Neden SEO Uyumlu Web Tasarım Hizmeti Almalısınız?

 Neden SEO Uyumlu Web Tasarım Hizmeti Almalısınız?

SEO uyumlu web tasarımı, web sitelerini arama motoru dostu hale getirmek için tasarlamak ve geliştirmektir.

SEO dostu bir web sitesi oluşturmak, Google ve diğer arama motorlarının web sitesindeki her sayfayı verimli bir şekilde tarayabilmesi, içeriği etkili bir şekilde yorumlayabilmesi ve veritabanlarında dizine ekleyebilmesi anlamına gelir. İndekslendikten sonra, kullanıcılarına aradıkları konulara göre en alakalı ve değerli web sayfalarını sunabilirler.

SEO stratejileri iyi olursa, iyi bir SEO ekibi web tasarım sürecine ne kadar çok entegre olursa, web sitenizin arama sonuçlarının ilk sayfasında sıralanma şansı o kadar artar.

Her gün arama motorlarını kullanan milyarlarca insanın %5’inden daha azı Google arama sonuçlarının ilk sayfasını geçtiği için, organik trafiği artırmak ve ilk sayfa sıralamalarını kazanmak için SEO dostu bir web sitesi tasarlamanız ve geliştirmeniz çok önemlidir.

Tasarımcılar SEO öğrenmeli mi?

Evet.

SEO ve web tasarımı, özellikle bugünlerde birçok tasarımcının düşündüğünden daha yakından ilişkilidir.

Mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmakla ilgilenen tüm web tasarımcılar SEO’yu öğrenmelidir.

SMHK WEB, yeni web sitenizi arama motorları için optimize etmenize yardımcı olacak tüyoları sizlerle paylaşıyor.

  1. Akıllı (ve basit) bir site yapısı oluşturun

Süpermarkete gittiğimizde, meyve – sebze, içecekler, dondurulmuş ürünler gibi kategoriler ve raflar görüyoruz. Kullanıcıların aradıklarını daha rahat bulabilmeleri adına web sayfamızı da bu şekilde tasarlamalı ve kategori hiyerarşisi oluşturmalıyız.

Hiyerarşik yapıyı takip ederek ürünleri veya içeriği kategorilere ve alt kategorilere ayırmalıyız.

Başka bir deyişle, süpermarketteki bölüm işaretlerini, mağazanın bölümlere ve alt bölümlere bölünmesinin ve bunların adlarının seçiminin bir web sitesinin yapısına eşdeğer olduğu site navigasyonunu tasarlamak için bir kılavuz olarak kullanın.

  1. İçeriği destekleyen bir düzen oluşturun

SEO içerik kalitesinin Google’ın algoritması için en önemli faktörlerden biri olduğu zaten biliniyor. Bu nedenle, sitenizin sunduğu bilgilere değer verin.

Web’de, muhtemelen sayfanıza ek olarak açık birkaç başka sekmesi daha bulunan kullanıcının dikkatini çekmek için rekabet ettiğimizi unutmayın.

Sitenize yapılan her ziyaretin bir zafer sayılabileceği bu bağlamda, içeriğe odaklanmalı ve ek dikkat dağıtıcı şeyler yaratmamalıyız.

Bu nedenle içeriği ihmal etmemek için metin, görsel öğeler ve boşlukları dengeleyerek okuyucunun istediğini bulmasına yardımcı olmayı her zaman düşünmeniz gerekiyor.

  1. Sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olun

Kullanıcının cihazının ekran boyutuna uyum sağlama yeteneğine sahip duyarlı bir tasarım, özellikle dünyada artan mobil internet kullanımıyla birlikte vazgeçilmezdir.

Mobil, dünyanın birçok ülkesinde halihazırda internet erişiminin ana aracıdır.

Bu alaka düzeyi nedeniyle Google, web sayfalarının mobil cihazlarla uyumluluğunu arama motoru sıralama faktörlerinden biri olarak görmektedir.

Ziyaretçilerinizin özgürlüğüne değer verdiğinizden emin olun ve ister masaüstü ister başka bir cihazdan web sitenizi ziyaret etmeyi tercih etsinler, her zaman keyifli bir deneyim sunun.

  1. Resimleri ve alternatif metni kullanın

Bir web sitesinin görsel çekiciliği, ziyaretçi ile marka arasında bir bağlantı oluşturmak için çok önemlidir.

Bu anlamda görseller, görünümü iyileştirmek ve sayfada bulunan metin içeriğini tamamlamak için önemli müttefiklerdir.

Görünüşe göre arama motorları resimlerde ne olduğunu (henüz) yorumlayamıyor. Bu nedenle SEO açısından eklemeye karar verdiğiniz görseller ile birlikte bir açıklama eklemeniz gerekmektedir.

Bunu yapmak için, alternatif metin niteliğini kullanarak bir “alternatif metin” eklemeniz yeterlidir.

Yukarıda bahsettiklerimiz gibi birçok Google sıralama faktörü mevcut ve site yapım aşamasında bunlar göz ardı edilmemeli.

Bu sebeple profesyonel bir web tasarım ajansı ile çalışmanız ve markanızın en önemli yüzünü uzman ellere teslim etmeniz gerekiyor. Projenizi hayata geçirmek için SMHK WEB ile iletişime geçin.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu