Paslanmaz Nipel Nedir? Nerelerde Kullanılır?

 Paslanmaz Nipel Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Paslanmaz fittings, paslanmaz boru bağlantı elamanı olarak da bilinir. Kaynaklı ve dişli olarak 2 çeşidi bulunmaktadır. Paslanmaz fittings çevre kirliliğine neden olan sızıntılar oluşturmaz ve yüksek basınca karşı dayanıklıdır.

Daha çok dekorasyon amaçlı kullanılan korkulukların borularının eklem ve dönüş kısımlarının birleşim yerlerinde kullanılır. Günlük hayat için fazla önem teşkil etmese de merdiven küpeştelerinin estetiği ve şıklığı için oldukça önemlidir.

Adından da anlaşılacağı üzere paslanmaya neden olmadığı için uzun süreli kullanım sağlar, farklı ebat ve boyutlarda üretildiğinden dolayı da ihtiyaç duyulan alanda rahatlıkla kullanılır.

Günümüzde güç ve dayanıklılık içeren elemanların kullanılmaya başlamasıyla birlikte fittingslere rağbet artmıştır. Sistemdeki kayıpların çok olmaması ve uygun ekipmanların kullanılmasıyla birlikte pek çok kaçak sorununun önüne geçilmiştir.

Paslanmaz Nipel Nedir?

Nipel yaklaşık 5 ya da 10 cm boylarında kullanılan, paslanmaz çelik, pirinç ve plastik esaslı malzemelerden üretilen metal bir boru bağlantı elemanıdır.

 Nipelin uygulanacak basınca ve kullanım yerine göre seçilmesi gerekir. Yüksek basınçta kullanılan parçaların daha kalın malzemeden oluşmuş olması gerekmektedir. Pek çok çeşidi vardır;

Çift taraflı dişli nipel, anahtar ile sıkılamamaktadır ve her iki tarafında diş vardır. Tek taraflı dişli nipel ‘in ise tek tarafında erkek diş vardır, diğer tarafı düzdür ve boruyla ya da başka bir madde ile birleştirilebilir.

Hortum uçlu nipel ’in de tek tarafında erkek diş vardır ve diğer tarafı hortum bağlanacak şekildedir.

Redüksiyon nipel ise birleştirilecek bağlantı elemanlarının çaplarının birbirinden farklı olduğu durumlarda kullanılır. Bunların dışında Heksagon nipel ve Paslanmaz nipel de nipel çeşitlerinin arasındadır.

Paslanmaz Nipelin Kullanım Alanları

Küçük çaplı hatlarda vana, çek vana, pislik tutucu gibi elemanların bağlanmasında kullanılır. Büyük çaplı hatlarda ise branşman bağlantılarında, vana, emniyet vanası gibi elemanların bağlanmasında kullanılır.

Buna ek olarak bina ve doğalgaz tesisatında, endüstriyel boru hatlarında kullanılır. Soğuk ve sıcak su tesisatında da kullanılabilen nipelin, tesisat bağlantı elemanlarının bağlantısında önemli bir yeri vardır.

Paslanmaz çelik nipeller ise korozyona dayanıklılık gerektiren yerlerde ve düşük basınç uygulamaları yapmada kullanılır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu