HOSTİNG NEDİR

 HOSTİNG NEDİR

Hosting, bir internet sayfasının ya da herhangi bir web sitesinin internet üzerinde yer alabilmesini ve insanlar tarafından erişilebilir olmasını sağlayan hizmetlerin genelini ifade eder.

Web sitelerinin bütün dosyaları ve web sitesi içeriklerinin 365 gün depolandığı, saklandığı ve bu sunucuların kişilere her zaman erişilebilir hale getirebilmesi için sürekli çalışır durumda olan bir hizmettir.

Veri merkezi olarak adlandırılan yerlerde  serverler tutulurlar. Hosting hizmetleri genellikle web hosting şirketleri tarafından sunulur. Bu şirketler genellikle büyük veri merkezlerine sahiptir ve bu veri merkezleri aynı zamanda hızlı internet bağlantısına da sahiptirler.

Herhangi bir olumsuz durumda da sağanak yağış, deprem ve benzeri durumlarda bir terslik yaşamadan müşterilerin hizmetine aynı şekilde korunarak devam eder.

Özetle hosting, web sitelerinin dünya çapında erişilebilir olmasını  ve internet üzerinde yayılmasını sağlayan önemli bir faktördür. Bu yüzden de doğru Hosting seçimi de bir o kadar önemli bir bileşendir. Web sitelerinin  performansı, güvenliği ve kullanılabilirliği açısından büyük bir etkiye sahip olabilir.

HOSTİNG NE İŞE YARAR 

Hosting ilk olarak web sitesi dosyalarının yani web sitesi tasarımlarını, içeriğini, görüntüsünü, videolarını gibi dosyalarını güvenli bir şekilde depolar. Dünya genelinde erişilebilir bir web sitesi olmasını sağlar. Ziyaretçiler web sitesinin içeriğini, videolarını gibi her şeyini görebilir.

Web sitenizin ziyaretçilere hızlı bir şekilde yanıt verebilmesi için bant genişliği sağlar. Veri tabanı desteği de sağlar. Veri tabanları ziyaretçilerin kullanıcı bilgileri, ürün listeleri gibi bilgileri saklar. En önemlisi de bir hosting hesabı olmadan internet üzerinden ziyaretçiler tarafından erişilebilir bir site yayımlamak mümkün değildir.

HOSTİNG TÜRLERİ NELERDİR

Hosting, farklı türleri ve seçenekleri olan çeşitli hizmetler sunar. Bu çeşitlerin hosting şirketleri tarafından sunulan en popüler türlerin bazıları:

  • Paylaşımlı Hosting
  • VPS Hosting
  • Cloud Hosting
  • Dedicated Server Hosting

Paylaşımlı Hosting: Birden çok web sitesinin aynı sunucu kaynaklarını paylaştığı bir hosting türüdür. Bu, düşük maliyetli ve küçük ölçekli web siteleri için ideal bir çözüm sunar. Paylaşımlı hosting başlangıç aşamasındaki web siteleri için en uygun bir seçenektir.

Ancak bazı zamanlarda web sitelerinin fazla kaynak tüketimi nedeniyle performans sorunları yaşanabilir. Maliyeti de düşüktür ve de sunucu yönetimi konusunda daha az sorumluluk gerektirir.

VPS (Virtual Private Server) Hosting: Aynı sunucu üzerinden birden çok web sitesi bulundurduğu için paylaşımlı hosting mantığına benzer.

Ancak VPS hosting de her web sitesi için özel bir alan ayrılır ve daha güçlü işlemci performansı ve bellek alanı sunulur. Bu yüzden bu hosting hizmeti daha çok başlangıç aşamasını geçmiş orta seviyedeki işletmeler için ideal ve mantıklı bir tercihidir.

Cloud Hosting: Türkçe adıyla bulut hosting  web sitelerinin tarayıcıya indirme süresini neredeyse sıfıra indiren ve son zamanlarda en çok tercih edilen hosting seçeneklerinden biridir. Bu hosting türünde, hosting firması web sitenize bir sunucu kümesi sağlar.

Bu kümedeki her sunucu web sitenizin içeriklerini barındırır. Bir kullanıcının erişim talebi geldiğinde, meşgul olan sunucu yerine hemen başka bir sunucuya yönlendirme yapılır. Böylelikle web sitesinin hızı artar ve çökme gibi herhangi bir sorun yaşanmaz.

Dedicated Server Hosting: Dedicated hosting, hosting şirketi tarafından size özel tahsis edilen bir sunucunun kullanıldığı bir hosting türüdür.

Bu sunucu tamamen size aittir. Dedicated hosting de, sunucu üzerinde istediğiniz yazılım ve programları yükleyebilirsiniz, bu da size tam bir esneklik sağlar. Bu hosting türü, yüksek trafik alan büyük web siteleri için tavsiye edilir. En önemli avantajı ise yüksek güvenlik sağlamasıdır.

EN İYİ HOSTİNG 2023

2023 yılında en iyi hosting olarak net bir bir şekilde belirtmek oldukça zordur. Çünkü teknoloji hep gelişir ve hosting firmaları arasındaki rekabet de aynı teknoloji ile doğrultuda artış gösterir.

Farklı bir yönden ise müşterilerin amaçları ve hedefleri farklı olduğundan, hangi hosting firması daha iyi kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Ancak, hosting firması seçmeden önce aşağıda faktörlere dikkat etmek gerekir:

1-Güvenilirlik: Hosting firmalarının müşterilerine tamamen şeffaf ve güvenilir olması gerekir ve minimum kesinti süresine sahip olmalıdır.

2-Müşteri Desteği: Hızlı ve etkili bir şekilde sorunlarınıza karşılık verebilen bir müşteri desteği sistemine sahip olmalıdırlar. İyi bir müşteri desteği sunan bir şirket, sorunlarınızı çözmek için size hızlı bir şekilde yardımcı olabilir.

3-Güvenlik: En önemlisi verilerinizin ve müşteri bilgilerinizin güvende olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bu yüzden de hosting sağlayıcısının sağladığı güvenlik önlemleri ve SSL sertifikası gibi ek güvenlik özellikleri hakkında bilgi edinmek önemlidir.

4-Performans: Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için hızlı ve güçlü performans sağlamak oldukça önemli bir faktördür. Yavaş çalışan bir web sitesi müşterilerin dikkati çekmez ve müşteri kaybına yol açıcak birinci faktörler arasındadır.

Bu faktörleri gözden geçirdikten sonra 2023 yılı için en iyi olarak görülen ve popülerliğini en üst sıralara çıkaran hosting firmasını inceleyelim:

daha.net : Kaliteli Hosting

daha.net , deneyimli bir ekip ile güçlü takım çalışması yaparak hosting hizmetlerini sunmaktadır. 2010 yılından bu yana sektördeki değişimleri yakından takip ederek uzmanlaşmıştır.

Aynı zamanda dijital pazarlama ve danışmanlık alanında da değerli hizmetler sunar. Bireysel hosting, kurumsal hosting, cpanel hosting, reseller hosting gibi hizmetlerini sorunsuz olarak tercih edebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu