SEO Nedir? SEO Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 SEO Nedir? SEO Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Günümüzde büyümek ve daha geniş kitlelere ulaşmak isteyen her marka internet ortamında var olmak zorundadır. Bunun için bir web sitesine ihtiyacı vardır.

Antalya web tasarım fiyatları uygunluğu nedeniyle, sık talep edilen hizmetlerden biridir. Antalya SEO uzmanı ve Antalya dijital pazarlama ajansı hizmetlerinden faydalanmak web sitelerinin Google’da potansiyel müşterilerinin karşısına çıkmasını sağlar.

Arama motoru sonuçlarında ilk sayfada ve ilk sıralarda yer almak daha fazla organik trafiğe sahip olmak anlamına gelir. İnternet kullanıcıları ürün ya da hizmet arayışlarında arama motorunun ilk sayfasında ve ilk sıralarında listelenen web sitelerini tercih ederler. Dijitalleşmenin avantajlarından yararlanmak isteyen markalar bu nedenle dijital ortamlarda görünürlüklerini artırmak için SEO hizmetlerine başvurmalıdırlar.

SEO Nedir?

SEO yani Search Engine Optimization, arama motoru anlamına gelir. SEO çalışmalarının amacı web sitelerinin organik arama sonuçlarında daha görünür hale gelmesini sağlamaktır.

Diğer bir deyişle SEO çalışmaları web sitelerinin Google’da üst sıralara çıkmasına yönelik kapsamlı çalışmalar bütünüdür. İşletmelere ait web sitelerinin arama motoru sonuç sayfalarında yani SERP’lerde üst sıralarda listelenmesi, web sitelerine daha fazla ziyaretçi çekmesinde ve potansiyel müşterilerin alıcıya dönüşmesinde önemli bir rol oynar.

Bu doğrultuda SEO internet kullanıcıları ilgili ürün ya da hizmet kategorilerinde arama yaptığında markanın web sitesini bulmasına yardımcı olan bir strateji olarak tanımlanabilir. SEO bu sayede markanın bilinirliğini ve bulunurluğunu artıran önemli bir faktör olarak değerlendirilebilir.

SEO Sıralaması Nedir? Neden Önemlidir?

Web sitelerinin arama motorlarında listelendiği ve yükseldiği sıra SEO sıralaması olarak adlandırılır. İnternet kullanıcıları markanın ürün ve hizmetlerini aradığında markaya ait web sitesinin Google sonuçlarında kaçıncı sırada göründüğü önemlidir.

Web sitelerinin bir anahtar kelime araması sırasında sahip olduğu sıralama sayesinde aldığı trafiğin oranı SEO’da görünürlük olarak tanımlanabilir. Yüksek görünürlük alan adının arama motorlarında belirginlik kazanmasını sağlarken daha düşük arama görünürlüğü alan adının kolay bulunmadığı anlamına gelir. Görünürlük ve sıralama SEO çalışmalarının ana hedefleri olan web sitesi trafiğinin artırılması ve potansiyel müşterilerin müşteriye dönüştürülmesinde önemli bir rol üstlenir.

Arama Motorları Nasıl Çalışır?

Teknolojinin gelişmesiyle bireylerin satın alma deneyimleri de değişmiş ve gelişmiştir. Bireyler herhangi bir ürün ya da hizmet bulmak için arama motorlarından faydalanırlar. Bu nedenle markaların müşterileri tarafından fark edilmesi, sattıkları ürün ya da hizmetlerin fark edilir olması gerekir. Bunun yolu ise arama motoru sonuçlarında görünür olmaktan geçer.

Arama motorlarının amacı kullanıcılara; istedikleri bilgiyi mümkün olan en doğru, kapsamlı ve ilgili şekilde sunan web sitelerini sunmaktır. Arama motorları kullanıcılara en iyi sonuçları sunmak için temelde iki faktörü analiz ederler.

Bunların iki aratılan konu ile web sitesinin ilgi düzeyidir. Google gibi arama motorları bu ilgili anahtar kelimeler üzerinden değerlendirir. Diğer bir deyişle web sitelerinin anahtar kelime ile ilgili olarak ne kadar kapsamı bilgi verdiğini kontrol ederler.

Web sitelerinin yetkinlik / otorite kaynağı olarak görülmesi arama motorlarının diğer analiz faktörüdür. Web sitesinin yetkinliği, kullanıcıların web sitesini ne kadar çok ziyaret ettiği ile ölçümlenir. Bir web sayfası ya da kaynak ne kadar popülerse Google ilgili web sitesi içeriğinin okuyucular için o kadar değerli olduğunu kabul eder.

Arama motorları tüm bu bilgileri analiz etme aşamasında arama algoritmaları olarak adlandırılan karmaşık yazılımlardan faydalanırlar. Arama motorları algoritmalarını gizli tutuyor olmakla birlikte web sayfalarını sıralarken hangi faktörleri dikkate aldıkları genel olarak bilinmekte ve bu faktörler başarılı SEO stratejilerinin temelini oluşturmaktadır.

Başarılı bir SEO stratejisinin olmazsa olmazı web sitesinde uygun teknik altyapının kurulmasıdır. Bu sayede arama motoru botlarının web sitesini bulması, konuları anlamak ve anahtar kelimeleri belirlemek için içerik taraması yapması ve web sitesini alakalı sorgular için öne çıkarması sağlanır.

İnternet kullanıcıları arama motorlarında her sorgulama yaptığında karşılaşına bir içerik çıkar. Farklı türlerdeki içerikler SEO için arama görünürlüğünün kazanılmasına yardımcı olan temel faktörlerden biridir. Ne kadar çok sayıda kaliteli, özgün ve ilgili içerik yayınlanırsa arama görünürlüğü o kadar artar. Arama motorları web sayfalarının nasıl sıralanacağını belirlerken içeriklerden faydalanırlar  ve bu esnada içeriklerin alaka düzeyini anahtar kelimelerle belirlerler.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu