REKLAM FİLMİ ve FİRMALAR İÇİN ÖNEMİ

 REKLAM FİLMİ ve FİRMALAR İÇİN ÖNEMİ

Bir firma için reklam çok önemlidir. Firmayı ve ürünleri tanıtmak için reklama ihtiyaç duyarlar. Böylelikle daha çok müşteri kazanırlar. Afiş, broşür ve film gibi reklam çeşitleri vardır. Bunlardan en etkili olanı ise reklam filmidir. Çünkü insanlar, vakitlerinin çoğunu televizyon ya da bilgisayar başında harcamaktadır. Ayrıca video şeklinde olduğu için ürün hakkında daha çok bilgi verme ve izleyenleri etkileme avantajları bulunmaktadır. Peki reklam filmi nedir? Sorusunu Mor Yapım olarak sizler için cevaplandıralım.

Reklam Filmi Nedir?

Reklam filmleri, firmaların kendilerini ve ürünlerini tanıtmak için yaptığı reklam çeşitlerinden biridir. Senaryo, kurgu, çekim, animasyon ve efekt aşamalarından oluşur. Önce bir senaryo yazılır ve kurgusu yapılır. Senaryo ve kurgu da markanın ön plana çıkması dikkate alınır. Eğer animasyon değil ise oyuncular belirlenir ve bir ücret karşılığında seçilen oyuncularla anlaşma sağlanır. Ardından çekimler başlar. Çekim bittikten sonra efektler yapılır. Reklam filmi animasyon ise karakter çizimleri, programla tasarlanır.

Ancak en etkili reklam filmleri, oyuncuların canlandırmasıyla yapılanlarıdır. Çünkü daha doğal ve gerçekçi gelir. Masrafı biraz fazladır. Çünkü reklam filmi oyuncu ücretleri oldukça yüksektir.

Reklam Filmi Çekimleri Nasıl Olur?

Reklam filmi çekim süreci oldukça yorucudur. Oyuncunun senaryoyu ezberlemesi ve ürünlerin tasarlanması biraz zaman alır. Oyuncu dışında seslendirmeler de bulunmaktadır. Bunlar için de ayrı bir zaman oluşturulur.

Reklam filmlerinde bir sahne defalarca çekilebilir. Bu sayı, bazen binleri bulur. Oyuncu bu süre zarfında çok yorulduğu için reklam filmi oyuncu ücretleri fazladır.

Animasyon reklam filmlerinin ise en zor yeri, karakterlerinin oluşturulmasıdır. Bunun için birçok program mevcuttur. Ayrıca bu programlar, 2D ve 3D olarak ikiye ayrılır ve birbirinden çok farklıdır. Güçlü bir altyapının ve son teknoloji araçların kullanılması gerekir. Sanal kamera kullanılması reklamın daha iyi olmasını sağlar.

En İyi Reklam Filmleri Nelerdir?

Bir reklam filminin iyi olduğunu anlamak için birçok kritere bakılmalıdır. Bunların arasından en önemli olanı ise özgün olmasıdır. En iyi reklam filmi özgün olandır diyebiliriz. Ayrıca izleyenleri sıkmamalı, tam tersine izleyici de merak uyandırmalıdır. Reklam filmlerinde abartı olur. Ancak fazla abartı, müşteri de hayal kırıklığı oluşturabilir. Bu da firmanın kalitesini azaltır ve müşteri kaybetmesine neden olur.

En iyi reklam filmlerinin birçok örneğini web sitemizde bulabilirsiniz. Reklam alanında Mor Yapım olarak profesyonel hizmet vermekteyiz. Siz de Mor Yapım farkıyla kendinizi bir adım öne çıkarabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu