Pug Köpeği Nasıl Yıkanır?

 Pug Köpeği Nasıl Yıkanır?

Pug köpeğinizin sağlığı kadar bakımı da önemlidir. Temizliklerinin ve bakımlarının titizlik ile yapılması gerekir. Böylece daha kaliteli ve konforlu bir hayat sürebilirler. Pug ırkı köpeklerin cilt yapıları insanlarınkinden farklıdır.

Bu nedenle bakımları sırasında dikkatli olmak ve gerekli ürünlerin seçiminde özenli davranmak gerekir. Pug köpeğinizin temizliğini sağlamak için belli aralıklarla yıkanması gerekir. Yıkanma sırasında gerekli adımları titizlikle uygulamalısınız.

Pug fiyatları için net bir bilgi vermek mümkün değildir. Köpeğinizin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu ve görünümü gibi faktörler fiyat aralığının değişmesine neden olmaktadır.

Pug fiyatları 2022 yılında 2500 ila 6000 lira arasında farklılık gösterir.
 Pug fiyatları konusunda köpeğin rengi ve şecere belgesine göre de değişebilir.

Adım Adım Pug Köpeği Yıkama Rehberi

  • Köpeğinizi küvet içerisinde ya da yıkama küvetinde yıkamayı tercih edebilirsiniz. Pug ırkı köpekler küçük boyutta olduğu için bir leğende ya da lavaboda yıkanabilir.
  • Köpeklerin tüyleri uzun süre yıkanmadığı zaman keçe gibi olabilir. Yıkamaya başlamadan önce tüylerini fırçalayıp dolaşmış kısımları açmalısınız.
  • Köpeğinizin rahat ve sakin olması için şefkatli şekilde onunla konuşmalısınız. Bazı köpekler yıkanmaktan hoşlanmaz. Bu nedenle onunla sevgi dolu şekilde konuşmanız rahatlamasına yardımcı olur.
  • Köpeğinizi yıkayacağınız suyun ılık olduğundan emin olmalısınız. Dirseğinizi kullanarak suyun sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Köpeğinizi korkutmadan ve azar azar ıslatmaya başlayabilirsiniz.
  • Şampuanı öncelikle elinize dökmelisiniz. Köpürttükten sonra nazik hareketler ile vücuduna yayabilirsiniz. Bu sırada şampuanın gözlerine ve kulaklarına kaçmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Tüylerinde şampuan kalmaması için iyice durulamaya özen göstermelisiniz. Aksi halde cildi tahriş olabilir.
  • Köpeğinizi yıkadıktan sonra havlu ile kurulayabilirsiniz. Havlu çok ıslanırsa başka havlu ile değiştirebilirsiniz. Tüylerinin tamamen kuruması için fön makinesi kullanabilirsiniz.

Yavru Pug Köpek Nasıl Yıkanır?

Yavru pug köpeğinizi 2-3 aylık olduğunda yıkamaya başlayabilirsiniz. Suya alışkın olmadıkları için çok daha fazla dikkatli olmalısınız.

  • Su sıcaklığının köpeğiniz için ideal olduğundan emin olmalısınız.
  • Köpek şampuanları yavru köpeğiniz için uygun olmayabilir. Yavru köpek şampuanı almanız cilt hassasiyetini korumak adına daha iyi olacaktır.
  • Şampuanı köpürterek vücuduna sürebilirsiniz. Kafasını en son yıkamayı tercih edebilirsiniz. Kulakları ve gözleri hassas olan yavru köpekler, kafası yıkanırken daha huysuz olabilir.
  • Suyu yavaş yavaş döküp durulayın ve son adımda elinizi ıslatarak kafasını silebilirsiniz.
  • Yavru köpeklerin kulakları daha hassas olduğu için temizlemenize gerek yoktur.
  • Yavru köpeğinizi kuruturken fön makinesi kullanmanız korkmasına neden olabilir.
  • Banyo sonunda olumlu davranışı pekiştirmek için köpeğinizi ödüllendirmeyi unutmayın.

Pug Köpeğinizi Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Köpeklerin yıkanması hijyeni ve sağlığı için gereklidir. Tıpkı insanlar gibi onlarında yıkanmaya ihtiyaç vardır. Tek farkı yıkanma sıklığıdır. Bu nedenle köpeğinize yıkama alışkanlığı kazandırmanız önemlidir. Düzenli yıkanan köpekler mikrop, kir ve parazitlerden korunur.
  • Köpeğinizi köpek şampuanları ile yıkamanız önemlidir. İnsanlar için üretilen şampuanlar, köpeklerde cildinin tahriş olmasına neden olabilir.
  • Yıkadığınız suyun basıncının düşük olması gerekir. Aksi halde köpeğiniz rahatsız olur. Hatta köpeğinizin rahatsız olduğunu düşünüyorsanız duş başlığı kullanmak yerine bir kase yardımıyla suyu dökebilirsiniz.
  • Köpeğiniz için banyo rutinini eğlenceli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz. Banyo sürecinde onu ödüllendirmeniz memnun olmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bu süreçte onu bol bol sevmeli, kucaklamalı ve ilgi göstermelisiniz. Böylece hem daha sakin olacak hem de banyo yapmaktan keyif alacaktır.

Pug Köpeği Ne Zaman Yıkanmalı?

Bütün köpek ırkları ve yaş aralığı için net bir yıkanma zamanı yoktur. Fakat köpeğiniz çamurla oynamış ve kirlenmişse yıkanması gerekir. Köpeğinizle yürüyüşe çıktığınızda kirlenmediğini düşünüyorsanız sadece patilerini silebilirsiniz.

Köpeğiniz uzun süre  banyo yapmadığında kötü kokabilir. Bu kokuyu aldığınızda köpeğinizi mutlaka yıkamalısınız. Köpeğinizin ihtiyaçlarını ve özelliklerini göz önünde bulundurup bir yıkama sıklığı belirleyebilirsiniz.

Köpeğinizi yıkamaya 2-3 aylık olduğunda başlayabilirsiniz. Aynı zamanda köpeğinizin karma aşıları bitmeden yıkanmaması da tavsiye edilir. Köpeklerin aşılandığı dönem, en savunmasız oldukları zamandır. Aşı olana kadar köpeğinizi taramayı ve gerekli durumlarda nemli bir bezle silmeyi deneyebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu