Köpeğinizi çiftleştirmek ve onun yavrularını sevmek çok güzel bir duygu olsa da, bu kararı vermeden önce alacağınız sorumlulukların farkında olmalısınız. Doğacak yavruların sağlığı, bakımı, doğum süreci ve yuvalanması konusunda iyi düşünmelisiniz.
Maltese Terrier fiyat aralığı yüksek olan bir köpek olduğu için sahiplendirmeniz uzun sürmez. Köpeğiniz saf bir ırk olduğu için aynı ırk bir köpek ile çiftleşmesi gerekir.
Maltese Terrier fiyat olarak yüksektir ve sağlıklı bir yavrunun yuva bulması kolaydır. Köpeğinizin çiftleşmesi planlandığı zaman tüm sağlık kontrollerinin yapılması gerekir. Boyut uygunluklarına dikkat etmelisiniz. Köpeğinizin psikolojik anlamda hazır olması da önemlidir.
Dişi köpekler her erkek köpeği eş olarak istemeyebilir. Köpeğinizi zorlamanız saldırgan olmasına neden olabilir.
Maltese Terrier Kızgınlık Dönemi İşaretleri
Maltese Terrier fiyat skalası düşünüldüğü zaman aynı ırktan bir köpekle çiftleşmesi yavruların yuvalanması için kolaylık sağlayacaktır. Maltese Terrier köpekleri yılda 2 ila 3 defa kızgınlığa girer. Köpeğinizin kızgınlık döneminde gösterdiği bazı işaretler vardır;
- Şişmiş Vulva: Kızgınlık döneminde vulva şişer. Normal büyüklüğünün iki ila üç katı civarına geldiğini görebilirsiniz. Köpeğinizin kızgınlığa girmeden önceki vulva büyüklüğünü gözlemlerseniz büyüdüğünü kolayca anlayabilirsiniz.
- Deşarj (Akıntı): Maltese Terrier köpeklerde görülen akıntı açık pembe ile koyu kırmızı arasında değişir. Renk değişimlerini kızgınlık döngüsü boyunca görebilirsiniz. Hafif düzeyde bir akıntı oluşur. Zaman geçtikçe çoğalabilir.
- Davranışlarında Değişim: Dişi köpekler kızgınlık döneminde eş bulmak için ayrıca çaba gösterir. Normalde sakin ve uysal köpeğiniz bu dönemde evden kaçmaya çalışabilir. Erkek köpekler çiftleşme için bir koku salgılar.
Maltese Terrier Çiftleştirmek İçin Doğru Zaman
Dişi veya erkek köpeklerin, zamanından önce çiftleşmemesi oldukça önemlidir. Zamanından önce hamile kalan dişi köpekler gelişim dönemlerini tamamlayamadığı için zarar görebilir.
Dişi köpekler 6 aydan önce cinsel olgunluğa ulaşmış olsa dahi bu dönem onların çiftleşmesi ve doğum yapması için uygun değildir. 6 aylık köpekler genç kabul edilir ve henüz gelişimleri tamamlanmamıştır. Irk farketmeksizin hiçbir köpeğin fiziksel ve ruhsal olarak olgunlaşmadan çiftleşmesi doğru değildir.
Köpeklerin çiftleşmesi için doğru dönem ırk boyutlarına göre farklılık gösterebilir. Küçük ırk köpeklerin 12 ila 18, orta ırk köpeklerin 15 ila 18, büyük ırk köpeklerin ise 18 ila 24 aylık dönem içerisinde çiftleşmesi güvenlidir. Cinsel olgunluğa ulaşmayan köpeklerin çiftleşmeye zorlanması ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Maltese Terrier Çiftleştirme
Dişi köpek, erkek köpeği kabul ettiği sürece, gün aşırı 2 ya da 3 çiftleşme yeterlidir. Köpeğin kızgınlık dönemi başlangıcından 10 ila 14.günler arasında çiftleşmeye izin verir. Köpeğinizin doğurganlık dönemi belirtileri net değilse veteriner hekiminizden yardım alabilirsiniz.
Dişi köpekler yeni ortamlara daha hızlı ayak uydurur. Bu nedenle dişi köpeğin erkek köpeğin yanına getirilmesi iyi bir fikirdir. Çiftleşme sırasında erkek köpek, dişi köpeği arkadan bağlar. Ön bacakları ile orta kısmını kavrar. Pelvik kasılmalar, boşalma meydana gelene kadar devam eder.
Pelvik kasılmalar bitse de erkek ve dişi köpek ortalama 30 dakika birbirinden ayrılmaz. Çünkü erkek köpeğin penisinde bulbus glandis adı verilen kısım şişer. Kenetlenme olduğunda köpekleri ayırmaya çalışmak onlara zarar verebilir. Bir süre bekleyip doğal şekilde ayrılmalarına izin vermelisiniz.
Maltese Terrier Hamile Olduğuna Dair Belirtiler
Dişi Maltese Terrier köpeklerin hamileliği 9 hafta sürer. 2 ila 3 hafta aralığında hamilelik belirtilerini verirler. 4. hafta sonrası belirtiler net şekilde belli olmaktadır;
- 2 hafta olduğunda karın kısımlarının şiştiğini fark edebilirsiniz.
- haftanın sonu ve 3. haftada meme uçlarında büyümeler görebilirsiniz. Meme uçları net şekilde pembe renge döner.
- Meme bezlerinde süt ürettiği için genişlemeler olur.
- Günün herhangi bir saatinde köpeğinizin midesi bulanabilir. Özellikle 2. haftada sıklıkla mide bulantısı yaşanır. Daha sonraki haftalarda mide bulantısı görülmez.
- haftanın sonuna doğru iştah değişimleri görünebilir.
- haftada davranış farklılıkları görebilirsiniz. Köpeğiniz yuvalama konusunda yatkınlık gösterir. Maltese Terrier köpeğinizin kendi eşyalarını bir arada tutmalısınız. Köpeğiniz yuvasına çekilip dinlenmek isteyebilir. Bu dönemde size daha düşkün hale gelebilir.
650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL
Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz
Bir hata oluştu