ERP İçin Neden Bulut(CLoud) Tercih Etmeliyiz.

 ERP İçin Neden Bulut(CLoud) Tercih Etmeliyiz.

ERP seçimi,bu kadar değişkenin olduğu bir sektörde ciddi anlamda belirsizliklerle dolu sıkıntılı bir süreçtir. “Yabancı firmalar daha mı iyidir?”, “Yoksa yerli firmaları mı tercih etmeliyiz?”, “Hangi modülleri almalıyız?”, “Kendimize özel yazılım mı yaptırmalıyız, yoksa mevcut sistemde özelleştirme mi yaptırmalıyız?” gibi aklınızda bin bir soru olabilir.

Hatta yabancı bir firmanın gereksiz satın alma yapmamanız için hangi modüllerini satın almanız gerektiğiyle ilgili web sitesi bile var. Bu sorulardan birisi ve belki de tüm firmanızı etkileyecek en önemli soru “Bulut sistem mi? Local Server mı?”.

Öncelikle bulut sistemin ne olduğunu anlatmakla başlayalım. Bulut teknolojisi web tabanlı uygulamalarla verilerinizi başka yerlerdeki yüksek güvenlikli ve donanımlı sunucularda(server) depolamanızı sağlayan sistemdir. Anlaşılacağı gibi bulut teknolojisi internet üzerinden çalışan depolama teknolojisidir.

Bugün hayatımızın hemen her alanında bu teknolojiyi zaten kullanıyoruz. Kullandığımız akıllı telefonların rehberlerimizi, resim galerimizi ve uygulamalarımızı sürekli bulut sunucularında yedeklenmesi buna iyi bir örnektir.

Bulut teknoloji erp sektöründe de çoktan beri kullanılmaktadır. Böylelikle müşterilerini server, donanım, bilgi işlem gibi maliyetlerden kurtarmakta, verilerinin çalınması, siber saldırı ve donanımsal hatalara karşı oluşabilecek tüm tehdit ve zararlardan korumaktadır.

Bu ihtiyacı çok önce gören erp sektöründe faaliyet gösteren yenilikçi erp firmalarını  bir örneğine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Peki Siz Neden Bulut ERP Tercih Etmelisiniz?

Bilgi işlem departmanı ve server odası firmalar için olmazsa olmazdır. Peki firmanızda ERP Sistemi için server odasına, çuval dolusu paraların verildiği bu server odasını dolduracak bilgisayarlara ve ne işe yaradığını hatta ismini bile bilmediğiniz türlü türlü cihazlara artık ihtiyacınız olmadığını düşünün.

Muhasebe biriminden, sevkiyat biriminden kimsenin “servere bağlanamıyoruz!”, “gün boyu erp sistemine giremedik işler birikti, akşam mesaisi yapacağız!” diyerek şikayet etmediğini düşünün.

Bilgi işlem birimi sorumlusunun “siber saldırıya uğradık tüm erp yedeklerimiz de hacklendi, verilerimiz geri vermek için $9999…. talep ediyorlar!” gibi bir durumla asla kapınıza gelmeyeceğini de göz önünde bulundurun. Eğer Bulut ERP tercih edecekseniz Mavvo Bulut ERP Çözümlerini inceleyiniz.

Bulut Teknoloji Güvenli mi?

Siz hangi işle meşgulsünüz?  Belki de tank üreten bir firmasınız. Ya da alım satım yapan bir toptancısınız. Ufak bir büfe işleten küçük işletme de olabilirsiniz.

Ne olursanız olun müşterinize en iyi ve kaliteli hizmeti vererek ayakta kalabileceğinizi biliyorsunuz. Bulut teknoloji ile erp hizmeti veren iyi firmalar da bunun farkında. En ufak bir sistem açığının bile onlar için büyük bir tehlikedir.

Bu yüzden sizin local serverlarınız için alabileceğiniz önlemleri ve yapacağınız yatırımları bulut erp firmaları misliyle yapmaktadır.

Buna şöyle de bakabilirsiniz: paranızı kendi kişisel kasanızda saklarsanız içiniz rahat eder yoksa banka kasasında mı? Bu tür firmalar uluslararası geçerliliği olan bilgi güvenliği ve iş sürekliliği gibi sertifikasyonlarla da güvenilirliklerini desteklemektedirler. Bulut hizmeti veren örnek bir erp firması için iso sertifikasyonunu buradan inceleyebilirsiniz

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu