Kedileri Serinletmek İçin Neler Yapılabilir?

 Kedileri Serinletmek İçin Neler Yapılabilir?

Kediler güneşi seven canlılardır. Onları sıcak çarpmalarından ve güneş yanıklarından korumanız gerekir. Satılık Scottish fold fikri almanız gereken bazı sorumlulukları da beraberinde getirir. Kedinizin sıcak havalardan etkileneceğini bilmelisiniz.

Kediler sıcak havalarda pek aktif olmazlar. Genelde uyumayı tercih ederler. Satılık Scottish fold kararı ile birlikte ona evinizde serin bir oda vermeyi de ihmal etmemelisiniz. Kedinizi serinletmek için yapacağınız şeyler uğraştırıcı veya maddi anlamda bütçe gerektirmez.

Yaz ayları kısa sürer ve pratik çözümler sayesinde kedinizi sıcaktan korumanız kolaydır. Kedilerin tüyleri onları güneş yanıklarından ve cilt kanserinden korur. Açık renkli, ince kürklü ve kısa tüylü kedilerin güneşe karşı daha savunmasız olduğunu bilmelisiniz. Kedinize çeşitli kıyafetler alarak güneşten korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kediler İçin Serin Alanlar Oluşturmak

 

Satılık Scottish fold kararı verirken evinizde ona özel alanlar oluşturmanız gerektiğini de bilmelisiniz. Özellikle yaz aylarında serin alanlara ihtiyaçları vardır. Kedinizin sıcaklamasını önlemelisiniz. Su kaplarına buz koyarak da serinlemesine yardımcı olabilirsiniz.

Kedinizin zaman geçirmesi için serin ve gölgeli yerler sağlamalısınız. Bunun için evinizin çok güneş almayan odalarını seçebilirsiniz. Kediler karanlık ortamlarda saklanmayı sever. Onun için bir sandalyenin arkasına ya da evinizin karanlık başka bir alanına karton kutu yerleştirebilirsiniz.

Karton kutuyu havlu ile kaplayabilirsiniz. Kedinizle oyun oynarken serin alanlar tercih etmelisiniz. Sıcak odalarda kedinizle oynamanız onun için zararlı olabilir. Kediler zekidir ve sıcakken oyun oynamaya pek istekli olmazlar. Genelde serin alanlarda saklanıp uyumak isterler.

Kedilerin Su İhtiyacı

Kediler güneşlenmeyi sevse de aşırı sıcaklık dehidrasyona sebep olabilir. Kedinizi yaz aylarında korumak için bol su içmesini sağlamalısınız. Evinizin serin ve gölgeli yerlerine su kapları yerleştirebilirsiniz. Aynı zamanda tuvaletinin de devamlı temizlenmesi önemlidir.

Yaz aylarında tuvaletinin kokusu daha yaygınlaşır ve çok su içtikleri için idrar oranları da artar. Kedinize küçük bir kasede su verirseniz onunla oynayarak ve meşgul olarak da serinleyebilir. Kediler yıkanmayı sevmez ve yıkanmaya ihtiyaç duymazlar.

Yine de su ile oynamalarına izin verebilirsiniz. Bu sayede hem daha fazla su içip hem de serinlerler. Kediler için suyun oldukça önemli olduğunu bilmelisiniz. Kedinize bir su pınarı alarak oyun oynarken su içmesini de sağlayabilirsiniz.

 Kedilerde Sıcak Çarpması

Güneş yanıkları gibi sorunlar kediler için büyük problemlerdir. Kedinizi sıcak çarpmalarına karşı korumanız önemlidir. Günün sıcak saatlerinde kedinizin serin bir yerde olduğuna emin olmalısınız. Su kabını sık sık doldurmayı ihmal etmemelisiniz.

Kediler içmeleri gereken su miktarını ayarlayamaz ya da su içmeyi sevmez. Kedinizi su içmeye teşvik edecek ürünler alabilirsiniz. Kediler güneşi sever ve güneş ışığı altında uyumak isteyebilir. Özellikle yavru kediler bu durumdan olumsuz etkilenebilir.

Bu nedenle kedinizin kulaklarına ve tüysüz olan kısımlarına güneş kremi sürebilirsiniz. Kedinizin sağlığı ve konforu için evde gölgeli alanlar yaratmalısınız. Gölge alanlar güneş ışığı alan yerlerden daha soğuk olur ve kediniz sıcaktan daha az etkilenir.

 Hangi Kediler Sıcağa Daha Hassastır?

  • Yaşlı kediler,
  • Düz yüzlü kediler,
  • Çok kısa ya da uzun tüylü olan kediler,
  • Sağlık sorunları olan kediler,
  • Aşırı kilolu kediler sıcak havaya karşı diğer kedilere kıyasla daha hassastır.

Bazı kedi ırkları sıcaktan daha fazla etkilenir. Düz yüzlü kedilerin burnu kısadır ve sıcak havada serinlemek konusunda zorlanırlar. Kalın ve uzun tüylü kediler de sıcağı daha fazla hisseder. Ölü tüyleri atmak için sık sık tımar olmaları gerekir.

Böbrek yetmezliği gibi sağlık problemleri olan kediler sıcak çarpmalarına karşı savunmasız olurlar. Bu nedenle kedinizi yaz mevsiminde dışarı çıkarmanız önerilmez. Evde kalmaları sıcaktan korunmalarını sağlar. Birçok kedi gölgeli ve serin alanlarda dinlenmek ister. Evinizde kedinizin rahatça dinleceği serin bir alan oluşturmalısınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu