En Güvenilir Cilt Gençleştirme Terapisi: PRP

 En Güvenilir Cilt Gençleştirme Terapisi: PRP

PRP vücudumuzda doğal olarak bulunan büyüme faktörlerinin konsantre bir solüsyonudur. Büyüme faktörleri vücudun kendi kollajen üretimini uyarır ve iyileşme sürecini destekler. PRP kullanımı estetik, tıp ve yaşlanma karşıtı tedaviler alanında giderek daha popüler hale gelmektedir.

Vücudun doğal iyileşme sürecini uyararak, kollajen üretimini artırarak ve yeni kan damarları oluşturur. Bu işlevi ile yara iyileşmesini hızlandırır, iltihabı ve kızarıklığı azaltır, kuru cildi yeniden nemlendirir ve hücre metabolizmasını artırır.

Trombosit açısından zengin plazma (PRP) kullanımıyla, genç ve parlak bir cilt elde etmenize yardımcı olunmaktadır. Bu tedavide kolunuzdan az miktarda kan alınıp deriye enjeksiyon işlemi hazırlanmaktadır. Bu işlemin sonuçları anında görülür ve uzun sürelidir.

Meydana gelen ilk şey, kırışıklıklara ve sarkan cilde yardımcı olan kollajen üretimindeki artıştır. İkinci durum ise tedavi edilen bölgede kızarıklık ve renk solmasını azaltmaya yardımcı olan yeni hücrelerin oluşmasıdır.

Üçüncü durum ise vücudun yara izlerini, sivilceleri ve diğer cilt problemlerini azaltmaya yardımcı olan doğal iyileşme sürecinin başlamasıdır.hospitalturk.com sitesinden bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

PRP Cildi Gençleştirmek İçin Nasıl Kullanılır?

En güvenilir gençleştirme tedavisi olarak ifade edilen PRP Trombositten zengin plazma olarak açılmaktadır. PRP damarların kendi konsantre trombositleri ve plazmasının bir karışımıdır. Trombositler, doku onarımını, rejenerasyonunu ve iyileşmesini uyaran üremeyi içinde barındırmaktadır.

Trombosit açısından zengin plazma, birçok yara iyileşmesine ve doku yenilenmesine yardımcı olan büyüme faktörü içermektedir. Bu, kollajen nakil veya kayıp olan vücuttaki herhangi bir yerde kullanılabilir. Tedavide, spor hekimliğinde yıllarca kullanılmıştır. Şimdilerde cerrahide yara tedavisinde kullanılmaktadır.

PRP onlarca yıldır çeşitli durumları tedavi etmek için kullanılan doğal bir terapidir. Aldığınız ve işlenmek üzere bir laboratuvara gönderdiğiniz kendi kanınızdan yapılabilir.

Laboratuvar daha sonra trombositleri yani pıhtılaşmadan sorumlu kan hücreleri kanınızın geri kalanından izole eder ve kollajen üretimini artırmak ve cildinizi gençleştirmek için cildinize enjekte eder. Bu işlem hakkında bilgi almak için siteyi ziyaret ediniz.

PRP Ciltte Nasıl Bir Etkiye Sahiptir?

PRP tedavisi, iyileşmeyi desteklemek için kendi kanınızı kullanan rejeneratif bir tedavidir. En yaygın olarak saç dökülmesini tedavi etmek için kullanılır, ancak diğer cilt sorunlarını ortadan kaldırmak için de kullanılmaktadır.

PRP tedavisi, kanınızdan bir numune almayı ve ardından trombositleri kanın geri kalanından ayırmak için bir santrifüjde döndürmeyi içeren bir işlemdir.  Trombositler daha sonra konsantre edilir ve cildinize veya saç köklerinize enjekte edilir.

PRP tedavisinin en önemli yanı trombositlerin yeni kollajen üretimini tetikleyebilen büyüme faktörleri içermesidir. Bu büyüme faktörlerinin etkisi ile olmayan alanlarda yeni saç kökleri oluşturarak saçın büyümesini sağlamaktadır.

PRP tedavisi, saç dökülmesi, yara izleri, kırışıklıklar, çatlaklar ve daha fazlası olmak üzere farklı birçok alanda yenilemek ve canlandırmak için kullanılmaktadır. Hospitalturk  sitesini ziyaret ederek buradan bilgi alabilirsiniz.

PRP tedavisi, trombosit açısından zengin plazma oluşturmak için kendi kanınızı kullanan minimal invaziv bir tedavidir. Trombositler, bir yaralanma sırasında pıhtılaşmanıza yardımcı olan kanınızın bir bileşenidir. PRP cildinize enjekte edildiğinde, cilde elastikiyetini veren ve yapısını desteklemeye yardımcı olan yeni kollajen ve elastin proteinlerinin büyümesini sağlamaktadır.

PRP Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Trombositler, doku onarımını ve iyileşmesini uyarmaya yardımcı olan büyüme faktörleri içerir. PRP tedavisinde hasarlı dokuya enjekte edildiklerinde tedavi edilen bölgede bu uyarım sürecinin oluşmasına neden olurlar. Bu, vücudunuzun yeni hücreler oluşturmasına ve yaralanma bölgesindeki iltihaplanmayı azaltmasına yardımcı olur.

PRP kullanımıyla, genç ve parlak bir cilt elde etmenize yardımcı olunmaktadır. Bu tedavide kolunuzdan az miktarda kan alınıp enjeksiyon için hazır hale getirilir. PRP tedavisi onlarca yıldır tendinit ve artrit gibi yaralanmaların tedavisine yardımcı olmak için kullanılmaktadır.

Son zamanlarda insanlar PRP kozmetik amaçlı da kullanmaya başlanmıştır. Genellikle mikrodermabrazyon veya kimyasal peeling gibi diğer tedavilerle birlikte kullanılır.  Ülkemizde kaplıcalarda yaşlanma karşıtı yüz bakımı hizmetlerinin bir parçası olarak kendi başına da kullanılmaktadır.

PRP tedavisi, iyileşmeyi desteklemek için kendi kanınızı kullanan nispeten yeni bir tedavidir. Onlarca yıldır ortopedik yaralanmaları tedavi etmek için kullanılmıştır, ancak son zamanlarda kozmetik amaçlarla popüler hale gelmiştir. PRP şu alanlarda son yıllarda sıkça kullanılmaktadır:

  • Saç dökülmesi için PRP: PRP, kanınızın büyüme faktörlerini ve hasarlı dokuyu onarmaya yardımcı olan diğer proteinleri içeren sıvı kısmı olan trombosit açısından zengin plazma anlamına gelir. Bir PRP tedavisi sırasında, trombositleri kırmızı kan hücrelerinden ayırmak için az miktarda kanınız alınır ve santrifüjlenir. Kalan kan daha sonra saç büyümesini teşvik etmek için kafa derisine veya saç çıkmayan diğer alanlara enjekte edilmektedir.
  • Akne izleri için PRP: Akne izleri, cilt yüzeyinde kızarıklık ve renk değişikliğine neden olan ciltte iltihaplanma sonucu oluşur. Sivilceden kaynaklanan derin yara izleriniz varsa, PRP hasarlı dokularda hücresel yenilenmeyi desteklediği için görünümlerini azaltmada etkili olabilir.

PRP tedavisi, kozmetik ve tıbbi amaçlar için PRP’nin kullanılmasıdır. Trombositler, kanın pıhtılaşması, iyileşmesi ve kemik yenilenmesinde anahtar rolü olan küçük kan bileşenleridir. PRP tedavisi saç dökülmesi, eklem ağrısı ve cilt sorunları gibi çeşitli durumların tedavisinde kullanılabilmektedir.

PRP ile Cilt Gençleştirme Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Cilt yaşlanması olarak ifade edilen tıpkı yaralanmalarda olduğu gibi cildin bazı özelliklerini kaybetmesidir. Cilt gençleştirme yöntemlerinde de vücudun herhangi bir yerindeki yarayı iyileştirirken uygulanan çeşitli yöntemler uygulanmaktadır.  Ciltteki hasarı en etkili, en hızlı ve en doğal biçimde onarabilmek için PRP kullanılmaktadır. PRP damarlarımızda dolaşan sihirli gücü harekete geçiren bir yöntem olarak gelişmiştir.

PRP ile cilt gençleştirme çoğunlukla yüz, boyun, dekolte, eller, bacak içleri, kollar gibi vücudu çeşitli bölümleri için düşünülebilir. Özellikle lazer ve peeling gibi uygulamalardan hemen sonra derinin hızla yapılanmasını sağlamak mümkün olur.

UV ışınlarına maruz kalmış ciltlerde oluşan kırışıklıkların, lekelerin, çöküntülerin giderilmesi için PRP kullanılmaktadır. Esnek ve parlak bir cilde yeniden sahip olmak için PRP ile cilt gençleştirme işlemi yapılabilir. Bunun için https://hospitalturk.com/  linkinden detaylara ulaşabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu