Pil Süresi Uzun Telefonlar

 Pil Süresi Uzun Telefonlar

Akıllı telefonlar artık herkesin olmazsa olmazı. Herkes kullanacağı akıllı telefon için kendine göre farklı bir özellik arıyor. Daha çok ofiste çalışan kişilerin aradığı akıllı telefon özelliği olarak performans ön plana çıkarken gününün çoğunu sokaklarda geçiren kişilerin bir akıllı telefondan beklentisiyse pil süresinin mümkün olduğunca uzun olması oluyor. Herkesin ihtiyacına yönelik en iyi telefon anlayışı elbette ki farklılık gösteriyor.

Biz de bu yazımızda pil süresi en uzun akıllı telefon modellerini inceledik. Uzatmayalım ve hızlıca başlayalım.

Pil süresi uzun telefon seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Pili uzun süre giden bir akıllı telefon alırken en önemli noktanın pil kapasitesi olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz. Ancak yeni bir akıllı telefon almak isteyenlerin hangi pil kapasitesinin daha uzun süreli gittiği noktasında kafa karışıklıkları yaşadığı görülebiliyor.

Bu nedenle daha uzun süreli pile sahip cihaz ararken elbette sadece bizim listemize bağlı kalmayabilirsiniz. Bu yüzden pili uzun süre giden bir akıllı telefon arıyorsanız bakmanız gereken pil kapasitesinin en az 4500 mAh olması gerektiğini söyleyebiliriz.

Elbette sadece pil kapasitesi değil, telefonun pil tüketimini etkileyen telefon bileşenleri de pilin gitme süresini doğrudan etkiliyor. Bir telefonun pilini etkileyen en önemli bileşenleri ekran ve işlemci.

Pilinin daha uzun süre gitmesini istediğiniz bir telefonun işlemcisinin nanometre değerlerini ele almanızda fayda var. Bu noktada uzun süreli giden bir pilin nanometre değerinin de 7 ile 10 arasında olması gerektiğini hatırlatmamız gerekiyor.

Pilin uzun süre gitmesinin bir diğer faktörü olan ekranlar için de en doğru ekran tipinin hangisi olduğu noktasında ise AMOLED ekran tipinin daha uzun süreli pil ömrü için tercih edilmesi gereken ekran tipi olduğunu belirtebiliriz.

Zira AMOLED ekranda ekranın siyah kısımlarını kullanmak için ekstra bir enerji harcanmıyor. Bu da tahmin edebileceğiniz üzere pil enerjisinin tasarrufu anlamına geliyor.

Pili uzun giden telefonlar

Şimdi de pil ömrü uzun olan telefonlardan bahsetmeye başlayalım.

Samsung M51

Samsung’un en yeni modellerinden biri olan M51, 7000 mAh pil kapasitesine sahip bir akıllı telefon olarak akıllı telefonlar arasında şimdiye kadarki en güçlü pil çeşitlerinden birini taşıyor.

Galaxy M51, 7000 mAh pil kapasitesi ile akıllı telefonlar içerisinde tek bir şarj ile 2 gün ve hatta 3 gün boyunca kullanılabilen bir akıllı telefon.

Xiaomi Redmi Note 9S

Akıllı telefon piyasasına oldukça hızlı giriş yapan ve Türkiye’de yoğun ilgiyle karşılanan telefon markası olan Xiaomi, özellikle kullanıcılarını uygun fiyatlarda ürettiği yüksek performanslı cihazları ile etkileyen bir marka.

Bu cihazlardan biri de Xiaomi Redmi Note 9S. Cihazın pil kapasitesi 5020 mAh. Dolayısıyla Redmi Note 9S ile cihazın tek bir şarj ile 2 güne varan kullanımı mümkün hale gelebiliyor.

Redmi Note 9S’i rakiplerinden öne çıkaran bir diğer özelliği de Qualcomm’un Snapdragon 720 işlemcisini bünyesinde barındırması. Bu işlemci ile oldukça yüksek performanslı bir cihaza sahip olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Oppo A52

Xiaomi ile benzer şekilde bir yükseliş gösteren akıllı telefon markalarından biri de Oppo. Oppo’nun A52 modeli de pili uzun süre giden cep telefonu arayanların düşünmeden tercih edebilecekleri bir cihaz olarak ön plana çıkıyor.

Cihazın pil kapasitesi 5000 mAh ki bu kapasite oldukça yüksek. Yine Xiaomi ile benzer şekilde Qualcomm’un pil optimizasyonu en iyi işlemci seçeneklerinden biri olan Snapdragon 665’in Oppo A52’de yer alması da Oppo’yu tercih etmeniz için bir diğer neden olarak ön plana çıkıyor.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu