Eskişehir boşanma avukatı

 Eskişehir boşanma avukatı

getirebilmektedir. Özellikle son dönemde ülkemizde boşanmalar artmıştır ki bunda şiddetli geçimsizlik ve evlilik bağını sürdürememe gibinedenleröne sürülür. Yeni evliler ve evliliğinde ilk beş senesini doldurmamış çiftler veya birbirlerini çok iyi tanımadan evlenen kişiler arasında boşanmalar daha yaygın görülmektedir.

Çiftlerin en ufak bir problemde ayrılığı düşünmesi ve tahammül seviyesinin azalması boşanmalardaki bir diğer sebeptir.

BOŞANMA DAVASI NASIL AÇILIR?

Eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce en az altı aydan beri birlikte oturdukları yerdeki Aile Mahkemesine dilekçe vermesi ile dava süreci başlamış olur. Dilekçe verdikten sonra mahkemenin bulunduğu yerdeki adliyeye harç ve masraf ödenir ve işlemler başlatılır.

Burada dikkat edilmesi gereken şey dilekçenin kime yazdırıldığıdır. Hukuki bilgisi boşanma davası için gerekli dilekçeyi yazabilecek kadar yeterli olan kişilere veya avukatlara yaptırılmalıdır ki maddi ve manevi hak kaybı yaşanmasın. Eskişehir boşanma avukatı olarak bu konuda daima sürecin başından dava sonuçlanana kadar hep yanınızdayız.

Bunun dışında bilmeniz gereken bir diğer hususta dilekçede bulundurulması gereken bilgiler. Avukat tutma zorunluluğunuz olmadığı için dilekçeyi kendiniz yazarsanız bu bilgileri mutlaka belirtmelisiniz ki dava süresi uzatılmasın. Ancak zaten Eskişehir boşanma avukatı olarak dilekçeyi biz yazarak dava işlemlerini başlatırsak herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

Dilekçede, hangi mahkemeye başvuru yapacaksanız başlıkta oranın ismi mutlaka bulunsun. Davacının ve davalının adları ve adresleri gibi ihtiyaç duyulabilecek her türlü iletişim ve kimlik bilgileri, dava konusu ve nedenlerinin ayrıntıları ile varsa deliller sunulmalıdır.

BOŞANMA DAVA KAPSAMINDAN KONULAR

Boşanma davaları ile aile mahkemeleri ilgilenir ve bu konudaki dava konuları çok çeşitlidir. Ancak bu çeşitlilik içinde uzman avukatlık hizmetimiz sayesinde davanın lehinize sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Dava konularımızdan bazılari;

  • Karşılıklı anlaşarak boşanmalar ve protokol süreçleri
  • Çekişmeli boşanmalar
  • Nafaka ve tazminat durumları
  • Çocukların velayet durumları
  • Evlilik esnasında edinilen malların paylaşımı
  • Maddi ve manevi talepler
  • Yurt dışında yapılan evliliklerin veya boşanma durumlarını ülkemizde tanınması işlemleri
  • Tedbir ve koruma kararları, güvende hissetmek için güvenlik güçlerinden destek talepleri

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu