahip olduğu kanallar aracılığıyla kullandığı ve olumlu bir izlenime sahip olduğu ürün veya hizmetleri takipçileriyle paylaşan ve yaptığı paylaşımlar sayesinde takipçilerini etki altına alabilen kişilere denir.

Geçmişte herkes tarafından tanınan sanatçılar, şarkıcılar veya sporcular Influencer olarak adlandırılırken sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle fenomen olarak bilinen kişilerde Influencer olarak adlandırılmaya başladı.

Influencer Marketing Nedir?

Influencer Marketing; Youtube, Instagram, Facebook, Twitter, Periscope gibi sosyal medya kanallarında yüksek takipçi sayısına sahip olan ve geniş kitleleri etkisi altına alabilen kişilerin bir markayla anlaşarak markaya dair herhangi bir ürünü veya hizmeti tanıtarak pazarlamasıdır.

Influencer Marketing’in geri dönüşlerinin başarılı olmasının birçok sebebi vardır. Bunlardan biri kişilerin yaşanan deneyimlerden çok çabuk etkilenmesidir.

Billboard, televizyon ve benzeri ortamlarda var olan reklam bütçelerinin sosyal medya kanallarından yapılan Influencer Marketing’e göre çok daha maliyetli olması da markaları bu tür pazarlamaya yönlendiren başka bir sebeptir.

Influencer Marketing Nasıl Uygulanmalıdır?

Influencer Marketing oldukça popüler bir pazarlama yöntemi olsa da uygularken dikkat edilmesi gereken yönleri vardır. Bu yüzden markaların sosyal medya ajansları ile çalışmaları mantıklı olacaktır.

Influencer Marketing için öncelikle pazarlamasının yapılacağı ürün veya hizmetin nasıl bir kitleye hitap ettiği saptanmalıdır. Sonrasında saptanan hedef kitle doğrultusunda bu kitleye uygun olarak Influencer araştırması yapılmalıdır.

Çünkü kitleye uygun olmayan bir Influencer seçimi tüm pazarlamayı tersine çevirip markanın itibarını yok edebilir. Örneğin; bir kozmetik markası için en uygun Influencer seçimi hesabında makyaj, bakım veya moda ile ilgili paylaşımlar yapan kişiler olacaktır.

Doğru hedef kitle ve Influencer seçimi sonrası pazarlamanın hangi kanallardan ve nasıl bir içerik planı ile yapılacağı belirlenmelidir. Influencer Marketing için en sık kullanılan platformlar; Youtube, Instagram ve Twitter olmakla birlikte markalar belirledikleri Influencer’ı lansman yüzü olarak da tercih edebiliyor.

Influencer Marketing ile en fazla dönüşün alındığı alanların ise güzellik ve moda, gezi, sanat ve dizayn, kariyer, spor, fotoğrafçılık ve oyun sektörü olduğu biliniyor.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu