Kredi Kartı Asgari Hesaplama

 Kredi Kartı Asgari Hesaplama

Kredi kartı limitinize göre dönem borcunun en alt düzeyden ödenmesine kredi kartı asgari hesaplama işlemi denmektedir. Kredi kartı borcunuzu ödeyemediğiniz taktirde faiz arttırımı ya da cezai işleme maruz kalmamak, kredi sicil notunuzun etkilenmesine de gerek bırakmadan kredi kartı asgari ödeme hesaplama işlemi yapabilirsiniz.

Eğer kredi kartı borcunuzu zamanında ödeyemezseniz Kredi Kayıt Bürosuna bankanız tarafından gecikme bildirimi gönderilecektir. Mevcut BDDK yönetmeliğine ve faiz oranlarına göre de bir gecikme faizi uygulanmasına maruz kalırsınız. Kredi kartı borcunuzu ödemek için yeterli paranız olmasa bile kredi kartı dönem borcunun en alt seviyeden ödenmesi için yeterli ödemeyi yapmanız, gecikme faizinden ve kredi kayıt bürosunun bildirim almasından kurtulmanız anlamına gelecektir.

Asgari Tutar Ödersem Kredi Kartım Kapanır Mı?

Borcunuzu ödediğiniz sürece kredi kartınız herhangi bir şekilde kullanıma kapatılmayacaktır. Ancak iki kez üst üste, kredi kartı borcunuzu asgari tutar üzerinden dahi ödemezseniz veya kredi kartı borcunuzu bir takvim yılı içerisinde üç kez asgari tutar düzeyinde ya da onun üstünde ödeyemezseniz, kredi kartınız kullanıma kapatılacaktır.

Kredi Kartı Asgari Tutar Ödemesi Ne Kadardır?

Kredi Kartı Asgari ödeme tutarı yeni alınan kartlarda %40, iki yıldan uzun süredir kullanılan kartlarda ise %30 oranındadır.

Kredi Kartı Asgari Ödemesi Kredi Notunuzu Nasıl Etkiler?

Kredi kartı borcunuzu ödediğiniz sürece Kredi Kayıt Bürosu hakkınızda sadece borç ödendi notunu düşecektir. Borcunuzu zamanında ya da öncesinde ödediğiniz sürece kredi notunuz yüksek olacaktır. Ancak mevcut borç durumunuzun fazla olması ve ödenmemiş borçlarınızın olması bankaların size kredi borcu verirken olumlu yaklaşmamasına da neden olabilir. Fakat yasal olarak herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Kredi Kartı Taksitli Nakit Avans Kullanımı

Kredi kartı asgari hesaplama işlemi aynı zamanda taksitli nakit avans ile de ilgilidir. Belirli bir miktara kadar olan borçlarda kredi çekilmesi yerine kredi kartının kullanılmasını sağlayan taksitli nakit avans işlemi de asgari tutar üstünden ödenmeye uygundur. En fazla 12 ay vadeye sahip olabilen taksitli nakit avans, en fazla %2 faiz oranına sahip olabilir. Vade ve maksimum faiz oranı gereği de asgari tutar hesaplamasını yaparken dikkat etmeli ve borcunuzu 12 aydan önce kapatmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Kredi Kartı Limit Belirleme

BDDK mevzuatı gereği, ilk yıl alınan kredi kartının limiti, kart sahibinin aylık gelirinin iki katına çıkamamaktadır. Sonraki yıllarda ise ancak 4 katı kadar olabilir. Aynı zamanda mevzuat maksimum değeri verse dahi bankanız size bu limiti vermeyebilir. Üst limitte kredi kartı vermek sadece banka çalışanlarının gözlemleri ile yapılabilmektedir.

Kredi Kartı Asgari Tutar Hesaplama Örneği

Aşağıda, sizler için hazırladığımız kredi kartı asgari tutar hesaplama örnek tablosunu inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda, kredi kartı asgari tutar hesaplama işlemi için kredi.com, Hesap.com ya da En.com gibi firmaları tercih edebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu