Kedilerle İlgili Sizleri Şaşırtacak 20 Bilgi

 Kedilerle İlgili Sizleri Şaşırtacak 20 Bilgi

Kedi besleyelim ya da beslemeyelim hepimizin gördüğü ancak anlamlandıramadığı bazı kedi davranışları vardır.

Eğer satılık kedi ilanları ile kedi sahiplenmek istiyor ancak kedilerle ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız; kedinizin davranışlarını anlamanızı sağlayacak ilginç bir yazı hazırladık.

Bu yazıdaki bilgilerle satılık kedi ilanları arasından seçim yaparken kedinizi daha çok tanıyarak daha doğru bir seçim yapabilirsiniz:

Kedilerle İlgili İlginç Bilgiler

En uysal ırklardan biride satılık british shorthair cinsleridir. Kediler çok tatlı ve sevimli varlıklar olsalar da bazı davranışları bize çok ilginç gelmektedir.

Anlamlandıramadığımız bu davranışların nedenini öğrenmeye ve kedilerle ilgili enteresan bilgilere ulaşmaya ne dersiniz? Gelin, birlikte kedilerin gizemli dünyasına yolculuğa çıkalım:

  1. Kediler hep dört ayaküstüne düşer. Peki, neden? Bunun nedeni kedilerin denge mekanizmasının çok gelişmiş olmasından kaynaklanmaktadır.
  2. Yine kedi bilgileri arasında kedilerin ter bezlerinin sadece patilerde yer alması vardır. Bizim aksimize kediler sırt, karın ve koltukaltı gibi bölgelerden ter üretmezler.
  3. Kedilerin bize ve etrafımızdaki nesnelere sürtünmesinin nedeni aslında alan belirleme iç güdüsünden kaynaklanmaktadır.
  4. Kedilerin burun izi bizim parmak izimiz gibi eşsizdir.
  5. Kedilerin mırlama sesi bizim üzerimizde büyüleyici bir etkiye sahiptir. Özellikle stres, endişe hastalığı, üzüntü, kırık – çıkık, tansiyon yükselmesi gibi rahatsızlıklara iyi gelen bir sestir.
  6. Kedilerin ne kadar iyi duyabildiklerini fark ettiniz mi? Aslında kedilerle ilgili ilginç bilgiler arasında yer alan bu gelişmiş duyma yeteneğinin nedeni kedilerin kulak kepçesinde 20 kadar kas bulunması ve kedilerin sesleri daha iyi bir şekilde algılayabilmesini mümkün kılmasıdır.
  7. Kedilerin bıyıklarının kesilmemesi gerektiğini hep duymuşuzdur. Bunun nedeni kedilerin bir yere sığıp sığamayacağını ya da bir yerden geçip geçemeyeceğini bıyıkları ile anlamasından kaynaklanmasıdır.
  8. Kediler köpeklere kıyasla çok daha net ve güçlü bir hafızaya sahiptir.
  9. Kedilerin gece bizden daha iyi görebildiği koca bir aldatmacadan ibarettir.
  10. Kedilerin gözleri bazen gece durduk yere parlayıp sizi korkutabilir. Ancak bu sadece bir ışık oyunudur. Bu durum kedilerle ilgili bilgiler arasında kedilerin göz retinasının arkasında ışığı yansıtan bir tabakanın varlığı ile açıklanmaktadır.
  11. Kediler sürekli kendilerini yalayan canlılardır. Bunun nedeni kedinin tükürüğünde anti-bakteriyel özellikli yapıların yer alması ve kedilerin de bu yapılar sayesinde tüylerindeki mikropları yok etmesidir. Yani, kısaca bu davranış tamamen içgüdüseldir.
  12. Kedinizi severken bazen kalbinin atışları size çok yüksek gelebilir. Ancak bu durumda korkulacak bir sebep yoktur. Kedilerin kalp atışları neredeyse bizim iki katımız olup dakikada 130 kalp atışıdır.
  13. Kedilerin ne kadar yükseğe zıpladığını kedi besleyelim ya da beslemeyelim hepimiz görmüşüzdür. Yapılan araştırmalar kedilerin kendi yüksekliklerinin beş katına kadar sıçrayabilme yeteneği olduğunu ortaya koymaktadır.
  14. Sanılanın aksine kedinin tuvalet yaptığı yeri çamaşır suyuyla temizlemek sorunu çözmez. Çamaşır suyu kokusunu kendi idrar kokusuna benzeten kedi aynı noktalara idrar yapmaya devam eder.
  15. Kedilerde sürü psikolojisi bulunmamaktadır. Köpeklerdeki gibi sürüler halinde hareket etmezler sadece kızgınlık zamanları diğer kedilerle vakit geçirmeyi severler.
  16. İlginç kediler hakkında bilgiler arasında kedilerin cinsiyetinin tüylerinden anlaşılabilmesi yer almaktadır. Eğer bir kedi 3 ya da daha fazla renkte tüye sahipse bu kedinin dişi olduğunu söyleyebiliriz.
  17. Her ne kadar çizgi filmlerde kedilere süt verildiğini görsek de süt kedilerin bağırsak florasına zarar vermektedir.
  18. Kediler en sık böbrek rahatsızlığına yakalanmaktadır. Bu nedenle kedilere su içme alışkanlığının kazandırılması ve böbrek sağlığını destekleyen mamaların verilmesi çok önemlidir.
  19. Kediler sadece üremek amacıyla çiftleşirler; kısırlaştırılmış kediler çiftleşme ihtiyacı duymazlar.
  20. Kedilerde bizim gibi aile hissi yoktur. Bu nedenle anne ya da baba bir süre sonra yavruları potansiyel eş olarak görürler.

Bugün yazımızda sizlerle kediler hakkında önemli bilgiler paylaştık. Umarım faydalı olmuştur; bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu