Scottish Fold Fiziksel Özellikleri

 Scottish Fold Fiziksel Özellikleri

Scottish Fold kedilerinin en ilgi çekici özelliği kulaklarının katlı olmasıdır. Scottish Fold kedilerinin hepsinde aynı özellikleri görebilirsiniz.

Bu durum Scottish Fold fiyat aralığının yüksek olmasına neden olur. Dayanıklı ve farklı görünüme sahip olmaları da
Scottish Fold fiyat artışına sebep olan diğer bir özelliğidir. Scottish Fold fiyat yüksekliğini ilanlarına bakarken göze çarpmaktadır. Bu özel kedilerin tüyleri ile gözlerinin uyumlu renklerde olduğunu görebilirsiniz.

Scottish Fold kedilerin kalın ve kısa bacakları vardır. Ön patileri beş, arka patilerinde ise dört parmak bulunmaktadır. Scottish Fold kedileri beyaz, kahverengi, krem, siyah, gümüş ve siyah renklere sahiptir. Bazıları ise iki renkli, benekli, düz ya da gölgeli renklere sahiptir. Tüyleri orta ve uzun olabilir.

Scottish Fold Karakter Özellikleri

Scottish Fold kedileri uysal ve zekidir. Sahiplerine karşı güçlü bir bağları vardır. İnsanlara ve bulunduğu ortama kolay şekilde adapte olabilir. Çocuklar ile iyi anlaşması onu tam bir ev kedisi yapmaktadır. Evin diğer üyeleriyle de sıkı bağlar kurar.

Kucağa alınmak konusunda katı kuralları yoktur. Sahipleri dışında başkalarının kucağında da vakit geçirebilir. Fakat kendi seçtikleri kişilerle bağ kurmayı tercih ederler. Kime ne kadar yaklaşacaklarını kendileri seçer. Sahiplerine aşırı bağlı olsalar da talepkar davranışları yoktur.

Sahiplerini takip ederek ev içerisinde ayak bağı olmaz. Gün içerisinde oyunlar oynamaktan keyif alırlar ve ardından uygun bir alanda kıvrılıp uyumayı tercih ederler. Sahip oldukları yüksek zeka düzeyi sayesinde tüm eğitimlere açıktır. Tuvalet eğitimini kısa süre içerisinde tamamlayıp uygulamaya geçerler.

 Scottish Fold Tarihçesi

Scottish Fold kedilerin kökeni 1961 yılına uzanmaktadır. İskoçya’nın Coupar Angus şehrinde bulunan William Ross adında bir çiftçi, katlı kulakları olan Susie’yi fark ettikten sonra genetik uzmanları ile Scottish Fold’u üretmişlerdir.

Scottish Fold’un üretiminde British Shorthair ırkı kedi kullanılmıştır. Ardından ortaya çıkan sağlık problemleri yetiştiricilerin endişelenmesine neden olmuştur. Ortaya çıkan melez kedilerde olası kulak enfeksiyonları, kulak akarları ve sağırlık ile ilgili sorunlar, bu ırkın İngiltere’de popülerliğini engellemiştir.1970 yılında ise Scottish Fold kediler Amerika’da yetiştirilmeye başlanmıştır.

Scottish Fold kedilerinin kişisel özellikleri belirginleştikçe dünya çapında popüler olmuş ve hala bugün popülerliğini korumaktadır.

 Scottish Fold Eğitimi

Scottish Fold kedileri zeki ve arkadaş canlısı kedilerdir. Bulundukları ortamlara kolayca ayak uydururlar ve sahiplerine yüksek bağlılık gösterirler. Bu özellikleri sayesinde birçok kişinin tercih sebebidir. Scottish Fold kedilerin yüksek zeka düzeyi sayesinde verilen komutları gerçekleştirmek için istekli olurlar. Algılamaları oldukça kuvvetlidir.

Bu nedenle Scottish Fold kedilerin eğitimi kolaydır. Eğitimlerinin sistematik şekilde ilerlemesi önemlidir. Düzensiz bir eğitim programıyla kedinizin ırkı fark etmeksizin başarılı sonuçlar almanız mümkün değildir. Scottish Fold kedileri tuvalet eğitimi gibi zorlu görevleri bile kısa sürede olumlu şekilde tamamlar.

Scottish Fold kediniz için eğlenceli oyuncaklar seçip, oyun oynadığınız sırada ona belli komutları öğretebilirsiniz. Kedinizin eğitim sürecinde sesinizi yükseltmemeniz ve ona ceza vermemeniz önemlidir.

 Scottish Fold Genel Sağlık Durumu

Her kedi ırkı gibi Scottish Fold kedilerinin de soy ağacında çeşitli kalıtsal hastalıklar bulunur. Belirgin ve ilgi çekici olan kıvrık kulakları aslında kulak enfeksiyonlarına yatkınlık göstermelerine neden olur. Bu nedenle düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekir.

Scottish Fold kedileri eklem hastalıklarına sıklıkla yakalanabilir. Kedilerde eklem hastalığı, birden fazla eklem kıkırdaklarının geri dönüşü olmayacak durumda iltihaplanması olarak tanımlanabilir. Özellikle aşırı kilolu kedilerde ağırlığın eklemlere binmesi ile oluşabilir.

Scottish Fold kedileri bu problemden korumak için, düzenli bir beslenme programı oluşturabilir ve egzersiz yaptırabilirsiniz. Scottish Fold kedileri, fib hastalığı, kardiyomiyopati ve kalp hastalıklarına yakalanabilir. Bu hastalıklar ani ölümlere neden olan ciddi rahatsızlıklardır. Kedinizi bu hastalıklardan korumak için düzenli veteriner kontrollerini aksatmamalısınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu