Scottish Fold Tüy Bakımı

 Scottish Fold Tüy Bakımı

Scottish Fold kedileri görünümleri ve tarzları ile dünyadaki en ünlü kedi cinslerinden biri olmuştur. Sevecenliği ve dikkat çekici görünümleri ile tüm kedi severlerin dikkatini çekmektedir.

Uzun zamandır popüler kalmaları Scottish Fold fiyat aralığının da yükselmesine neden olmaktadır. Scottish Fold kedileri yoğun tüy yapısına sahiptir. Bu nedenle tüylerinin sık sık taranması gerekir.

Scottish Fold fiyat aralığının yanı sıra pet kuaför bakımı için de belli bir bütçe ayrılması gerekebilir. Uzun tüyleri olan Scottish Fold kedilerinin haftada en az 2 ila 4 defa, kısa tüylü olanlarının ise haftada 1 ila 2 defa taranması önerilmektedir. Scottish Fold kedinizin bakımını aksatırsanız tüy yumakları, cilt enfeksiyonları ve tüylerinde matlaşmalar ile karşılaşabilirsiniz.

Scottish Fold Tüy Dökülmesini Azaltan Durumlar

Kedilerin tüy dökmesi hem kediler hem de sahipleri için can sıkıcı bir olaydır. Kedinizin tüy bakımını eksiksiz yaptığınızı düşünseniz de zaman zaman tüy dökmeleri olasıdır.

Özellikle aşırı tüy dökmeleri sonucunda evinizin her köşesinde tüy yumakları görebilirsiniz. Kedinizin tüy dökme sorunu ile başa çıkmak için belli yöntemlere başvurabilirsiniz. Scottish Fold fiyat belirlenmesinde kedinizin uzun ya da kısa tüylü olması da rol oynayabilir.

  • Kedinizin tüyleri, beslendiği şeylerin yansıması kabul edilir. Kedinizin kaliteli mamalar ile beslenmesi tüylerinin dökülmesini de önleyecektir. Kedinizin gerekli tüm besin maddeleri taşıyan mamalar ile beslenmesi gerekir. Böylece daha yumuşak bir cildi olacaktır. Böylece daha az tüy döker. Kedinizin sağlıklı bir tüy yapısına sahip olması için vitamin takviyelerinden yardım alabilirsiniz.
  • Kedinizi düzenli olarak fırçalamalısınız. Kedinizi sık sık taradığınızda daha az tüy döktüğünü göreceksiniz. İlk zamanlar avuç avuç gelen tüyler zamanla azalacaktır.
  • Kedinizin tüylerini temizleyerek tüy dökmesini önleyebilirsiniz. Gevşek tüyleri uzaklaştırmak için kedinize banyo yaptırabilirsiniz. Scottish Fold kedileri bu konuda daha sabırlı ve uysaldır. Onu rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Yine de sık sık yıkamamaya özen göstermelisiniz. Kediler için 4 ila 6 ayda bir banyo yapmalarında bir sorun görünmez.
  • Kediniz için özel alanlar oluşturabilirsiniz. Kedinize ait bir yatak ya da oda yarattığınız zaman kediniz mobilyalarınıza yatmaktan vazgeçer. Mobilyalarınızda kedi tüyleri bulmaktan şikayetçiyseniz bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Scottish Fold Makine Tıraşı

Scottish Fold kedinizin tüylerinin daha sağlıklı ve canlı görünmesi için makine tıraşını tercih edebilirsiniz. Kedilerin makine tıraşı profesyonel kişiler tarafından yapılır. Kediler tıraş sırasında tamamen uyanık olur. Scottish Fold kedileri tıraş olurken son derece sakin şekilde bekleyebilir.

Kediniz makine tıraşı olurken tüm ölü tüylerden kurtulur. Kedinizin makine tıraşı olduğu mekan diğer kedilerin kokularından arındırılmalıdır. Aksi halde kediniz kendini güvende hissetmez. Scottish Fold kedilerin makine tıraşı sırasında anestezi almalarına gerek yoktur.

Kediniz uyanık ve stressiz bir şekilde tıraş edilebilir. Tıraş öncesinde kedinizin tüy ve deri yapıları incelenir. Tüylerinde topaklanma varsa açıcı spreyler kullanılabilir.

Scottish Fold Makas Tıraşı

Scottish Fold kedilerin tüyleri özel kedi makasları kullanarak tıraş edilebilir. Makas tıraşı kedilere genel değil aynı zamanda bölgesel olarak da uygulanabilir. Tıraş esnasında kedinizin psikolojik olarak olumsuz etkilenmemesi önemlidir. Kediniz makinenin sesinden rahatsız oluyorsa makas tıraşını tercih edebilirsiniz. Kedinizin makas tıraşı sırasında tırnak bakımını da yaptırabilirsiniz.

Kedinizin tırnaklarının kesilip törpülenmesi stresli bir durum gibi gelse de sakin karaktere sahip kediler için problem olmayabilir. Kedinizin tırnaklarını siz kesemediğiniz de profesyonel yardım alabilirsiniz. Kedinizin tüyleri tarandıktan sonra topaklar kesilir ve açıcı spreylerden yardım alınabilir.

Ardından bölgesel olarak kedinizin tüylerini kısaltabilirsiniz. Kedinizin kulakları ve gözleri özel solüsyonlarla temizlenir. Ortalama 15 dakika sonra kedinizin makas tıraşı yapılabilir. İşlem sonunda tüy bakım spreyleri ve parfümleri kullanılabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu